2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Jēkabpils radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aizkraukles slimnīcas administrācija informē, ka sakarā ar vīrusa Covid-19 saslimstības pieaugumu slimnīcā noteikta karantīna. Tas nozīmē, ka aizliegts apmeklēt pacientus, kas ārstējas slimnīcā. Ierobežojumu termiņš atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas valstī. 

Pēc Vides un reģionālās attīstības ministrijas vēstulē paustā aicinājuma iesniegt pieteikumu vienotā klientu apkalpošanas centra izveidei Aizkraukles novada dome nolēma iesniegt pieteikumu valsts budžeta dotācijas saņemšanai šī  gadā vienotā klientu apkalpošanas centra izveidei un uzturēšanai pašvaldības ēkās — Bebru pagasta bibliotēkā “Papardēs” un Iršu pagasta bibliotēkā “Kūlēnos”, informē Staburags. To izveidei kopā nepieciešami 20 tūkstoši 571 eiro, no kuriem 14 tūkstoši 400 eiro paredzēts saņemt kā valsts budžeta dotāciju, pārējo summu 6 tūkstoši 171 eiro apmērā segs no Aizkraukles novada pašvaldības budžeta līdzekļiem. Centra mērķis ir nodrošināt pieprasītāko valsts un pašvaldības pakalpojumu pieejamību vienkopus pašvaldības teritorijā un praktisku atbalstu iedzīvotājiem elektronisko pakalpojumu lietošanā.  

Savukārt saistībā ar Aizkraukles novada pašvaldības īstenoto projektu “Vietējās sabiedrības veselības veicināšana un slimību profilakses pasākumi Aizkraukles novadā” tiek piedāvāti divi nodarbību cikli. Viens ir “Kā sadzīvot ar pusaudzi?”. Nodarbības notiks attālināti divās grupās: vienai grupai tās sāksies 12. oktobrī, otrai — 4. novembrī. Otrais nodarbību cikls ir “Bērnu emocionālā audzināšana”. Arī te tiks veidotas divas grupas un katrai grupai būs desmit tiešsaistes nodarbības. Viena grupa sāks darboties 12. Oktobrī,bet otra -  13. oktobrī. 

Turpinām ziņas

Šī gada oktobrī   Znotiņu Dievmātes Romas katoļu baznīca atzīmēs savu 95 pastāvēšanas gadadienu un projekts par Znotiņmuižas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu ir kā dāvana dievnamam jubilejā. Iniciatīvas grupa ir pabeigusi mazo grantu projekta darbus pie Znotiņu baznīcas teritorijas labiekārtošanas. Žoga stabs, kurš stāv baznīcas pretējā ceļa pusē, tika restaurēts  un uzlikts mūsdienīgs jumtiņš, tas priecēs vēl daudzus baznīcas apmeklētājus un garāmbraucējus. Otrs šī projekta mērķis bija parkā pamanītā laukakmeņa ar gravējumu, novietošana apskatei līdzās dievnamam. Gan pie akmens, gan žoga staba uzlika bruģa plāksnes, aiz akmens iestādītas tūjas.  

5.oktobrī Līvānos notika Līvānu novada mazpulku rudens forums, kura mērķis bija novērtēt un sniegt atzinību mazpulcēnu veiktajam darbam projektos. 279.tais  Līvānu mazpulks veiksmīgi aizstāvēja savus rudens darbu projektus. Par ieguldīto darbu mazpulcēni saņēma biedrības “Latvijas Mazpulki” auduma maisiņus un Līvānu Bērnu un jauniešu centra dāvanu kartes.

Un vēl

Pamatojoties uz straujo Covid-19 vīrusa izplatību un Ministru kabineta rekomendācijām, no šodienas, 11. oktobra Preiļu novada domes ēka apmeklētājiem ir slēgta. Pašvaldība iedzīvotājus turpinās apkalpot attālinātā veidā.

Atstājiet komentāru