2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 14.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 14.jūlijā

Preiļu novada ziņas 

Preiļu novada domes priekšsēdētāja vietnieku amatus ieņem Pēteris Rožinskis un Anita Brakovska


7. jūlija Preiļu novada domes ārkārtas sēdē domes deputāti ievēlēja divus domes priekšsēdētāja vietniekus. Domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka amatu ieņems Pēteris Rožinskis, domes priekšsēdētāja otrā vietnieka pienākumus pildīs Anita Brakovska. 

Domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka amatam tika izvirzīt viens kandidāts - deputāts Pēteris Rožinskis no saraksta “Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"”. Par Pētera Rožinska kandidatūru nobalsoja visi 15 deputāti.

Domes priekšsēdētāja otrā vietnieka amatam arī tika pieteikta viena kandidatūra - deputāte Anita Brakovska no Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas saraksta. Par Anitas Brakovskas kandidatūru vienbalsīgi nobalsoja visi deputāti.

Saskaņā ar apstiprināto Preiļu novada domes nolikumu deputāti ievēlēja arī domes pastāvīgās komitejas. Finanšu komitejās darbosies deputāti Ārijs Vucāns, Pēteris Rožinskis,  Anita Brakovska, Lauris Pastars un Maruta Plivda. Infrastruktūras un novada attīstības komitejā tika ievēlēti deputāti Jāzeps Ivanāns, Andris Lazdāns, Aigars Zīmelis, Raimonds Rubins un Juris Erts. Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejā darbosies deputāti Iveta Stare, Ineta Anspoka, Ilga Pokšāne, Nedežda Hļebņikova un Andris Pastars.

Preiļu novada pašvaldības Centrālo administrāciju vadīs domes izpilddirektors un izpilddirektora vietnieks. Administrācijas struktūru veidos 10 daļas, 10 iestādes, 4 struktūrvienības un pašvaldības aģentūra “Preiļu novada kultūras un tūrisma centrs”.  

Pašvaldības administratīvo teritoriju veido15 teritoriālās vienības: Preiļu pilsēta, Preiļu pagasts, Aizkalnes pagasts, Pelēču pagasts, Saunas pagasts, Aglonas pagasts, Riebiņu pagasts, Silajāņu pagasts, Sīļukalna pagasts, Galēnu pagasts, Stabulnieku pagasts, Rušonas pagasts, Vārkavas pagasts, Upmalas pagasts, Rožkalnu pagasts. Preiļu novada pašvaldības administratīvais centrs ir Preiļu pilsēta.

Preiļu novada domes vadība un deputāti tiekas ar Aglonas pagasta pārvaldes speciālistiem

9. jūlija pēcpusdienā Preiļu novada domes vadība, domes deputāti un galvenie speciālisti tikās ar Aglonas pagasta pārvaldes vadību, iestāžu vadītājiem un darbiniekiem. Sarunā piedalījās arī jaunizveidotā Krāslavas novada vadība.

Apspriesto jautājumu loks tikšanās laikā bija ļoti plašs. Preiļu novada domes vadība informēja par pirmajiem pienemtajiem lēmumiem un redzējumu kopīgam darbam jaunizveidotajā novadā. Savukārt Aglonas pagasta pārvaldes darbinieki ieskicēja darbus, kas pašvaldības administrācijai būtu jāveic tuvākajā laikā un pieskārās vairākām aktuālām nākotnes problēmām Aglonas pagastā – Aglonas kā svētvietas ietekme uz dzīvi pagastā, vidusskolas saglabāšana, iedzīvotāju piesaiste dzīvei pagastā un jauno speciālistu atgriešanās uz pastāvīgu dzīvi Aglonā. 

Tā kā darbs jaunizveidotajā novadā sācies vēl pavisam nesen, daudz ir jautājumu, uz kuriem jāatbild, un, kopā darbojoties, jāmeklē labākie un optimālākie risinājumi. 

Turpinās projekta “Uzņēmējdarbības vides uzlabošana un investīciju piesaistes veicināšana Preiļu novadā” realizācija

Turpinās projekta “Uzņēmējdarbības vides uzlabošana un investīciju piesaistes veicināšana Preiļu novadā” realizācija. Projekta ietvaros ir paredzētas uzbūvēt 2 komersantu vajadzībām pielāgotas teritorijas, kuras publiskas izsoles rezultātā tiks iznomātas. 

2020. gada 22. decembrī tika noslēgts būvdarbu līgums ar SIA “IN GRUPA” par ražošanai pielāgotas teritorijas ar tipveida angāra ēku, divu moduļu mājām, laukumu un inženierkomunikācijām izbūvi Preiļos, Meža ielā. Līguma izpildes termiņš – 8 mēneši. Būvdarbi tika iesākti šī gada maijā.

Turpinās darbi arī pie objekta “Intervences noliktavu ēkas un funkcionāli saistītās teritorijas izbūve Rietumu ielai pieguļošā teritorijā”.

Sākusies iesniegumu pieņemšana pabalsta piešķiršanai mācību līdzekļu iegādei daudzbērnu ģimeņu skolēniem

Jūlijā ir uzsākta iesniegumu pieņemšana pabalsta mācību līdzekļu iegādei daudzbērnu ģimeņu skolēniem piešķiršanai. 

Vēršam uzmanību, ka minētajam pabalstam var pieteikties Aizkalnes, Pelēču, Saunas, Preiļu pagastā un Preiļu pilsētā deklarētās ģimenes. Atbilstoši Labklājības ministrijas norādījumiem pārejas periodā atbalsts iedzīvotājiem tiek sniegts pēc deklarētās dzīvesvietas atbilstoši bijušās (apvienojamās) pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

Tāpat atgādinām, ja ģimenes vecākie bērni vēl nav izvēlējušies izglītības iestādi vai informācija par pirmklasnieku uzņemšanu izglītības iestādē vēl nav pieejama sociālo darbinieku datu bāzēs, vecākam ir iespēja pārvaldē iesniegt izziņu par bērna turpmākajām izglītības gaitām. Minētajam pabalstam var pieteikties līdz septembra beigām.

8. augustā Bērnības svētki “Bērnu dienu karuselis”

Preiļu Kultūras namā 8. augustā plkst. 14:00 Bērnības svētki “Bērnu dienu karuselis”. Pieteikšanās līdz 23. jūlijam (vietu skaits ierobežots). Papildus informācija, zvanot uz tālruņiem 65322200 vai 29235318. Pasākums tiks organizēts, ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus.

Preiļu novada maznodrošinātiem un trūcīgiem pensionāriem ir iespēja saņemt bezmaksas friziera pakalpojumu

Preiļu novada Pensionāru biedrība maznodrošinātiem un trūcīgiem pensionāriem piedāvā iespēju saņemt sertificētas frizieres pakalpojumu – matu griezums. Pirms došanās pie frizieres jāpaņem vizītkarte Preiļu novada Pensionāru biedrībā.  Pensionāru biedrības darba laiks – katru dienu, izņemot sestdienas un svētdienas, no plkst. 10.00 līdz 12.00.  (tel. 26668665).

Akcija plānota no 15. jūlija līdz 30. augustam.


Informāciju sagatavoja Maija Paegle,
Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru