2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Līvānu ziņas 2021.gada 4.novembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu ziņas 2021.gada 4.novembrī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu biedrība “Baltā māja” oktobra nogalē  svinēja 25.to dzimšanas dienu. Pirms divdesmit pieciem gadiem, tādā pašā vējainā, vēl mazliet krāsainā rudenī sanāca kopā organizācijas desmit dibinātāji, kurus bija iedvesmojis un iedrošinājis  Nīderlandes fonda  “Stichting Gamma Dienstverlening”   paveiktais, un  kuri deva biedrībai tās stipro vārdu “Baltā māja”. Organizācija visu šo laiku sekmīgi darbojas sabiedrības un indivīdu sociālās integrācijas, saskaņas un labklājības attīstības veicināšanas jomās. Savas darbības laikā sabiedrības līdzdalības attīstības un demokrātijas stiprināšanai biedrība piesaistījusi 1,8 miljonus eiro, kas bija iespējams, pateicoties biedrības 109 ieviestiem projektiem. 

Starp Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru un Līvānu novada domi 21. oktobrī ir parakstīts līgums par projekta “Labbūtības ceļakartes aktivitāšu īstenošana Līvānu novada Rožupes pamatskolā un Rudzātu vidusskolā”. Projektā ir iesaistījušās divas Līvānu novada skolas – Rožupes pamatskola un Rudzātu vidusskola. Mērķa grupa: izglītības iestāžu 104 audzēkņi vecuma posmā no 5. – 12. Klasei. Galvenās projekta aktivitātes:paneļdiskusijas; emociju izpratnes spēles; interaktīvās emociju sienas izveide un tāfeles sienas izveide; nodarbības ar kouču par labbūtību un sevis apzināšanos, kā arī stresa mazināšanas nodarbības, stresa bumbiņu izgatavošana un citas. Projektā uzsāktās aktivitātes būs iespējams turpināt arī pēc projekta noslēguma. Projekta kopējās izmaksas divi tūkstoši eiro.

Šoruden Līvānu evaņģēliski luteriskajā baznīcā tika pārvesta restaurētā altārglezna ” Kristus Ģetzemanes dārzā”. Šo altārgleznu 1933.gadā uzgleznoja mākslinieks  Voldemārs  Vimba. Sākotnēji tās   mājvieta bija Preiļu evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Pēc otrā pasaules kara, kad padomju vara nopostīja Preiļu baznīcu, pārveidojot to par kinoteātri,altārglezna tika atvesta uz Līvānu evaņģēliski luterisko baznīcu. Profesionāla restauratore Līga Jansone novērtēja gleznas restaurācijas darbu apjomu un sarežģītību, sastādīja izmaksu tāmi un ar Līvānu novada pašvaldības Mazo Grantu projekta līdzfinansējuma atbalstu šo darbu izdevās paveikt. Tā ir dāvana baznīcai 90.dzimšanas dienā, kuru svinēs 2022.gada 29.maijā.

Turpinām ziņas

Līvānu novada domei tika apstiprināts projekts “Līvānu novada pašvaldības ēku pārbūve  un energoefektivitātes paaugstināšana – 4. kārta”. Projekta mērķis - veikt energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu kopumu Līvānu bērnu un jauniešu centra ēkā.  Jau noslēgušies projektā plānotie siltināšanas darbi. Projekā ir nosiltinātas ēkas ārsienas, logi un durvju ailes, tāpat arī pamati, cokols un jumts. Kā arī tika mainīts siltummezgls, ierīkota jauna ventilācijas sistēma un uzstādīti gaisa kondicionieri. Ir pieteikta ēkas inventarizācija. Notiek būvniecības dokumentu kārtošana, lai objektu varētu nodot ekspluatācijā. Būvdarbus veica SIA “Jēkabpils PMK”. Projekta kopējās izmaksas: 143 tūkstoši  476 eiro.

Līvānu novada pašvaldībai radās izdevība piesaistīt finansējumu vienam no projektiem un vietvara jautāja iedzīvotāju viedokli – aicinot balsot par vienu no idejām, kuru, viņuprāt, būtu nepieciešams realizēt vispirms - bērnu rotaļu laukuma labiekārtošanas pabeigšana ar mīksto gumijas segumu vai gājēju un veloceliņa izbūvei līdz Grīvas aktīvās atpūtas trasei. Balsojumā piedalījās 364 iedzīvotāji, 219 jeb 60,2% nobalsoja par celiņu un veloceliņu līdz Grīvas trasei, bet 145 jeb 39,8% par rotaļu laukuma gumijoto segumu. Līdz ar to uzvarētājs projekts ir gājēju un veloceliņa izbūve līdz Grīvas aktīvās atpūtas trasei.

Un vēl

Pagājušajā nedēļā Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle no Latvijas attīstībai , sociālajā vietnē Facebook publicēja viedokli, kurā izteica neapmierinātību ar pašvaldības kolēģu darba stilu, pārmetot, ka pēc dotā uzdevuma vairāku dienu garumā pilsētā netiek noregulēts ielu apgaismojums atbilstoši diennakts tumšajam laikam.  Gintas Kraukles izteikto viedokli sociālajā vietnē publicēja arī portāls Radio1.lv. Pēc šīs publikācijas esam saņēmuši vēstuli no Līvānu novada domes izpilddirektora Ulda Skreivera un būvinženiera Aināra Skromāna, kurā viņi izsaka savu viedokli un redzējumu Līvānu ielu apgaismojuma nodrošināšanā. Plašāk par to lasiet portālā radio1.lv, jaunizveidotajā sadaļā Līvānos. Šeit atradīsiet arī citas ziņas par Līvānu novadu.

Atstājiet komentāru