2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 2.novembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 2.novembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils novada pašvaldības Krustpils būvvalde 20. oktobrī pieņēma ekspluatācijā objektu “Pašvaldības ceļa Vanagi-Rugāji infrastruktūras pārbūve, Sēlpils pagastā"- 3,67 km garumā. Realizējot šo projektu, pašvaldība ne tikai uzlabo ceļu infrastruktūru Sēlpils pagastā, bet arī dod iespēju nopelnīt un saglabāt darbavietas projektu realizēšanā iesaistītajiem uzņēmējiem.

Ar Zivju fonda atbalstu, oktobrī tika realizēts projekts “Zivju resursu pavairošana un atražošana Salas novada Vīķu ezerā 2021. gadā”. Projekts realizēts ar mērķi atjaunot zivju resursus Vīķu ezerā, ielaižot 5 tūkstoši 450 vienvasaras līdaku mazuļus, tādejādi radot zivju dabīgai atražošanai labvēlīgus apstākļus, nodrošinot līdzsvarotu un ilgtspējīgu pašvaldības ūdenstilpņu zivju resursu attīstību novadā, ievērojot reģionālo principu, kā arī makšķernieku lomu uzlabošanai un zivju barības ķēdes līdzsvara saglabāšanai.

Oktobrī ekspluatācijā nodots objekts “Salas novada pirmsskolas izglītības iestādes “Ābelīte” energoefektivitātes paaugstināšana Salā”. Šis ir otrs investīciju projekts valsts budžeta aizņēmuma saņemšanai ārkārtējās situācijas ietekmes mazināšanai un novēršanai saistībā ar Covid-19 izplatību, kas nodots 2021. gada oktobrī. Projektā veikta pirmskolas izglītības iestādes “Ābelīte” divu ēku ārējo norobežojošo konstrukciju būvelementu siltināšana, taciņu bruģēšana un zibens aizsardzības sistēmas ierīkošana. Pateicoties visām šīm pārmaiņām, pirmskolas izglītības iestāde ieguvusi jaunu ārējo veidolu - stilizētu ābelītes zīmējumu uz ārējās fasādes sienām.

Turpinām aktualitātes

Īstenots pašvaldības investīciju projekts “Asfaltbetona seguma ceļa izbūve industriālajā zonā Krustpils pagastā bijušā Jēkabpils lidlauka teritorijā”. Būvobjekts atrodas pie straujā attīstībā esošas industriālas teritorijas, kur viens pēc otra attīstību uzsākuši reģionam nozīmīgi ražošanas uzņēmumi. 415 metru garumā izbūvējamais pašvaldības ceļš nodrošina kvalitatīvu un satiksmei drošu savienojumu ar valsts autoceļu Madona (Lazdona)–Ļaudona–Jēkabpils, ievērojami uzlabojot piekļūšanu industriālajai teritorijai esošajām un perspektīvā plānotajām ražotnēm. Bijušā lidlauka teritorijā izvietota SIA “Saldus ceļinieks” Jēkabpils struktūrvienība, 2019. gada vasarā modernu finiera ražotni šajā teritorijā atklāja SIA “AmberBirch”. Lidlaukā darbojas dažādu jomu uzņēmumi un interesi par iespējām nākotnē attīstīt ražošanu ir izteikuši vēl vairāki uzņēmēji.

Šajā vasarā un agrajā rudenī, biedrības "Kopienu sadarbības tīkls "Sēlijas salas" pārstāvji ir apmeklējuši 4 aktīvās kopienas Jēkabpils novadā: Kaldabruņu, Dignāju, Leimaņus un Zasu. Visas šīs kopienas ir sadarbības tīkla “Sēlijas salas” aktīvas dalībnieces. Lai atzīmētu šo 4 novada kopienu devumu, ar Jēkabpils novada pašvaldības finansiālu atbalstu, projektā “Dzīvās salas Jēkabpils novadā” ir izveidoti 4 video rullīši, katrā īsumā stāstot par kopienu rūpēm un priekiem. Video ikviens interesents var skatīt “Sēlijas salu” YouTube kontā. 

Un vēl

Lai cilvēks būtu vesels, priecīgs un ar labu imunitāti, dienā ir jānoiet 10 tūkstoši soļu jeb aptuveni septiņi kilometri. Tieši tāpēc Jēkabpils sporta centrs izaicina ikvienu mājsēdes laikā, no 1. līdz 15. novembrim, katru dienu pieveikt 10 tūkstoši soļu. Iepazīties ar izaicinājuma nolikumu un noteikumiem iespējams Jēkabpils sporta centra mājaslapā, kā arī facebook kontā: Jēkabpils sporta centrs.

Atstājiet komentāru