2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 16.jūnija

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 16.jūnija

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

SIA „Preiļu saimnieks” informē, ka jūnijā un jūlijā Preiļos tiks veikta maģistrālā ūdensvada tīklu skalošana. No 16. līdz 18. jūnijam darbus plānots veikt Viļānu ielā, Kooperatīva ielā, Celtnieku ielā, 21. jūnijā – Skolas ielā, Liepājas ielā un Daugavpils ielā. Skalošanas darbu dēļ ir iespējamas ūdens spiediena svārstības, ūdens uzduļķošanās, rūsas klātbūtne ūdenī, kā arī ūdensapgādes pārtraukums. Par ūdensapgādes iespējamiem pārtraukumiem tiks izziņots atsevišķi – informācija tiks ievietota gan SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” mājas lapā, gan pie attiecīgo dzīvojamo māju kāpņu telpu durvīm. Par gaidāmajiem ūdensvada skalošanas darbiem jūlija mēnesī informēs jūnija beigās. Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām!

Informē, ka Preiļu parka peldvietā ir veiktas ūdens analīzes, un ūdens atbilst visiem kritērijiem, lai droši varētu peldēties. Aicina iedzīvotājus baudīt vasaru, ievērojot noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības un drošības noteikumus uz ūdens!

Eiropas Sociālā fonda projektā “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” tiek īstenoti pasākumi, stiprinot iespējas iedzīvotājiem rūpēties par savu veselību. Sākot ar 2020. gada septembri, Preiļu novada iedzīvotājiem tika nodrošināta iespēja uzsākt jogas nodarbības klātienē, tomēr Covid-19 pulcēšanās ierobežojumu dēļ tās uz laiku tika pārtrauktas. Pēc nelielas pauzes to norise efektīgi tika pārorganizēta uz ZOOM platformu un norisinājās līdz šī gada maijam. Iedzīvotāju atsaucība bija liela. Nodarbību cikla noslēgumā tika veikta dalībnieku anketēšana elektroniskā veidā.  Aptaujas dalībnieces pozitīvi novērtēja jogas nodarbību vadītājas darbu, attieksmi, sagatavotību un zināšanas, kā arī pauda vēlmi šādas nodarbības apmeklēt arī nākotnē. 

Turpinām ziņas

Līdz 30. jūnijam gan pieaugušie, gan bērni tiek aicināti piedalīties fotokonkursā “Kas mīt tavā parkā?”.  Foto entuziasti tiek aicināti doties uz Preiļu vai kādu citu parku un iemūžināt tā bagātības fotogrāfijās. Konkurss tiek rīkots divās vecumu grupās: bērni un jaunieši līdz 18 gadu vecumam un pieaugušie. Labāko darbu autori saņems balvas, bet labākās fotogrāfijas tiks iekļautas ceļojošajā izstādē. Labākajiem septiņiem bērnu grupas fotoautoriem vecumā no 12 līdz 14 gadiem būs iespēja no 19. līdz 25. jūlijam piedalīties bezmaksas starptautiskā vasaras nometnē Preiļos. Ar konkursa nolikumu var iepazītie preili.lv. Konkursu rīko Lietuvas nevalstiskā organizācija, un tas norisinās projektā “Vides kvalitātes uzlabošanas pasākumi publiskajās ūdenstilpnēs Latvijā un Lietuvā”.

PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA Konkursa kārtībā aicina darbā metodiķi. Darbs Preiļu pilsētas centrā, piecu dienu darba nedēļa. Saskaņā ar grafiku darbs arī sestdienās. Ar darba pienākumiem un prasībām pretendentiem var iepazīties preili.lv. Tālrunis uzziņām: 26819391, e-pasta adrese: ilona.skorodihina@preili.lv

No 7. jūnija Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs sagaida apmeklētājus ar jauniem eksponātiem un stāstiem. Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai valstī, apmeklētājiem tiek atvērtas arī Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja iekštelpu ekspozīcijas, kā arī muižas kapela un vārtsarga namiņš. Savukārt Raiņa bulvārī pretī Kultūras namam būs aplūkojama 1941. gada deportācijām veltītā vides izstāde “Tūkstoš atmiņu sirdī dzeļ”. 

Muzeja iekštelpu izstādes un ekspozīcijas apskatāmas individuāli vai vienas mājsaimniecības lokā. Muzeja darba laiks: pirmdiena–piektdiena no pulksten 11 līdz 18., sestdiena, svētdiena pulksten 12.00–18.00. Aicina ievērot epidemioloģiskos drošības pasākumus!

Un vēl

22. jūnijā Preiļu novada Uzņēmejdarbības centrs un Kultūras centrs aicina uz Līgo tirgu.  Tirgotājiem pieteikšanās, aizpildot anketu, kas pieejama preili.lv . Tālrunis informācijai – 26636243.

Darba dienās noteiktos laikos darbosies Jauniešu centra ĀRA TERASE, kur brīvajos brīžos var nākt un pavadīt laiku kopā ar draugiem. Pa vienam, lietojot sejas maskas, drīkst ienākt arī Jauniešu centrā, lai padzertos, sataisītu tēju vai paņemtu kādu spēli. Terasē PIEEJAMS arī WIFI.

Atstājiet komentāru