2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 10.septembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 10.septembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

11. septembrī Viesītes kultūras pilī notiks 10. Sēlijas kongress. Kongresu organizē vēsturiskās Sēlijas asociācijas biedri, turpinot akadēmiķa Jāņa Stradiņa iesākto Sēlijas kongresu tradīciju. Pirmajā kongresa daļā paredzēti lasījumi par Sēlijas vēsturiskās zemes aktualitātēm, Sēlijas simboliem un identitāti. Otrajā daļā tiks diskutēts par Sēlijas asociācijas darbības atjaunošanu un to, kā koordinēt Sēlijas iedzīvotāju, sabiedrisko organizāciju un pašvaldību sadarbību Sēlijas izaugsmei.Apmeklējot pasākumu klātienē, būs jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts par vakcināciju vai pārslimošanu, taču kongresa norisei būs iespējams sekot līdzi arī video tiešraidē. Saites uz tiešraidi atrodamas Jēkabpils novada pašvaldības sociālo tīklu vietnēs un mājaslapā.

11. un 12. septembrī kopiena „Sēlijas salas” aicina garšu ceļojumā uz “Mājas kafejnīcu dienām”.  Šajā nedēļas nogalē savas durvis un dārzus visā Sēlijā vērs 13 saimniecības, kas tieši šai reizei sagatavojušas īpašu ēdienkarti un kultūras programmu. Aknīstes pagasta “Zāļu un pirts salā” varēs izzināt pirts rituālus un degustēt augu sīrupus, Raiņa muzejs “Tadenava” aicinās uz erudīcijas spēli ģimenes ar bērniem, Subatē un Rubeņos notiks lauku labumu tirdziņš, bet Kalkūnu kultūrvietā “August platz” varēs pārbaudīt pirkstu veiklību sīpolu bizes pīšanas sacensībās. Apmeklējums obligāti iepriekš jāpiesaka!  Sīkāka informācija par kafejnīcu atrašanos, piedāvājumu un pieteikšanos atrodama vietnē selija.com vai Sēlijas salu Facebook lapā.

Šodien Rubenes pagastā notiek tematisks pasākums “Dzeja, mūzika, kino”. Plkst. 16:30 Rubeņu dabas parkā pie ūdenskrātuves dzeju lasa Sēlijas dzejnieki un muzicē ielu muzikante Evelīna Krama. Savukārt plkst. 18:00 Rubenes kultūras namā tiek demonstrēta īsfilma par bijušo Jēkabpils novadu “Novada šūnas apzinot”. Pasākums ir bez maksas, ar derīgu Covid-19 sertifikātu.

11. un 12. septembrī Zasā, Sēlijas prasmju muzeja āra terasē notiks Dzeja dienām veltīts pasākums "Tēja ar Ziedoni". No plkst. 2iem dienā līdz 7iem vakarā skanēs Imanta Ziedoņa "Epifānijas" , līdzpaņemtā krūzītē varēs malkot karstu tēju un doties pastaigā pa Zasu. Būs iespēja nosūtīt vēstuli mūzai, uzņemt polaroīda momentfoto un rakstīt dzeju uz trotuāriem Zasas ielās.

Turpinām aktualitātes

11. septembrī plkst.19.00 Gārsenes kultūras namā ar koncertprogrammu ”Vēlēšanās” uzstāsies Ieva Akuratere un Aivars Hermanis. Pasākums par maksu, izņemot izglītības darbiniekus (iepriekš piesakoties). Ieeja pasākumā uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu.

12. septembrī Salas ciema sporta stadionā notiks Tēva dienai veltīts sportisks pasākums „Mans tētis var!”. Plkst. 11.00 varēs piedalīties bērnu/tēvu stafetēs, plkst. 12.30 – supertēta stafetē. Darbosies piepūšamās atrakcijas bērniem, radošās darbnīcas. Dalība bez maksas. Sīkāka informācija vēršoties Salas kultūras namā.

Līdz 30. septembrim bijušā Jēkabpils novada bibliotēkās norit interaktīva dzejas dienām veltīta detektīvspēle "Aiz grāmatu vākiem, tur kaut kas ir…" Interesenti aicināti dodies uz tuvāko bijušā Jēkabpils novada bibliotēku un izpildīt vairākus uzdevumus. Atbildes uz konkursa uzdevumiem iesūtāmas līdz 30. septembrim.

Līdz 20. septembrim Sēlpils 1. bibliotēkā skatāma izstāde “Mūzika un kino”. Izstādē skatāmas dažādas ar mūziku un kino saistītas elektrotehnikas ierīces. Ierīces var ne tikai apskatīt, bet arī iepazīties, kur tās ražotas, kādi bija šo ierīču parametri, kā tās tālāk tika uzlabotas un kur un kā tās izmantoja. Izstāde skatāma bibliotēkas darba laikā.

Un vēl

15. septembrī plkst. 9:15 laukumā aiz Salas KN komponists Didzis Rijnieks aicina uz izzinošu un atraktīvu koncertizrādi “Vesels, apaļš gads”.

15. septembrī Zasas Kultūras namā no plkst. 15.00 līdz plkst.18.00 notiks starpnovadu un starpinstitūciju projekta "KOPĀ vienā virzienā" praktiskais seminārs “Metožu karuselis”. Interesentiem būs iespēja praktiskā seminārā iepazīties ar vairāk nekā 20 spēles veida izglītojošām metodēm un to izmantošanu mācību un darba procesā. Pasākumu vadīs Izglītojošo spēļu un metožu asociācija. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc vēlams iepriekš pieteikties pie bijušā Jēkabpils novada jaunatnes lietu speciālistes. Semināra apmeklētājiem nepieciešams derīgs Covid-19 sertifikāts.

Atstājiet komentāru