2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 3.novembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 3.novembrī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Zemā pasta pakalpojumu pieprasījuma dēļ Preiļu novada Riebiņu pagastā no 25.novembra tiek mainīts Riebiņu pasta nodaļas darbības modelis, atrašanās vieta un darbalaiks, pielāgojot to iedzīvotāju reālajām vajadzībām. Turpmāk Riebiņos visi pasta pakalpojumi katru darbdienu no plkst. 10:30 līdz 11:30 tiks nodrošināti Viļānu ielā 2a vai arī iedzīvotāji varēs izvēlēties tos saņemt pie pastnieka savā dzīvesvietā. Riebiņu iedzīvotāji par pasta pakalpojumu saņemšanas iespējām tiks informēti ar īpašiem paziņojumiem, ko tuvākajā laikā saņems savās pastkastītēs.

Lai uzlabotu Preiļu novada pašvaldības administrācijas darbu, turpinās tās struktūrvienību reorganizēšana. 28. oktobra Preiļu novada domes sēdē tika lemts par vairāku struktūrvienību izveidošanu un apstiprināšanu. Tika izveidota un apstiprināta Juridiskā un iepirkumu daļa, Finanšu un grāmatvedības daļa, Sabiedrisko attiecību daļa. Tāpat sēdes laikā tika apstiprināts Personālvadības un administratīvās daļas nolikums. Visu strutktūrvienību kontakti pieejami preili.lv. 

Preiļu novada Labklājības pārvalde izsludina atklātu konkursu uz pansionāta “Preiļi” medicīnas māsas amatu uz pilnu slodzi uz nenoteiktu laiku. Amata pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu  iesniegšanas termiņš ir līdz 9. novembra plkst. 16. Nepieciešamos dokumentus var iesniegt personīgi Labklājības pārvaldē  sūtot tos pa pastu uz adresi: Preiļu novada Labklājības pārvalde, Aglonas iela 1a, Preiļi, LV-5301 vai sūtot elektroniski uz e-pastu labklajibas.parvalde@preili.lv. Papildu informāciju iespējams iegūt, zvanot pansionāta vadītājai Ingai Vilcānei pa tālruni 26645487. 

Turpinām aktualitātes

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Ūdensapgādes un kanalizācijas daļa šī gada novembrī veiks Preiļu pilsētas ugunsdzēsības hidrantu pārbaudi. Tās laikā tiks novērtēts katra hidranta tehniskais stāvoklis un nepieciešamības gadījumā novērsti radušies bojājumi, ja tādi tiks konstatēti. Pēc ugunsdzēsības hidrantu pārbaudes ūdensvada tīklā iespējamas dzeramā ūdens spiediena svārstības un ūdens uzduļķošanās. Iedzīvotāju ievērībai, ja, pagriežot krānu, tek netīrs ūdens, speciālisti iesaka ļaut tam vispirms notecēties! SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Ūdensapgādes un kanalizācijas daļas vadītājs Aleksandrs Lapuha informē, ka Preiļos ir 118 ugunsdzēsības hidranti, kas paredzēti ugunsdzēsēju vajadzībām, tādēļ tiem vienmēr ir jābūt darba kārtībā. 
 
Pēc pāris mēnešu pārtraukuma tiek atsākti Preiļu pils atjaunošanas darbi. Jau no 2020. gada Preiļu novada pašvaldība īsteno projektu “Preiļu pils 1.stāva atjaunošana komercdarbības attīstības nodrošināšanai”. Projektā tiks atjaunots Preiļu pils pirmais stāvs, piemērojot to restorāna un gastronomijas tūrisma pakalpojumu sniegšanai. Oktobrī Iepirkumu komisija, pēc aktualizētā būvprojekta saņemšanas, atkārtoti ir izsludinājusi iepirkumus būvdarbu veikšanai Preiļu pils pārbūves 3.kārtā un  pakalpojumu sniegšanai objekta būvdarbu autoruzraudzībā un būvuzraudzībā. Tādējādi tiks turpināti Preiļu pils atjaunošanas darbi, realizējot daļu no būvniecības 3. kārtas darbiem – 1. un 2. posmu, veicot ārējo un iekšējo inženierkomunikāciju tīklu izbūvi un pieslēgumu izveidošanu, ēkas iekšdarbus un telpu izbūvi. 

28. oktobrī Preiļu novada domes sēdē tika pieņemts lēmums atcelt ikmēneša vecāku līdzdalības maksājumus Preiļu novada Bērnu un jauniešu centra interešu izglītības programmās 2021./2022. mācību gadā.  Sākot no 11. oktobra uz nenoteiktu laiku ir atcelti vecāku līdzdalības maksājumi Preiļu novada Mūzikas un mākslas skolas, kā arī  Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas profesionālās ievirzes izglītības programmās. Lēmumi pieņemti, bastoties uz valstī noteiktajiem ierobežojumiem interešu izglītības, profesionālās ievirzes sporta izglītības un profesionālās ievirzes mākslas un mūzikas programmu īstenošanā.

Un vēl

Biedrība “Sīļukalna Gundegas” īstenojusi mazo grantu projektu “Priecīgai dzīvei skaistā vidē!”, kura laikā labiekārtota teritorija pie Sīļukalna kultūras nama.  Projektu 700 eiro apmērā finansējusi Riebiņu novada pašvaldība. Tā īstenošanai tika piesaistīti sadarbības partneri: Sīļukalna pagasta pārvalde, vietējais uzņēmums “Alberts GS” un vietējie brīvprātīgie.  Kopīgiem spēkiem izrakti vecie krūmi, ierīkots jauns zāliens, iestādīti košumkrūmi un daudzgadīgās puķes, uzstādītas koka šūpoles un divi koka soliņi. 

Atstājiet komentāru