2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 7.septembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 7.septembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Rokišķu tūrisma un amatniecības informācijas centra organizētā projektā "Nemateriālās kultūras mantojuma zīmes Sēlijā" no 1. līdz 30. septembrim Valdemāra Ancīša Aknīstes bibliotēkā apskatāma tradicionālās amatniecības izstāde “Pinumi un izgriezumu raksti”. Izstāde skatāma bibliotēkas darba laikā no plkst. 9–18.00, piektdien no plkst.10–16:30. Sestdien, svētdien slēgts.

Kūku ciemata iedzīvotāju un viesu skatus jau krietnu laika brīdi piesaista krāsains LED ekrāns, kurā vērojami gan Krustpils skati un aktualitātes, gan aktuālās publiskās TV sporta pasākumu translācijas. LED ekrāns tika uzstādīts biedrības “Inspe” realizētā Eiropas Lauksaimniecības fonda finansētā projekta ietvaros. Tomēr, lai modernais ekrāns nebūtu jāliek pie skumji nobružātas sienas, Kūku pagasta pārvalde jau 2020.gada nogalē veica vienas gala sienas atjaunošanu un siltināšanu. Šī gada vasarā darbs pie Kūku bibliotēkas ēkas atjaunošanas un energoefektivitātes uzlabošanas turpinās – norit atjaunošanas būvdarbi. Būvdarbi jāpabeidz līdz šī gada 31.oktobrim.

8. septembrī no pulksten 13.30, Salas Kultūras namā notiks Jaunatnes dialoga projekta "ĀR(a)POLITIKA" aktivitāte - Salas un Sēlpils pagastu jauniešu - vecumā no 13 līdz 30 gadiem un Jēkabpils novada lēmumu pieņēmēju SA-TIK-ŠA-NĀS. Tikšanās organizēta, lai veicinātu dialogu starp Salas un Sēlpils pagastu jauniešiem un jaunā Jēkabpils novada lēmumu pieņēmējiem. Jauniešiem tā ir iespēja tikties ar lēmumu pieņēmējiem, runāt un diskutēt par Salas un Sēlpils pagastu jauniešiem aktuālām tēmām, izaicinājumiem un grūtībām, kā arī kopīgi domāt un meklēt risinājumus sadarbojoties. Tā ir iespēja iepazīt citus jauniešus un forši pavadīt šo dienu!

Turpinām aktualitātes

11. septembrī pulksten 10 Viesītes kultūras pilī  norisināsies Sēlijas 10. kongress.  Sākums pulksten 10. Kongresā tiks aplūkotas vairākas Sēlijai aktuālas tēmas. Viena no tām - Sēlija vēstures griežos. Par Sēlijas asociācijas izveidi un Sēlijas kongresu nozīmi ceļā uz vēsturisko zemju atzīšanu. Tāpat arī tiks runāts par tēmām – Sēlija vēsturisko zemju likumā, Sēlijas vēsturiskie simboli, Sēlijas indentitāte amatiermākslā – koru kustībā un citiem būtiskiem jautājumiem. Kongresa noslēgumā plānots pieņemt Rezolūciju.

11.septembrī pulksten 19 Gārsenes kultūras namā notiks Ievas Akurateres un Aivara Hermaņa koncertprogramma ”Vēlēšanās”. Koncerta pirmajā daļā skanēs dziesmas no 2018. gada nogalē izdotā albuma “Vēlēšanās”, otrajā – abu mākslinieku kopdarbi no albumiem “Klusums starp mums” un “Plīvošana ar pilsētu”, kā arī populāri skaņdarbi no Ievas Akurateres repertuāra. Ieeja pasākumā uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un līdzi ņemt personu apliecinošu dokumentu!

Un vēl

11. septembrī pulksten 11 Jēkabpils Vēstures muzejā norisināsies meistardarbnīca “Gleznas. Saglabāšana un restaurācija”. Restauratores Saivas Kuples vadībā dalībnieki iepazīsies ar izplatītākajiem gleznu bojājumu rašanās iemesliem, tiks apskatītas un praksē demonstrētas dažādas gleznu saglabāšanas metodes un paņēmieni. Meistardarbnīcas dalībnieki varēs praktiski iemēģināt roku gleznu attīrīšanā no putekļiem un rāmja nomaiņā. Meistardarbnīcas notiek projektā Izglītojošs pasākumu cikls “Vēsturisko vērtību saglabāšanas pamati”, kas tiek realizēts ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru