2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas 2021.gada 5.novembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas 2021.gada 5.novembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas pulksten 11.00 un 16.00
 
Šodien plkst.15:00 notiek Jēkabpils novada domes Ārkārtas sēde. Tiek izskatīti jautājumi: .   Par sadarbības līguma slēgšanu;  Par grozījumu Jēkabpils pilsētas domes lēmumā “Par maksas noteikšanu Jēkabpils pilsētas pašvaldības kapsētās sniegtajiem pakalpojumiem”, atlīdzībai paredzēto finansējumu 2022. gadā, grozījumu iepirkumu komisiju sastāvā, kā arī trīs jautājumi par atklāto konkursu Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes direktora amatu, Jēkabpils novada Galvenās bibliotēkas direktora amatu un Jēkabpils novada Izpilddirektora amatu.

Jēkabpils novada pašvaldība uzsākusi darbu pie jaunā Jēkabpils novada ģerboņa izstrādes. Atbilstoši Jēkabpils novada domes lēmumam, jaunais novada ģerbonis jāizstrādā līdz 2022.gada 1.augustam. Pašvaldības domei, nosakot novada simboliku, tā ir jāsaskaņo ar Latvijas Valsts Heraldikas komisiju. Savukārt, ja tiek veidota jauna simbolika, tajā skaitā jauns ģerbonis, pirms iesniegt iesniegumu par ģerboņa reģistrāciju Kultūras ministrijā, ir jāzina tās vērtības, ko vēlas atspoguļot ģerbonī. Lai sekmētu iedzīvotāju iesaisti, Jēkabpils novada pašvaldība aicina ikvienu novada iedzīvotāju iesniegt savas idejas un priekšlikumus par to, kādus, simbolus, vērtības vai objektus, jūsuprāt, būtu jāatspoguļo jaunajā Jēkabpils novada ģerbonī. Iedzīvotāji aicināti līdz 17. novembrim iesūtīt savus priekšlikumus brīvā formā pašvaldībai.

Turpinām aktualitātes
 
Jēkabpils centrs sadarbībā ar biedrību Zero Waste Latvija organizē tiešsaistes pasākumu "Ievads Zero Waste dzīvesveidā", kas notiks  10. novembrī plkst. 13:00-14:30, tiešsaistes platformā ZOOM. Globālās sasilšanas draudi ir aizvien izteiktāki, un arī atkritumu daudzums palielinās. Ja mēs nekavējoties nepieņemsim radikālus risinājumus, tad sekas būs neizbēgamas. ZeroWaste dzīvesveids tulkojot no angļu valodas, nozīmē bezatkritumu dzīvesveids. Par to - Kā samazināt ikdienā to atkritumu daudzumu, kuru Tu saražo? Kāpēc tas ir tik svarīgi, un kāpēc atkritumu šķirošana neizglābs pasauli? – stāstīs Zero Waste Latvija biedrs un aktīvistu Aleksandrs Rusaks. Savukārt Jēkabpils novadā vienīgā beziepakojumu veikala “Klētnīca” dibinātāja Maira Tropa dalīsies pieredzē par to kas jāzin pirms došanās un kā iepirkties šāda koncepta veikalos. Pasākums notiks ZOOM platformā, sīkāka informācija sociālajos tīklos un novada mājaslapā jekabpils.lv. 
  
Atkritumu apsaimniekotājs SIA “Jēkabpils pakalpojumi” atgādina, ka ikvienam iedzīvotājam ir individuāli jāpiesaka lielgabarīta atkritumu savākšana, vai ar savu transportu jānogādā atkritumi šķirošanas laukumā Zemgales ielā 24/1. Lielgabarīta atkritumi jeb negabarīta atkritumi ir atkritumi, kurus izmēra dēļ nevar un nedrīkst ievietot atkritumu tvertnēs (mēbeles, matrači un citas lietas) Šķirošanas laukums Zemgales ielā 24/1 darbojas darba dienās no 7:00 līdz 19:00, brīvdienās un svētku dienās no 8:00- 16:00. Ja iedzīvotājam nav iespējas lielgabarīta atkritumus atvest ar savu transportu, to izvešanu var pieteikt, zvanot uz tālruni 65267660 darba dienās no 8.00 līdz 17.00. 

Un vēl

11. un 12. novembrī Jēkabpilī, pie Jēkabpils reģionālās slimnīcas, varēs veikt izmeklējumus mobilajā mamogrāfā. UZ MAMOGRĀFA PĀRBAUDI nepieciešams iepriekš pierakstīties. PIERAKSTS NOTIEK PA TELEFONU 27 86 66 55. Sievietēm, kuras ir saņēmušas uzaicinājuma vēstuli no Nacionālā veselības dienesta Valsts skrīninga programmas ietvaros izmeklējums ir  BEZ MAKSAS  (uzaicinājuma vēstule ir derīga 2 gadus kopš iesūtīšanas datuma); savukārt ar ģimenes ārsta vai ārstējoša ārsta norīkojumu, kuram NAV līgumattiecību ar Nacionālo veselības dienestu - apmeklējums ir par maksu.

Pamatojoties uz epidemioloģiskās drošības pasākumiem, Jēkabpils novadā mainīta novembra Donoru dienu norises vieta. Donoru dienas 15. un 29. novembrī norisināsies Jēkabpils sporta hallē, Brīvības 289B. Ziedot asinis šajās dienās būs iespējams ierastajā Donoru dienu norises laikā – no pl.9:00-13:00! Donoru dienu norisi nodrošina Valsts asinsdonoru centra Rēzeknes filiāles izbraukums.

Atstājiet komentāru