2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 3.augustā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 3.augustā

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

No jūlija līdz oktobrim dažādās vietās  Latvijā notiek  “Mājas kafejnīcu dienas”. Preiļu novadā 13.un 14. augustā ikvienam apmeklētājam savas durvis vērs zemnieku saimniecības “Juri” siera garšotava”, Raiņa muzejs Jasmuiža piedāvās degustēt sātys tortu (mājas torti) un citus saldos gardumus. 

Viesu nama “Aglonas Cakuli” mājas kafejnīca ”Pie ezera” gaidīs ar meža sēņu un auksto zupu un citiem ēdieniem un atspirdzinošiem dzērieniem. 14. augustā Prīkuļos Vīna ielas kafejnīca pārsteigs ar mājās ceptu maizīti, sieru, mājas torti un morsu. Izskanēs arī folkloras kopas “Naktineica” priekšnesums.
 
“Mežinieku mājas” gostus sagaidīs ar guļbešniekiem (kartupeļiem) un sēņu mērci, Latgales auksto zupu, tēju, kafiju. Savukārt kafejnīca “Mājās gatavots” iepriecinās apmeklētājus ar skābeņu zupu ar paipalu olām; guļbešņīkim ar krējumu un dārzeņiem, un citiem ēdieniem.

Polikarpa Čerņavska keramikas māja un meistars Raivo Andersons aicina ciemos uz zāļu tēju pasniegtu turpat uz vietas gatavotā māla krūzē, uz virpošanas paraugdemonstrējumiem, meistarklasēm, keramikas trauku iegādi, ekspozīcijas “Mūžs virpas apļots” apskati. 

Turpinām ziņas

7. augustā Preiļu novada Riebiņu svētku gaitā norisināsies aizraujošs pasākums ģimenēm, draugiem un kolēģiem – tūrisma rallijs „Astarte autopilots”, kura maršruts aizraujošā veidā vedīs cauri jaunizveidotajam Preiļu novadam! Ekipāžu dalībniekus it visur sagaidīs īsta piedzīvojumu garša, bet enerģiju uzlādēs spēcinošas degustācijas un atraktīvi pārbaudījumi! Piedalīties var ikviens, kura rīcībā ir vieglā automašīna vai busiņš. 

8. augusta rītā pulksten 10 iedvesmu varēs smelties Riebiņu svētā Pētera un Pāvila Romas katoļu baznīcas dievkalpojumā un Daiņa Skuteļa koncertā.  Savukārt vakarā pulksten 17 pozitīvas emocijas varēs saņemt no koncertšova "Es mīlu Tevi, Latgale!", kuru vadīs TV personības – Jana Duļevska, Valters Krauze. Piedalīsies Ivo Grīsliņš-Grīslis. Ieeja un dalība pasākumos ir bezmaksas. 

Jūlijā uzsākti Preiļu parka dīķu un kanālu pārbūves pirmās kārtas būvdarbi.  Šobrīd jau iztīrīta apaudze joslā no Mehanizatoru ielas līdz Saltupei, kā arī posmā no Mehanizatoru ielas līdz pils caurtekai. Darbi turpinās posmā no Mehanizatoru ielas līdz Saltupei. Parka teritorijā kanālu tīrīšanas darbus paredzēts uzsākt septembrī, lai neradītu neērtības atpūtniekiem Preiļu parka pludmalē. Darbu laikā iespējami īslaicīgi satiksmes un gājēju kustības ierobežojumi posmā pie pils un uz Mehanizatoru ielas. Pašvaldība aicina būt iecietīgiem un atvainojas par sagādātajām neērtībām.

Vārkavas apvienības teritorijā un Preiļos tiek īstenoti Eiropas sociālā fonda projekti, kuri paredz bezmaksas nodarbības nūjošanā un ārstnieciskajā vingrošanā. Projektu ietvaros augustā un septembrī Vecvārkavas un Rimicānu iedzīvotāji aicināti bez maksas apmeklēt ārstnieciskās vingrošanas nodarbības, kuras vadīs fizioterapeite Anita Sudnika. Nodarbības notiek vakaros no 10. augusta līdz 7. septembrim otrdienās un ceturtdienās. Jautājumi un pieteikšanās zvanot pa tālruņa numuru: 20399639.

Preiļu iedzīvotāji aicināti uz nūjošanas nodarbībām, kuras notiks 5.,24. un 26. augustā Preiļu parkā, pulcēšanās pie Preiļu poliklīnikas galvenajām durvīm. Lūgums līdzi ņemt savas nūjas, ja ir pieejamas. Nūjas tiks izsniegtas nodarbību laikā, taču to skaits ir ierobežots. Nūjošanu vada fizioterapeite Ludmila Ivanova. Jautājumi un pieteikšanās pa tālruņu numuru: 29983840.

Un vēl

No 11. līdz 15. augustam Aglonā norisināsies Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki. Visiem apmeklētājiem stingri būs jāievēro epidemioloģiskās drošības prasības. No 11. līdz 13. augustam uz Svēto Misi pulksten 12 un 19 būs atļauta pulcēšanās līdz tūkstoš cilvēkiem, uzrādot digitālo Covid-19 sertifikātu par vakcinācijas vai pārslimošanas faktu, vai negatīvu Covid-19 testa rezultātu, kā arī personu apliecinošu dokumentu. Atlikušajā laikā cilvēkiem būs iespēja apmeklēt Aglonas Baziliku, stingri ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības. 

Svētku svarīgākajos dievkalpojumos 14. augustā pulksten 19 un 15. augustā pulksten 12 drīkstēs piedalīties imunizētās vai testētās personas, uzrādot digitālo sertifikātu un personu apliecinošo dokumentu, un personas ar derīgu negatīvu Covid-19 testu, ja tie ir pieteikušies Aglonas Bazilikas draudzes informācijas centrā pa tālruni 25 911 536 vai e-pastu info.aglona@inbox.lv

Atstājiet komentāru