2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 8.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 8.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

No 3. novembra stikla galerijā “4metri” Daugavpils cietoksnī apskatei pieejama daugavpilietes Lilijas Zeiļas personālizstāde “Nejaušība – dabiska kārtība”, ko organizē Latvijas Laikmetīgās keramikas centrs sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru. Māls un keramika māksliniecei ir dzīvesveids, kas veido viņas ikdienu un pakļaujas meistares gribai, norāda izstādes rīkotāji. Izstāde “Nejaušība – dabiska kārtība” Daugavpils cietoksnī, Hospitāļa ielā 8, ir apskatāma visu diennakti, ievērojot šobrīd spēkā esošos ierobežojumus. 

Siguldā Gaujas krastā tapusi brīvdabas ekspozīcija „Gaujas plostnieka stāsts”. Tas ir autentisks tā sauktais astes plosts, uz kura varēs iepazīt, kāds kādreiz bija plostnieka darbs un arī sadzīve. Ekspozīcijas plosts, uz kura ir gan ugunskura vieta ēdiena gatavošanai, gan arī divas mājiņas, kādās kādreiz plostnieki nakšņoja, ir veidots tieši tāds, kā bija kādreiz. Uz plosta var iepazīt arī darba rīkus, kādus kādreiz izmantoja plostnieki. Brīvdabas ekspozīcijā izveidota arī vieta jeb āra klase, kas domāta bērniem, kuriem būs iespēja pašiem sasiet miniatūrus plostus, lai iztēlotos, kā to kādreiz darīja.

Rehabilitācijas centrs “Rāzna” ir vienīgais Latgalē, un pacientu pieprasījums pēc piedāvātajām procedūrām ir nemainīgi liels. Tajā pašā laikā Zosnas pils ēka, kur jau ilgus gadus atrados ārstniecības iestāde, pašlaik ir bēdīgā stāvoklī. Tāpēc gan mediķi, gan pacienti ar cerībām raugās uz Rēzeknes pašvaldības iecerēto apjomīgo ēkas remontu. Pašlaik uzsākta rehabilitācijas centra “Rāzna” ēkas atjaunošanas būvprojekta izstrāde. Plānots, ka renovācija varētu notikt tuvāko pāris gadu laikā.

Turpinām ziņas

Preiļu pašvaldība turpina projekta  īstenošanu – jaunu telpu izveidi uzņēmējdarbībai bijušās Linu fabrikas vietā. Bijusī degradētā teritorija sāk pārvērsties un iegūt jaunas modernas aprises. Būvnieks SIA “Ošukalns celtniecība”, kas veic būvdarbus objektā, pāris mēnešu laikā ir attīrījis  degradēto teritoriju no drupām un krūmiem. Tika izbūvētas komunikācijas, uzbūvēti droši pamati, uzstādītas metāla konstrukcijas un tiek montētas tipveida angāra  sienas. Iestājoties aukstākam laikam, tiks veikti iekšdarbi . Objektu plānots nodod nākošajā gadā. Projekta kopējās izmaksas: 574 tūkstoši 332 eiro.


Pļaviņu bērnu bibliotēkā noslēdzies Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra veidotais projekts “Grāmatu starts” pirmsskolas vecuma bērniem. Tajā šogad iesaistījās desmit četrgadnieki un viņu vecāki. Projektā no aprīļa katru mēnesi notika pasākums, kurā bērni iepazina grāmatas un lasītprieku, pārrunāja izlasīto un iesaistījās citās aktivitātēs. Ierobežojumu dēļ daļa tikšanos notika attālināti, arī projekta noslēgums. Tomēr, neraugoties uz to, visi dalībnieki saņems diplomus, kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrības un Pļaviņu apvienības pārvaldes finansētās dāvaniņas — mugursomiņas ar pūcīti, grāmatiņu, mīksto rotaļlietu. Pļaviņu bērnu bibliotēka projektā “Grāmatu starts” piedalās jau trešo gadu un arī turpmāk vēlas turpināt šo tradīciju, kā arī tikties ar saviem lasītājiem klātienē pēc 15. novembra.

Un vēl

Ņemot vērā, ka vairāki AS CATA šoferi ir saslimuši, no šodienas, 8. novembra līdz 13. novembrim ir atcelts maršruta Aizkraukle–Irši reiss, kas pieturā "Irši" darbdienās tiek uzsākts plkst.9.40 un Aizkraukles autoostā – plkst.14.15. Tā vietā iedzīvotāji var braukt autobusā, kas kursē maršrutā Aizkraukle–Irši–Aizkraukle un Aizkraukle–Ērgļi.  Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus un paņemt biļeti par savu braucienu, atgādinot, ka statistiku par reisa pieprasījumu veido pasažieriem izsniegtais biļešu skaits.

Atstājiet komentāru