2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas 2021.gada 22.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas 2021.gada 22.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Vakar izpilddirektors Guntars Gogulis attālināti tikās  ar Jēkabpils novada izglītības iestāžu un pirmsskolas iestāžu vadītājiem, lai pārrunātu iestāžu darbību pastiprināto epidemioloģisko ierobežojumu darbības periodā. Kā min izpilddirektors, dažās no skolām vēl risināmi skolēnu tehniskā nodrošinājuma jautājumi. Tāpat jāplāno 1.-3. klašu ēdināšanas nodrošināšana atgriežoties mācību iestādēs un jāpielāgojas jaunajam darba ritmam. Novada izglītības iestāžu vadītāji ir gatavi viens otram palīdzēt.

Jau ziņots, ka skolēnu rudens brīvlaiks ir pagarināts par vienu nedēļu līdz 29. oktobrim, bet 1. novembrī skolās klātienē atgriezīsies 1.-3. klašu skolēni. Pārējie skolēni turpinās mācības attālināti. Mācības klātienē un interešu izglītība atsāksies 15. novembrī, tomēr interešu izglītībā varēs piedalīties tikai ar Covid-19 sertifikātu. Visu mājsēdes laiku pirmsskolas izglītības iestādes būs atvērtas, taču vienlaikus vecākiem jāapsver epidemioloģiskie riski un jāved bērni uz bērnudārzu tikai absolūtas nepieciešamības gadījumos. 

Šodien tiešsaistē notiek Sēlijas Nevalstisko organizāciju forums. Dienas gaitā plānots pārrunāt pilsoniskās sabiedrības iespējas iesaistīties pašvaldību darbā un savas apkārtnes dzīves kvalitātes uzlabošanā. Paneļdiskusijā aicināti piedalīties visu Sēlijas pašvaldību pārstāvji no Aizkraukles, Jēkabpils, Augšdaugavas un Krāslavas novadiem, kā arī reģiona nevalstisko organizāciju resursu centru vadītāji. Savā praktiskajā pieredzē ar vietas attīstību dalīsies Svetlana Smirnova no Augšdaugavas novada Kalkūniem, kas veido kultūrvietu “Augustplatz”. Bet par darbu ar kopienu un tās sociālo jautājumu risināšanu pastāstīs biedrības “Ritten” un Rites kopienas aktīviste Kristīne Verečinska no Jēkabpils novada Rites pagasta. Projekta „Kopienas izaugsmes katalizators. Identitāte.” ietvaros Sēlijas nevalstisko organizāciju forumu rīko kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas” vadošā nevalstiskā organizācija - biedrība “Ūdenszīmes”.

Forumu iespējams skatīties tiešraidē sociālā tīkla YouTube “Sēlijas salu” kontā vai sociālā tīkla Facebook lapā “Sēlijas salas”. 

Turpinām aktualitātes

Ņemot vērā strauji pieaugošo saslimstību ar Covid-19 reģionā un stacionēto Covid-19 pacientu skaita pieaugumu, Jēkabpils reģionālajā slimnīcā no 18. oktobra pārtraukta plānveida veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana, lai nodrošinātu nepieciešamos veselības aprūpes pakalpojumus neatliekamiem, akūtiem un Covid-19 infekcijas pacientiem. Iedzīvotājiem jārēķinās arī ar izmaiņām Ambulatoro pakalpojumu sniegšanā.  Tie pieejami tikai ar iepriekšēju pierakstu. Otolaringologa, fizioterapeita, ergoterapeita, audiologopēda, zobārsta un zobu higiēnista pakalpojumi pieejami tikai ar Covid-19 sertifikātu vai negatīvu testu. Pacientu pieraksts pa tel. – 62203333 vai e-pastu pieraksts@jrslimnica.lv , uzņemšanas nodaļas tel. – 65237816. Plašāka informācija Jēkabpils reģionālās slimnīcas mājaslapā jrslimnica.lv

Sakarā ar valstī noteiktajiem papildus drošības ierobežojumiem, līdz 15. novembrim apmeklētājiem slēgti muzeji, bibliotēkas, kultūras centri, mākslas galerijas, izstāžu zāles, brīvdabas estrādes, teātra ēkas un to ārtelpas, koncertzāles un to ārtelpas, arī vietas, kur tiek organizēti amatiermākslas kolektīvu mēģinājumi. Ir atcelti vai pārcelti visi kultūras notikumi, kas bija plānoti laika posmā no 21. oktobra līdz 15. novembrim. Līdz ar to šo sestdien nenotiks arī koncerts „Ar ģitāru par dzīvi” Leimaņos. Šobrīd koncerta norise pārcelta uz 4. decembri. Tāpat atcelti šajā nedēļas nogalē plānotie svecīšu vakaru pasākumi.

Un vēl

Lai vienuviet apkopotu visu jauniešiem svarīgo un interesējošo informāciju, projekta "KOPĀ vienā virzienā" ietvaros ir izveidota jauna tīmekļa vietne Jēkabpils novada jauniešiem – jauniesivar.lv  Lapā atrodama informācija par dažādām iespējām jauniešiem Jēkabpils novadā, Latvijā un ārzemēs, kā arī tajā paredzēts izvietot dažādus pieredzes un veiksmes stāstus dažādos interaktīvos formātos, video un foto apskatus par pasākumiem un aktivitātēm Jēkabpils novads. Tīmekļa vietnei ir izveidota arī mobilā versija. Ikviens aicināts doties uz tīmekļa vietni www.jauniesivar.lv , lai uzzinātu aktuālāko informāciju par jauniešu aktivitātēm un dažādu projektu iespējām.

Atstājiet komentāru