2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Jēkabpils radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 5.oktobrī

Jēkabpils radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 5.oktobrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00
 
Ņemot vērā, ka Administratīvi teritoriālās reformas rezultātā, kopš 1.jūlija Jēkabpils pilsētas, Krustpils, Salas, Aknīstes, Viesītes un Jēkabpils novadu pašvaldības ir apvienotas vienā Jēkabpils novadā, pašlaik norit darbs arī pie vienota novada apbalvojumu pasniegšanas nolikuma izstrādes. Līdz šim atzinības, pateicības, goda rakstus un Gada jēkabpilieša vai novadnieka titulus katra pašvaldība aktīvākajiem iedzīvotājiem pasniedza saskaņā ar savu izstrādātu kārtību. Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis uzsver, ka ir nepieciešams rūpīgi izstrādāt apbalvojumu pasniegšanas nolikumu, noteikt apbalvojumu veidus, piesaistīt mākslinieku apbalvojumu vizuālā izskata izstrādei, pārdomāt arī to pasniegšanas veidu un svinīgā sarīkojuma formātus. Kopumā šis process nav tāpēc šogad jaunizveidotā Jēkabpils novada apbalvojumu pasniegšana diemžēl nebūs iespējama.
 
29. septembrī, tieši Miķeļdienā, Jēkabpils novada Rubeņos svinīgi tika atklāts jaunais rotaļu un aktīvās atpūtas laukums jeb skvērs. Rubenieši Miķeļdienā pulcējās iepretī Rubeņu pamatskolas pirmsskolas grupiņu ēkai “Zelta sietiņš”, kur iepriekš neapbūvētajā zemes gabalā šovasar tapis jauns, skaists skvērs vietējo iedzīvotāju un pagasta viesu atpūtai. Skvēra teritorija iedalīta vairākās zonās – rotaļu, aktīvās atpūtas un klusā pētnieku zona. Skvēra zīmīgākais elements ir liels, apaļš centrālais laukums, ko var izmantot gan kā pulcēšanās vietu, gan vienkārši atpūsties un svinēt nelielus pasākumus. Tā vienā malā ierīkots labirints. Tāpat skvēra dienvidu daļā uzstādīts vides dizaina objekts „Rubeņi”. 
 
Situācija saistībā ar Covid-19 pacientu uzņemšanu Jēkabpils reģionālajā slimnīcā ir kritiska. Jēkabpils reģionālā slimnīca Covid-19 pacientu stacionēšanu atsāka 11. septembrī. Taču jau 30. septembrī – Covid-19 gultu noslodze sasniedz 105%. Lai palielinātu vidēji smagu pacientu Covid-19 gultu skaitu, būs nepieciešams ierobežot citu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu. Jēkabpils reģionālā slimnīca aicina iedzīvotājus nopietni un atbildīgi rīkoties, lai mazinātu infekcijas izplatīšanos un krīzes situāciju medicīnas nozarē un izmantot iespēju vakcinēties pret Covid-19 vīrusu, tādējādi pasargājot gan sevi, gan apkārtējos.
 
Pieteikties vakcinācijai pret Covid-19 Jēkabpilī var šādos veidos: Jēkabpils reģionālās slimnīcas mājas lapā jrslimnica.lv, sadaļā “e-pieraksts”. Zvanot uz Jēkabpils vakcinācijas kabinetu – 62102798. Lielā zvanu noslogojuma dēļ var būt grūtības izveidot savienojumu ar šo numuru, tādēļ prioritāri aicina izvēlēties e-pieraksta iespēju. Iedzīvotāju ērtībai vakcinācijas kabineti strādās arī divas sestdienas – 2. un 9.oktobrī no pl.8:30-17:00.
 
Turpinām aktualitātes
 
6. oktobrī no plkst. 14:30 Aknīstes Bērnu un jauniešu centrā notiks Jēkabpils novada lēmumu pieņēmēju un Aknīstes jauniešu SA-TIK-ŠA-NĀS. Tā ir Jaunatnes dialoga projekta "ĀR(a)POLITIKA" aktivitāte - Aknīstes pilsētas un Aknīstes, Asares un Gārsenes pagastu jauniešiem (vecumā no 13-30 gadiem) un Jēkabpils novada lēmumpieņēmējiem, lai veicinātu dialogu starp Aknīstes un tuvējo pagastu jauniešiem un jaunā Jēkabpils novada lēmumpieņēmējiem.
 
Trešdien, 6. oktobrī Jēkabpils Mežaparkā sākās “Pusstundas skrējiena” 38. sezona. Tradicionālās sacensības ik rudeni pulcē arvien vairāk aktīva dzīvesveida piekritēju, kas izaicina sevi pusstundas laikā skrienot veikt pēc iespējas vairāk apļu. Šogad sacensības notiek desmit kārtās – trešdienās no 6. oktobra līdz 8. decembrim. 10. novembrī skrējiens par godu Lāčplēša dienai tradicionāli tiks organizēts pie Ābeļu kapsētas. Pulksten 18:00 trasē dosies 2007. gadā dzimušie un jaunāki dalībnieki, savukārt pulksten 18:40 starts tiks dots 2006. gadā dzimušajiem un vecākiem dalībniekiem. Pieteikšanās sacensību vietā no plkst. 17:00 līdz 17:45. Dalībniekam numurs tiek izsniegts uz visām kārtām.
 
Līdz 8. oktobrim pagarināta pieteikšanās tradicionālajam koncertam–konkuram “Atnāc ar savu dziesmu!”. Atnākt ar savu dziesmu ciemos uz Zasas kultūras namu aicinām šī gada 16. oktobrī plkst. 19.00. Koncertā piedalīties un vērot klātienē varēs dalībnieki un skatītāji ar Covid-19 digitālajiem sertifikātiem! Pārējiem interesentiem būs iespēja vērot koncerta – konkursa norisi tiešraidē Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes Facebook lapā. Kā jau ierasts, konkursa dalībnieku sniegumu vērtēs žūrija, kā arī tiks izvēlēta skatītāju simpātija katrā vecuma grupā. Pieteikšanās kārtību iespējams atrast Jēkabpils novada mājaslapā Notikumu sadaļā – pašvaldības notikumi.
 
Un vēl
 
9.oktobrī plkst.18.00 Sēlpils kultūras namā ar koncertprogrammu “Īsas pamācības mīlēšanā”  uzstāsies Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens un grupa “Musturis”.Filma ne tikai jauniešiem, bet arī tiem, kas ir bijuši! Koncerta apmeklētājiem jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Bērniem līdz 12 gadu vecumam, kopā ar vecākiem, sertifikāts nav nepieciešams.

Atstājiet komentāru