2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2021.gada 8.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2021.gada 8.septembrī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Lielākā uzņēmēju biedrība Latvijā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera 9. septembrī rīko tiešsaistes pasākumu.  No plkst. 11.30 līdz plkst. 12.45 notiks biedrības Latgales padomes sēde. No plkst.12.50 plānota dalībnieku Ierašanās “GoToMeeting” platformā. 

Pasākumā uzstāsies Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latgales padomes priekšsēdētājs Mihails Bartaševičs. Kam sekos Preiļu novada pašvaldības priekšsēdētāja Ārija Vucāna uzruna -  “Uzņēmējdarbības perspektīvas Preiļu novadā”. Pēc tam tiks dots vārds daudznozaru uzņēmuma Preiļos SIA Volmārcentrs valdes loceklim Jānim Sparānam, biedrības Valdes loceklim Jānim Lielpēterim. Tēmu “Finansējums un investīcijas uzņēmumos. Alternatīvie mehānismi” izklāstīs Jēkabs Hugo Kisils no SIA VENTURE FACULTY.  Pirms noslēguma diskusijas uzstāsies Kaspars Barons ar tēmu “Jauns biznesa partneris – kā samazināt finansiālo risku?” no uzņēmuma SIA FACTRIS. 

Dalība notiek tikai ar reģistrāciju. Papildus informācija un reģistrācija rakstot uz maruta.jukevica@ltrk.lv vai pa tālruni 26599991. Reģistrēties dalībai var līdz 8. septembrim pulksten 15, lai saņemtu dalības piekļuvi. Dalība ir bezmaksas. 

15. septembrī Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu rīko Mazā biznesa “IEDVESMAS BROKASTIS”, kurā ikvienam interesentam būs iespēja iepazīt mazā biznesa pārstāvjus, kuri ir atgriezušies uz dzīvi dzimtajā novadā un veiksmīgi attīstījuši savu zīmolu. Uzņēmēji dalīsies ar stāstu par savu ceļu līdz veiksmīgai biznesa idejas realizācijai. Dalībniekus iedvesmos: Kristīne Stašulāne – “Dzeņu mājas” saimniece, zīmols Laba Sajūta, Lilita Kivleniece – skaistumkopšanas un veselības salons Skaistuma Studija & Veikals Liepu Ziedi, Andris Višņevskis – kaņepju saimniecība Obelisk Farm un Kristīne Nicmane – zīmols Jašas podi. Dalību pasākumā iespējams pieteikt pa tālruni:  26636243. Dalībnieku skaits ierobežots. Norises vieta “Dzeņu mājas” Preiļu pagastā. 

Turpinām aktualitātes

Preiļu novada Riebiņu apvienības pārvalde konkursa kārtībā aicina darbā sociālo darbinieku sociālās aprūpes centrā “Rušona”.  Pieteikumu vēstules un dzīves gājuma aprakstu (CV) iesniegt personīgi Riebiņu apvienības pārvaldē vai sūtīt pa pastu vai e-pastu riebini@riebini.lv ar norādi vakance- sociālais darbinieks sociālās aprūpes centrā “Rušona” līdz  13. septembrim vai uz pasta adresi  Riebiņu apvienības pārvalde, Saules 8, Riebiņi, Riebiņu pagasts, Preiļu  novads, LV – 5326. Vairāk par prasībām kandidātiem un darba pienākumu aprakstu meklē riebini.lv vai preili.lv mājaslapās. 

Preiļu novada pašvaldība izsludina atklātu konkursu uz Bāriņtiesas priekšsēdētāja amatu. Izglītības apliecinošus dokumentus, CV un motivācijas vēstuli iesniegt personīgi Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā (1. stāvā) Raiņa bulvārī 19, Preiļos, vai nosūtot elektroniski (parakstītu ar drošu elektronisko parakstu) uz e-pasta adresi dome@preili.lv ar norādi “Pieteikums uz Preiļu novada pašvaldības Bāriņtiesas priekšsēdētāja amatu” līdz 2021. gada 16. septembra plkst. 17  Konkursa nolikums un vairāk informācijas atrodami mājaslapā -preili.lv. 

Preiļu novada pašvaldība izsludina atklātu konkursu uz septiņām Bāriņtiesas locekļu amata vietām. Preiļu pilsētā nepieciešamas 3 slodzes, Preiļu, Saunas un Aizkalnes pagastos – 1 slodze, Rožkalnu, Upmalas, Vārkavas un Pelēču pagastos – 1 slodze, Galēnu, Stabulnieku, Sīļukalna, Riebiņu, Silajāņu pagastos – 1 slodze, Rušonas un Aglonas pagastos nepieciešama 1 slodze. Dokumentus jāiesniedz personīgi Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā vai nosūtot elektroniski uz e-pasta adresi dome@preili.lv ar norādi “Pieteikums uz Preiļu novada pašvaldības Bāriņtiesas locekļa amatu” līdz 16. septembra pulksten 17. Konkursa nolikums un vairāk informācijas atrodami mājaslapā - preili.lv.

Un vēl

12. septembrī pulksten 13 Preiļu novada kultūras centrs aicina ģimenes uz Tēvu dienas ceļojumu “Tētis – mans varonis”.  Tikšanās pie Ādama un Ievas salas, lai dotos pastaigā pa Preiļu parka tiltiem. Ceļojuma noslēgumā sagaidāmi pārsteigumi no Burbuļu šova. 

Lai popularizētu skriešanu un veselīgu dzīvesveidu kā arī, lai noskaidrotu labākos skrējējus šķēršļotā apvidū, 10. septembrī pulksten 15  notiks piedzīvojumu skrējiens “Vārkavas bezceļi 2021”. Kopējais distances garums 6,7 kilometri. Distancē reljefs un segums ir mainīgs: stadiona celiņš, asfalts, lauku ceļi, pļavas, līču pļavas, purvs un ūdens šķēršļi. Trase ir marķēta. Starts Vārkavas vidusskolas stadionā. Sacensības organizē Vārkavas apvienības sporta organizatori. Pieteikties iepriekš vai sacensību dienā līdz pulksten 14.30 pa tālruņiem: 29641392 vai 26179015.

Atstājiet komentāru