2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 18.jūnijā

Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 18.jūnijā

Radio1 Riebiņu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Riebiņu novada dome kopš 2017. gada īstenojusi projektu “Veselības veicināšanas un slimību profilakses uzlabošanas pasākumi Riebiņu novadā”, kura mērķis ir organizēt veselības veicināšanas un slimības profilakses pasākumus visiem Riebiņu novada iedzīvotājiem, jo īpaši teritoriālās nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem, tādejādi popularizējot veselīgu dzīvesveidu sabiedrībā un iesaistot sabiedrību pašvaldības organizētajos veselības veicināšanas un slimības profilakses pasākumos.
 
Projekta kopējās izmaksas 116 tūkstoši 432 eiro, no kurām Eiropas Sociālā fonda finansējums ir 85%, -  98 tūkstoši 967 eiro un valsts budžeta finansējums ir 15% - 17 tūkstoši 464 eiro. Projekts tiek īstenots laika posmā no 2017.gada 16. jūnija līdz 2023.gada 15. jūnijam.
 
Kopš 2021. gada marta beigām Riebiņu novada Rušonas pagasta Kastīrē un Stabulniekos notika vingrošanas nodarbības. Ievērojot valstī noteiktos epidemiloģiskos noteikumus, nodarbības notika ārā un ne vairāk kā 10 cilvēki vienā nodarbībā. Tāpat arī ar fitnesa nodarbībām, kuras notika Sīļukalnā un Galēnos, tās tika organizētas ārā ievērojot visus noteikumus. Jāteic, ka iedzīvotāju interese par nodarbībām bija ataucīga, iedzīvotāji bija sailgojušies pēc aktīvas izkustēšanās un atkalredzēšanās.
 
Šī gada maijā Riebiņu novada izglītības iestāžu – Galēnu, Dravnieku, Rušonas pamatskolu un Riebiņu vidusskolas 6. – 12. klašu skolēniem tika organizētas nodarbības par atkarību mazināšanu bērniem un jauniešiem. Šīs nodarbības vadīja attālināti, izmantojot zoom platformu, biedrība “Papardes zieds”, kurai ir liela pieredze ar kvalificētiem speciālistiem šādu nodarbību vadīšanā.
 
Turpinām ziņas

Riebiņu novada centrālā bibliotēka līdz 9.jūlijam aicina apmeklēt Feliciana Lukaševiča gleznu izstādi “Dzīvot mierā, mīlestībā, harmonijā”,  kas ir mākslinieka 70 gadu jubilejas dāvana mākslas cienītājiem. Šī izstāde iepriekš bija skatāma Krāslavas vēstures un mākslas muzejā. Felicians Lukaševičs ilgus gadus strādājis Krāslavas rajona Patērētāju biedrībā par mākslinieku noformētāju un gleznojis no darba brīvajā laikā. Viņam, kā sabiedriski aktīvam cilvēkam, ir arī vairāki citi hobiji, tajā skaitā dzejas rakstīšana un muzicēšana.

Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide”, kā arī “Maxima Latvija” elektrotehnikas šķirošanas kampaņā “Viegla šķirošanās” aicina Riebiņu novada iedzīvotājus līdz 17.augustam pieteikt nolietoto un vairs nevajadzīgo elektroiekārtu bezmaksas izvešanu no savām mājsaimniecībām vai uzņēmumiem. Piedaloties akcijā, ir iespēja laimēt noderīgas balvas – veikalu “Maxima” dāvanu kartes 30 eiro vērtībā. Pieteikties elektronikas izvešanai var, aizpildot reģistrācijas anketu pašvaldības mājaslapā. Elektrotehnikas savākšana no pieteiktajām adresēm Riebiņu novadā notiks no 25. līdz 27.augustam.

Un vēl

Riebiņu novadā turpinās kapusvētku laiks. Šīs nedēļas nogalē 19.jūnijā pulksten 12tos kapusvētki norisināsies Saunas Vulānu kapsētā. Savukārt 20.jūnijā pulksten 12tos kapusvētki būs Krištopeņu kapsētā. Pirms tam – pulksten 11tos notiks svētā Mise Rušonas Sv. Miķeļa Romas katoļu baznīcā. Plašāk ar kapusvētku norises laikiem Riebiņu novada kapsētās var iepazīties pašvaldības mājaslapā riebini.lv.

Atstājiet komentāru