2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 1.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 1.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Valdošās koalīcijas partijas pārstāvoši Saeimas deputāti rosina 2022.gada valsts budžetā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt vairākus simtus tūkstošu eiro dažādām biedrībām un nodibinājumiem pasākumiem un būvdarbiem. Piemēram, deputāti Ainars Latkovskis (JV), Juris Pūce (AP), Raivis Dzintars (NA), Juris Jurašs (JKP) un Anda Čakša (JV) ir rosinājuši no "Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem" novirzīt 200 000 eiro onkoloģisko pacientu atbalsta biedrībai "Dzīvības koks", lai pabeigtu rehabilitācijas centra izveidi Dignājas muižā, un tajā varētu uzņemt cilvēkus un īstenot valsts apmaksāto psihosociālās rehabilitācijas programmu "Spēka avots" onkoloģiskajiem pacientiem un viņu tuviniekiem.

Vēl 70 000 eiro šie deputāti piedāvā atvēlēt "OPEN Radošajam centram", 20 000 eiro rosināts novirzīt kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai un infrastruktūras atjaunošanai Preiļu Romas katoļu baznīcas teritorijā, savukārt 10 000 eiro - Balvu Bērnu un jauniešu centram datortehnikas aprīkojuma iegādei.

Konkursa “Sējējs 2021” laureātu vidū vienīgais latgalietis ir zemnieku saimniecības “Druvas” saimnieks Lauris Ikaunieks. Viņam šogad piešķirta balva nominācijā “Jaunais veiksmīgais zemnieks”. Pirms gada ar vecāku atbalstu jaunietis netālu no Varakļāniem uzsāka darbu piena lopkopībā. Viņš ļoti cer, ka turpmāk valstī vairāk tiks domāts par finansiālu atbalstu jebkuram jaunam cilvēkam, kam ir vēlme strādāt un veidot ģimeni tieši laukos.

Turpinām ziņas

Piektdien Aizkraukles pilsētas kultūras nama lielajā zālē notika Aizkraukles novada domes deputātu ārkārtas sēde, kurā deputāti balsoja par četru novada apvienību — Pļaviņu, Kokneses, Jaunjelgavas un Neretas pārvalžu vadītāju kandidātiem, informē Staburags. Ar balsu vairākumu par Jaunjelgavas apvienības pārvaldes vadītāju ievēlēts Uldis Albiņš. Par Kokneses apvienības pārvaldes vadītāju ievēlēts Ilmārs Klaužs, par Neretas apvienības pārvaldes vadītāju ievēlēts Juris Gorbačovs un par Pļaviņu apvienības pārvaldes vadītāju ievēlēts Andris Ambainis. 

Oktobrī Neretas sociālās aprūpes centrs saņēma kravu no Francijas — organizācijas “AIMA” humanitārās palīdzības sūtījumu — gultas, skapīšus un dažādus palīglīdzekļus. Sadarbība ar humānās palīdzības organizāciju Francijā “AIMA” neretiešiem sākusies 2016. gadā un šis ir trešais saņemtais sūtījums. Organizācijai nosūtīts saraksts ar nepieciešamajām mantām, un krava nokomplektēta precīzi, ņemot vērā neretiešu lūgumu. Aprūpes centrā atzīst, ka saviem spēkiem gultas iegādāties būtu pagrūti, jo viena Latvijā maksā ap 1200 eiro. Savukārt šis sūtījums neretiešiem izmaksāja vien transporta pakalpojumu vērtībā, kas, pārvēršot materiālā izteiksmē, līdzvērtīgs divām jaunām gultām. Būtisks iemesls šādas kravas komplektēšanai ir arī plāns paplašināties — nākamajā gadā ēkas pirmajā stāvā plāno iekārtot vēl 15 vietas centra klientiem. Līdz ar to par trim aprūpētājiem pieaugs nodarbināto skaits.

Preiļu novada dome nolēmusi pārņemt Preiļu novada pašvaldības īpašumā bijušās Aglonas novada pašvaldības SIA “Cirīšu HES” 40% kapitāldaļas 89 tūkstoši 97 eiro apmērā. SIA “Cirīšu HES” ir privāta kapitālsabiedrība, kurai 60% no kapitāldaļām pieder SIA „SKF un partneri”. Uzņēmums dibināts 2002. gada 28. janvārī un tā galvenā pamatdarbība ir elektroenerģijas ražošana. Papildus “Cirīšu HES” darbojas tūrisma nozarē – piedāvā kempinga vietas, atpūtas transportlīdzekļu laukumu un apdzīvojamo autopiekabju laukumu īri, kā arī izmitināšana pakalpojumus – viesu mājās un cita veida īslaicīgas apmešanās vietas. Preiļu novada pašvaldība Aglonai piederošās “Cirīšu HES” kapitāldaļas pārņem administratīvi teritoriālo reformas rezultātā. 

Un vēl

Lai iedzīvotāji varētu nokļūt no Aiviekstes un Krievciema darbavietā Pļaviņās, no šodienas, 1. novembra maršruta Madona–Cesvaine–Dzelzava autobuss, kas no pieturas Lubāna darbadienās izbrauc plkst.3.41, kursēs līdz pieturai Pļaviņas. Tādējādi turpmāk autobuss brauks maršrutā Madona–Aiviekste–Pļaviņas. Papildus tam maršrutā Madona–Aiviekste–Pļaviņas tiks atklāts jauns reiss: autobuss no pieturas Pļaviņas darbadienās izbrauks plkst.6.00.

Atstājiet komentāru