2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 29.oktobrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 29.oktobrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

28. oktobra domes sēdē tika nolemts, ka Jēkabpils novada pašvaldība pievienojas Sēlijas asociācijas biedrības dibinātāju lokam. Aicinājumu piedalīties biedrības dibināšanā Jēkabpils novada pašvaldība saņēma no Sēlijas asociācijas pagaidu valdes. Viens no biedrības dibināšanas mērķiem ir veicināt Sēlijas vēsturiskās zemes iedzīvotāju kopējo apziņu, identitāti un piederību Latvijai, tāpat veicināt Sēlijas kultūrvēsturiskās vides un kultūrtelpas saglabāšanu un ilgtspējīgu attīstību. Jēkabpils novada pašvaldību Sēlijas asociācijas biedrības dibinātāju sapulcē pārstāvēt tika pilnvarots Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs.

Plānots, ka no 2022. gada 1. janvāra sabiedriskos ūdenssaimniecības pakalpojumus Ābeļu pagasta ciemā “Brodi” varētu sniegt SIA “Jēkabpils ūdens”. Kapitālsabiedrībai līdz šī gada beigām uzdots veikt nepieciešamās sagatavošanās darbības saistību pārņemšanai un Ābeļu pagasta pārvaldei – saistību nodošanai. Līdz šim SIA “Jēkabpils ūdens” Brodu ciemā jau nodrošina notekūdeņu savākšanu, to attīrīšanu un novadīšanu vidē. Jāpiebilst, ka, sakarā ar esošo Covid-19 situāciju, pāreja uz jauno apsaimniekotāju varētu arī aizkavēties.

Tāpat Ābeļu pagastā ar 2022. gada 1. janvāri daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārvaldīšanas pienākumi tiks nodoti SIA „JK Namu pārvalde”. Ābeļu pagasta pārvaldei sadarbībā ar SIA „JK Namu pārvalde” uzdots veikt dzīvokļu īpašnieku aptaujas ar mērķi noskaidrot nepieciešamo pakalpojumu sniegšanas un norēķinu kārtību.

Pabeigta skatu platformas izbūve ainaviskajā Zasas muižas parkā. Ieceres izstrādātājs ir SIA "Livland Group", bet pašus būvniecības darbus veica SIA “Legāts” par līguma summu 29698,16 eiro. Skatu platforma ir 6m plata un 12m gara. Viena tās malā atrodas zemes līmeni, bet otra - 6 metru augstumā, ar skatu uz Zasas upi. Skatu platformas izbūve veikta, saudzējot esošos kokus un iespējami saglabājot augsnes virskārtu. Nākamgad plānots veikt skatu platformas izbūvi Kaldabruņā.

Turpinām aktualitātes

Jēkabpils sporta centrs aicina bērnus vecumā līdz 15 gadiem piedalīties zīmēšanas konkursā par tēmu „Mana ģimene un sports”. Visi iesniegtie darbi piedalīsies balsošanā no 10. līdz 12. novembrim Jēkabpils sporta centra Facebook lapā, un labāko darbu autori saņems balvas no Jēkabpils sporta centra. Konkursa uzdevums ir uzzīmēt zīmējumu, kas atbilstu tēmai „Mana ģimene un sports”. Darbus jāzīmē uz A4 formāta lapas vienas puses. Otrā pusē drukātiem burtiem jāuzraksta darba autora vārds, uzvārds, vecums un kontakttālrunis. Pēc tam līdz 8. novembrim zīmējumi jāiesniedz Jēkabpils sporta hallē, darbu ievietojot pastkastītē, kas atrodas pie galvenās ieejas. 

Jēkabpils sporta centrs izaicina ikvienu mājsēdes laikā, no 1. līdz 15. novembrim, katru dienu pieveikt 10 000 soļu vai 7 km – skrienot vai ejot. Tas jāfiksē kādā no sporta aplikācijām un atskaite ekrānšāviņa veidā (vai citādi) līdz pusnaktij jāievieto Jēkabpils sporta centra Facebook lapā komentāra veidā zem konkrētajai dienai veltītā ieraksta. Visi, kas visas 15 dienas būs ik dienas sakrājuši 10 000 soļus un ievietojuši atskaiti Facebook, saņems virtuālu diplomu, kā arī piedalīsies balvu izlozē, kas notiks 17. novembrī. 

Lai pasažieri Jēkabpils autoostā paspētu pārsēsties no viena maršruta autobusā citā, no 2021. gada 1. novembra maršruta Jēkabpils–Viesīte–Aknīste reiss, kas pieturā Aknīste katru dienu tiek uzsākts plkst.13.50, galapunktā pienāks piecas minūtes ātrāk – plkst.15.15. Tādējādi tiks mainīts autobusa apstāšanās laiks pieturās ceļa posmā no Viesītes līdz Jēkabpilij.

Rīt, 30. oktobrī, Jēkabpils novadā notiks izbraukuma vakcinācijas pret Covid-19: Aknīstē Skolas ielā 7 no 10:00 līdz 12:00 un Viesītes kultūras pilī  no 13:00 līdz 15:00. Izbraukuma vakcinācija notiek bez iepriekšējā pieraksta, tās organizēšanā iesaistās pašvaldības un vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji. Izbraukuma vakcinācijā tiks vakcinēts ar Moderna, Janssen, bet jauniešiem līdz 25 gadiem tiks piedāvāta Pfizer vakcīna. 

Un vēl

Saistībā ar Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju un stingrajiem iedzīvotāju pārvietošanās ierobežojumiem līdz 14. novembrim, elektroenerģijas taupības nolūkos Viesītes pilsētas un Elkšņu, Rites, Saukas pagastu ielās no plkst. 21:00 tiks izslēgts ielu apgaismojums.

Atstājiet komentāru