2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Jēkabpils radio1 līvānu novada aktualitātes 2021.gada 7.oktobrī

Jēkabpils radio1 līvānu novada aktualitātes 2021.gada 7.oktobrī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu slimnīca ir vien no četrām ārstniecības iestādēm Līvānu novadā, kurā iespējams saņemt vakcīnu pret Covid-19. Pagājušās nedēļas laikā Līvānu slimnīcā vakcīnu pret COVID-19 kopumā saņēmuši 96 cilvēki. Nedēļas sākumā Līvānu slimnīcas vakcinācijas kabinetā bija pieejamas Janssen, Moderna un Pfizer vakcīnas. Pieteikties vakcinācijai var zvanot pa tālruni 29212816. Līvānu novadā šobrīd vakcināciju nodrošina arī: SIA Medicīnas centrs Saule un ģimenes ārstes – Inese Milta un Anita Baumane. 

Aicina Līvānu novada skolēnus piedalīties konkursā „Mana biznesa ideja 2021”, iesniedzot aizpildītu pieteikuma veidlapu un sagatavojot savas biznesa idejas prezentāciju. Biznesa idejas vērtēs Līvānu novada uzņēmēji. Katra biznesa ideja saņems speciālistu padomus un ieteikumus tās veiksmīgai realizēšanai. Vērtēšana norisināsies divās vecuma grupās: 5.-9. klase; un 10.-12.klase. Konkursa rezultātā tiks apbalvotas trīs labākās biznesa idejas katrā vecuma grupā, kur katram uzvarētājam tiks pasniegta  naudas balva  50 eiro. Tie, kas gatavi piedalīties konkursā aicināti – sūtīt pieteikumu un savas biznesa idejas aprakstu uz luac@livani.lv līdz 29.oktobrim. Ideju prezentācija ir plānota 5. novembrī.

Līvānu novada dome atkārtoti izsludina konkursu uz rezidenta stipendiju 3 tūkstoši eiro gadā. Stipendijas apmērs ir 300 eiro mēnesī tajā skaitā iekļaujot arī nodokļus. Stipendija tiek piešķirta uz visu rezidentūras laiku. Uz stipendiju var pretendēt, ja: pretendents ir rezidents un apgūst ģimenes ārsta specialitāti kā pamatspecialitāti saskaņā ar akreditētu profesionālo rezidentūras izglītības programmu medicīnā; sekmju vidējais vērtējums nav zemāks par 7 ballēm; pretendents pārvalda valsts valodu un apliecina gatavību izveidot ģimenes ārsta praksi Līvānu novada administratīvajā teritorijā un šeit nostrādāt vismaz 5 gadus.

Turpinām aktualitātes

Pavisam nesen Deju studija 27 atgriezās no Jūrmalas starptautiskā konkursa "Jūras Zvaigzne", atvedot uz Līvāniem divus zeltus (trio – Elīza Lielpētere, Luīze Praņevska, Evita Tentere, solo – Elīza Lielpētere) un sudrabu (Evita Tentere), bet jau 2.oktobrī  devās uz Salaspili, kur norisinājās Latvijas karsējkomandu čempionāts. Tajā piedalījās karsējkomandas no Lietuvas, Ukrainas un Latvijas. Līvānu novadu šajā konkursā bija pārstāvēts pirmo reizi. Līvānu karsējkomanda ieguva 4.vietu nominācijā cheer dance show. Savukārt jaunākā komandas dejotāja Marta Ņikiforova nominācijā urban dance cheer ieguva 1.vietu! 

Eiropas sporta nedēļas izskaņā  piekto reizi notika “Līvānu kauss” orientēšanās sportā Gunāra Jāņa Mīkuļa piemiņai. Katru gadu sacensību galvenais tiesnesis Varis Peisenieks kādai citai Līvānu pilsētas daļai uzzīmē karti un sagatavo orientēšanās sprinta trasi. Orientēšanās sacensības ir veltītas Gunāram Jānim Mīkulim, sporta meistaram, orientēšanās celmlauzim. Orientēšanās sacensībās piedalījās piecdesmit četri dalībnieki. Vienlaicīgi tās bija orientēšanās kluba “Sēlijas Mežs” sacensību seriāla noslēguma kārta.

Un vēl

Līvānu novada domes sēdē apstiprināta SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” jaunā asenizācijas pakalpojumu maksa. Turpmāk asenizācijas mašīnas pakalpojums par vienu reisu maksās 29 eiro 60 centus, bet asenizēto notekūdeņu attīrīšana – 62 centus par kubikmetru. SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” skaidro, ka tiks būtiski mainīta asenizācijas maksas aprēķina un piemērošanas kārtība – līdz šim tarifs sastāvēja no piecām izmaksu pozīcijām, bet jaunais – no divām, tāpēc nevar precīzi pateikt, par kādu summu tarifs mainīsies. Lauku mājsaimniecībām, kur nav iespējas pieslēgties centralizētajai kanalizācijas sistēmai, vidējais maksājums būtiski nemainīsies, bet dažos gadījumos, kur bija autoceļu lietošanas nodeva, – pat samazināsies. Savukārt pilsētas teritorijā esošajām mājsaimniecībām tas būtiski pieaugs, bet tām ir visas iespējas izmantot centralizēto kanalizācijas sistēmu.

Atstājiet komentāru