2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 6.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 6.oktobrī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada domes sēdē 30. septembrī par Preiļu novada Bāriņtiesas priekšsēdētāju amatā apstiprināta Natālija Rivža. 26. augusta domes sēdē tika pieņemts lēmums apvienot Preiļu, Riebiņu, Vārkavas novada bāriņtiesas un Aglonas novada bāriņtiesas Aglonas pagasta darbības teritoriju un uz reorganizējamo institūciju bāzes izveidot Preiļu novada Bāriņtiesu. Līdz 16. septembrim tika rīkots atklāts pretendentu konkurss uz Bāriņtiesas priekšsēdētāja un septiņu bāriņtiesas locekļu amatu vietām. Uz Preiļu novada pašvaldības aicinājumu pieteikties bāriņtiesas priekšsēdētāja amatam interesi izrādīja un dokumentus iesniedza divi pretendenti. Apkopojot visu informāciju, izvērtējot pretendentes atbilstību un profesionalitāti vakantajai pozīcijai, komisija Bāriņtiesas priekšsēdētāja amatā virzīja Natāliju Rivžu.

Savukārt uz Bāriņtiesas locekļu septiņām amata vietām pretendēja astoņi kandidāti, no kuriem trīs neatbilda konkursa nolikuma prasībām, savukārt viens neieradās uz konkursa otro kārtu – pārrunām, tāpēc ar 30. septembra domes sēdes lēmumu Natālijai Rivžai ir uzdots slēgt darba līgumus ar četriem Bāriņtiesas locekļiem. Jaunā Preiļu novada Bāriņtiesa savu darbu uzsāka 1. oktobrī. Šobrīd ir izsludināta pieteikšanās uz divām Preiļu novada pašvaldības Bāriņtiesas locekļu amata vietām, pretendenti savus pieteikumus var iesniegt līdz 11.oktobriem. Vairāk informācijas domes lapā preili.lv. 

Preiļu novada pašvaldība izsludinājusi atklātu konkursu uz Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja amatu. Pretendentiem motivācijas vēstuli ar  CV lūdz sūtīt uz e-pastu: dome@preili.lv, vai pa pastu Preiļu novada pašvaldībai uz adresi: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, Preiļu novads, LV-5301 līdz 11.oktobrim plkst. 12.00. Vairāk informācijas preili.lv. Tālrunis uzziņām: 65322766. 

26. augusta Preiļu novada domes sēdē tika nolemts Apvienot Preiļu novada Būvvaldi, Aglonas novada Aglonas pagasta Būvvaldi un Riebiņu novada Būvvaldi un rezultātā, uz reorganizējamo institūciju bāzes, izveidot Preiļu novada Būvvaldi, kas ir visu reorganizēto novadu Būvvalžu finanšu, mantas, tiesību un saistību pārņēmēja. Preiļu novada domes sēdē 30. septembrī tika apstiprināts jaunās Būvvaldes nolikums, kā arī akceptēts amatu saraksts, kurā iekļautas četras štata pozīcijas: būvvaldes vadītājs, arhitekts/būvvaldes vadītāja vietnieks, būvinspektors, arhitekts/lietvedis – arhivārs. Sēdes laikā deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu Preiļu novada Būvvaldes vadītajā amatā apstiprināt līdzšinējo vadītāju Aivaru Klismetu. 

Turpinām aktualitātes

Pēdējo divu gadu laikā Preiļu vecticībnieku draudzē tika īstenoti divi LEADER projekti. Projekts „Preiļu Vecticībnieku lūgšanas nama renovācija” tika realizēts no 2020.gada februāra līdz 2021.gada septembrim. Projektā veikta Preiļu vecticībnieku lūgšanas nama renovācija, kā arī iegādātas saliekamās metāla kāpnes ar uzbrauktuvi. Tika iegādāts kvalitatīvs zvanu komplekts, kas sastāv no 6 harmoniski pieskaņotiem zvaniem, kas ļaus atskaņot zvanu melodijas Preiļu vecticībnieku lūgšanas namā. 

Savukārt projekta “Preiļu Vecticībnieku lūgšanas nama renovācija-2. kārta” realizācija tika īstenota laika posmā no 2020. gada 1.oktobra līdz 2021.gada 31.augustam. Projektā nomainīti 12 logi, nokrāsota ēkas fasāde un cokols, kā arī uzstādīts vertikālais pacēlājs pie lūgšanu nama, lai vecticībnieku nams būtu pieejams arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem, līdz šim draudzes locekļi Preiļu vecticībnieku lūgšanas namā varēja iekļūt tikai pa kāpnēm, kas apgrūtināja draudzes nama pieejamību. Abi projekti tika finansēti ar Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai finansējum un  Preiļu novada domes līdzfinansējumu. 

28. septembrī Jauniešu centrā 4 rudenīgi košā un draudzīgā atmosfērā norisinājās EKO ZIEPJU MEISTARKLASE. Aktivitāte norisinājās projektā “Jauniešu radoša darbība un solidaritāte krīzes laikā – SOLIDART”. Meistarklasē, kurā piedalījās gan jaunieši, gan seniori tika apgūtas jaunas prasmes un norisinājās jaukas sarunas pie tējas tases, veidojās komunikācija un jaunas draudzības. Ziepju izgatavošanā tika izmantoti dārza ziedi un dažādi rudens augi, kā arī dabiskās ēteriskās eļļas.  Meistarklasi vadīja Kristīne no uzņēmuma “Kaķu Sēta”, Preiļos!

3. oktobrī pie Lielā Kalupes ezera notika Preiļu novada čempionāts spiningošanā. Sacensībās piedalījās sešpadsmit  laivu ekipāžas. Apkopojot rezultātus, par uzvarētājiem kļuva Oļega Vaivoda un Andra Kukora ekipāža, kuru lomā tikai asari (2 kg 660 grami). Andrim tika arī lielākā asara pieveicēja gods. 2. vietā Vladimirs Semjonovs, kuram nācās spiningot vienam, bet tas netraucēja plūkt laurus – arī par lielāko līdaku (1kg 190g). Trešajā vietā pieredzējušie – Aleksandrs Suško, Vitālijs Stefanovičš (1090 grami). 

Un vēl par Riebiņu bibliotēkas aktualitātēm

8. oktobrī plkst. 16.00 Riebiņu bibliotēkā notiks sarunu pēcpusdiena. Tās galvenie viesi Silvija un Andris Ivanovi dalīsies ar saviem iespaidiem, ko guvuši ceļojumā pa Gruziju. 

Ikviens interesents līdz 1. novembrim Riebiņu centrālajā bibliotēkā var baudīt  Lauras Grigules radošo darbu izstādi “Otas pieskārienu stāsti”.

Atstājiet komentāru