2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 4.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 4.oktobrī

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aizkraukles novada dome nolēmusi iznomāt uz laiku līdz 30 gadiem Aizkraukles novada Bebru pagasta valsts nozīmes arhitektūras pieminekli — vēsturisko apbūves kompleksu “Vecbebru muiža”, nomnieku noskaidrojot mutiskā izsolē ar augšup¬ejošu soli. Muižas kompleksa nomas tiesību izsoles sākumcena noteikta tūstoš 558 eiro gadā, kā arī būs jāmaksā  21% pievienotās vērtības nodoklis. Izsoles solis noteikts 200 eiro. Domes lēmums paredz, ka muižas kompleksa lietošanas mērķis ir tā attīstība, saglabājot sabiedrības brīvu piekļuvi objektam un pārvietošanos pa objekta teritoriju.

Vairāki desmiti dārgumu rakšana entuziastu piedalījās racēju saietā Krāslavas novadā. Saietā arī racēju sacensības, kurās dalībnieki varēja izmēģināt savu veiksmi, meklējot apslēptus dārgumus. 40 hektāru laukā 85 racēji entuziasti no dažādām Latvijas vietām meklēja apraktus dārgumus – 23 monētas, par katru no kurām pienākas balva. Dārgumu meklētāju saiets notika Krāslavas novada Kalniešu pagastā. Saieta dalībnieki bija racēji ar dažādu gadu stāžu.

Dobelē aizvadīti desmitie ''Ābolu svētki'' ar lauku labumu tirdziņu, augstākā apbalvojuma augļkopības nozarē-''Ābola ordeņa'' pasniegšanu, kā arī  dažādām spēlēm un atrakcijām.Dobelē jau daudzus gadus tiek daudzināti ne tikai ceriņi, bet arī āboli. Pirms desmit gadiem iedibināta ''Ābolu svētku'' tradīcija, kurā tiek pasniegts  augļkopības nozarē nozīmīgākais apbalvojums ''Ābolu ordenis''. Šoreiz to saņēma Jānis Zilvers no Siguldas novada. 

Turpinām ziņas

Klusajā dabas lieguma teritorijā Stomaku purvā Ziemeļlatgalē atjauno vietu, kur 1945. gada ziemā no kara šausmām baznīcas bunkurā slēpās Latvijas nacionālie partizāni. Viņu vidū bija arī 93 gadus vecā Domicella Pundure, pēc kuras atmiņām tiek atjaunots baznīcas bunkurs. Baznīcas bunkura atjaunošana Latvijas valsts mežiem izmaksājusi 40 tūkstošus eiro, bet lai attīstītu visus teritoriju, iespējams, vajadzētu pat nepilnu miljonu eiro. Zemkopības ministrijā norāda, ka šis finansējums jāmeklē no dažādiem avotiem. 

Pļaviņu iedzīvotāja Indra Avotiņa, 2017.gadā atgriežoties  Latvijā, savā dzimtajā pilsētā saskatīja nepieciešamību pēc vietas, kur iegādāties ātrās uzkodas un dzērienus. Tā, 2020.gada jūnijā, darbu uzsāka izbraukumu ēdināšanas treileris “In-burger”.  Lai nezaudētu jau esošos klientus pilsētā, tika nolemts iegādāties otru izbraukumu ēdināšanas treileri, ar kuru doties uz dažādiem pasākumiem. Projektā “Mobilā ēdināšana Pļaviņās ” iegādātas iekārtas un aprīkojums tirdzniecības nodrošināšanai – tirdzniecības treileris, gāzes grils, gāzes friteris un aukstuma galds. Kopējās attiecināmās izmaksas sastādīja 6 tūkstoši 684 eiro. 

Un vēl

Zemgales Plānošanas reģions organizē un ielūdz uz apmācībām “Amatniecības un dizaina mijiedarbība”, kas notiks 12.oktobrī. Apmācību mērķa grupa ir  amatnieki, radošo industriju pārstāvji, dizaineri, uzņēmēji, publisko iestāžu darbinieki, kultūras un tūrisma nozares speciālisti, jaunieši. Apmācības notiks tiešsaistē - ZOOM platformā, darba valoda -krievu. Katram interesentam obligāti jāreģistrējas, jo saite uz apmācībām tiks nosūtīta uz norādīto e-pastu dienu pirms pasākuma. Reģistrēties var līdz 7.oktobrim, saite pieejama Zemgales plānošanas reģiona mājaslapā. 

Atstājiet komentāru