2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 8.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 8.oktobrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpilī tirdzniecības centrā "Sēlija", Centrālās laboratorijas telpās ir atvērts jauns vakcinācijas punkts. Tas darbosies šo sestdien, 9. oktobrī  no plkst. 09.00 līdz 18.00. No pirmdienas, 11. oktobra vakcinācijas punkts tirdzniecības centrā "Sēlija" strādās darba dienās no plkst. 16.00 līdz 20.00, sestdienās no plkst.9.00 līdz 19.00. Būs gan pieraksts, gan dzīvā rinda. Tālrunis saziņai: 67799977.

Šonedēļ Jēkabpils novadā tiks rīkota arī izbraukuma vakcinācija pret Covid-19 Aknīstē un Viesītē. Izbraukuma vakcinācija notiek bez iepriekšējā pieraksta, tās organizēšanā iesaistās pašvaldības un vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji. Izbraukuma vakcinācijā pamatā tiks vakcinēts ar Pfizer un Janssen vakcīnām.

Sestdiena, 9. oktobrī, izbraukuma vakcinācija notiks: Jēkabpils novada Aknīstē Skolas ielā 7 no plkst. 10:00 līdz 12:00 un Jēkabpils novada Viesītes kultūras pilī no plkst. 13:00 līdz 15:00. Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), potēšanas pase (ja tāda ir), uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu,  savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī likumiskajam pārstāvim līdzi jābūt pasei vai personas apliecībai, kā arī apliecinošam dokumentam par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara). 

Turpinām aktualitātes

Kā informē VAS “Latvijas Pasts”, zemā pasta pakalpojumu pieprasījuma dēļ Jēkabpils novada Rubenes pagastā no 2021. gada 29. oktobra tiek mainīts Rubenes pasta nodaļas darbības modelis un darbalaiks, pielāgojot to iedzīvotāju reālajām vajadzībām. Turpmāk Rubeņos visi pasta pakalpojumi tiks nodrošināti līdzšinējā atrašanās vietā Pasta nodaļā katru darbdienu no plkst.13 līdz 14 vai arī iedzīvotāji varēs izvēlēties tos saņemt pie pastnieka savā dzīvesvietā. Rubeņu iedzīvotāji par pasta pakalpojumu saņemšanas iespējām no 2021. gada 29. oktobra tiks informēti ar īpašiem paziņojumiem savās pastkastītēs.

Lai popularizētu orientēšanās sportu Sēlijas iedzīvotāju vidū, svētdien, 17. oktobrī Viesītes novada Kugres ezera apkārtnē notiks 8. Sēlijas čempionāts orientēšanās sportā vidējā distancē. Sacensību centrs atradīsies Viesītes pagasta “Cīrulīšos”. Marķējums uz sacensību centru tiks izvietots, sākot no Jēkabpils-Neretas ceļa Viesītes apļa. Sacensību sākums – plkst. 12.00. Ierašanās un reģistrācija – no plkst. 10.00 līdz 11.30. Dalībniekiem jāpiesakās iepriekš internetā līdz 14. oktobra naktij. Sīkāka informācija un nolikums meklējami Jēkabpils Sporta centra mājaslapā jekabpilssc.lv Čempionātu organizē OSK “Sēlijas mežs” ar Jēkabpils novada pašvaldības atbalstu.

Amatniecības centrā “Māzers” skatāma tekstilmākslinieces Ilzes Pliskas personālizstādē “Krāsas”. Tajā skatāmi dažādās tekstilmozaīkas tehnikās veidoti darbi, kas pārsteidz ar krāsu daudzveidību un rudenīgu košumu. Ilzes Pliskas personālizstāde Amatniecības centrā “Māzers”  skatāma darba dienās no 10.00 līdz 17.00, kā arī amatniecības centra nodarbību laikā.  Citā laikā izstāde skatāma tikai iepriekš piesakoties pa tālruni 26611297 vai e-pastā mazers@edu.jekabpils.lv.

Būvnieki ir uzsākuši Viesītes muzeja "Sēlija" nodaļas "P. Stradiņa skola" ēkas Peldu ielā 2 fasādes atjaunošanas darbus. Muzeja "P.Stradiņa skola" fasāde bija vizuāli un tehniski novecojusi, vietām bija redzams bojāts fasādes apmetums. Pašlaik, būvniecības darbu ietvaros, fasāde tiek atjaunota. Darbus veic SIA "SD Būvniecība".

9. oktobrī plkst. 18.00 Sēlpils kultūras namā uz draiskulīgi vieglprātīgu koncertprogrammu „Īsas pamācības mīlēšanā” aicina Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens ar grupu „Musturis”. Ieeja koncertā bez maksas. Apmeklētājiem jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

Un vēl

Šodien vēl var pieteikties dalībai koncertā–konkursā “Atnāc ar savu dziesmu!”, kas notiks 16. oktobrī Zasas kultūras namā. Konkursa dalībnieku sniegumu vērtēs žūrija, kā arī tiks izvēlēta skatītāju simpātija katrā vecuma grupā. Uzstāties un gūt skatuves pieredzi aicināts jebkurš, neatkarīgi no dziedāšanas prasmes līmeņa. Koncertā varēs piedalīties dalībnieki ar Covid-19 digitālajiem sertifikātiem. Sīkāka informācija vecā Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes Facebook lapā.

Atstājiet komentāru