2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 9.novembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 9.novembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

28.oktobrī Jēkabpils novada domes sēdē tika pieņemti divi lēmumi par atbalstu izglītojamajiem attālinātā mācību procesa laikā.  Pirmsskolas, kā arī 1.-12.klašu skolēni, kas izglītojas pašvaldības izglītības iestādēs un ir no daudzbērnu, trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes saņems pabalstu 1,42 eiro par katru attālināto mācību dienu (saskaņā ar e-klases informāciju) var saņemt par periodu no 2021.gada 1.septembra līdz 31.decembrim, ja noteikta mājas karantīna, kā arī, ja izglītības iestādē vai klasē noteikta karantīna vai attālinātais mācību process.

Savukārt, lai attālinātā mācību procesa laikā atbalstītu arī pārējos izglītojamos, tika pieņemts lēmums pirmsskolas, kā arī 1.- 9.klašu skolēni, kas izglītojas pašvaldības izglītības iestādēs pabalstu 1,42 eiro par katru attālināto mācību dienu, saskaņā ar e-klases informāciju, var saņemt no 1.novembra līdz ārkārtas situācijas beigām, ja noteikta mājas karantīna, kā arī, ja izglītības iestādē vai klasē noteikta karantīna vai attālinātais mācību process. Vairāk informācijas par kārtību, kādā saņemt atbalstu pieejama Jēkabpils novada mājaslapā. 

Projektā “Līdzdarbojies – Kopā ar MUMS!” Jēkabpils novada jaunieši realizējuši vairākas iniciatīvas: Rubeņu pamatskolas jauniešu komanda skolā ierīkoja ‘’Relaksācijas telpu’’. Aknīstes vidusskolas jauniešu komanda izvietoja soliņus skolas teritorijā. Komanda no Krustpils pagasta Spunģēnu ciemā ierīkoja ‘’Atpūtas vietu ar griliem”. Atašienes pagasta jauniešu komanda iepriecināja Jēkabpils dzīvnieku patversmes iemītniekus ar jauniem labiekārtojuma elementiem. Projekts "Līdzdarbojies – Kopā ar MUMS!" tiek īstenots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Jēkabpils novada jaunatnes lietu speciālisti aicina jauniešus uz kopīgiem neformālajiem spēļu vakariem ceturtdienās pulksten 17 platformā ZOOM.  Katru nedēļu citas aktivitātes. 11.novembrī, notiks otrais spēļu vakars, uz kuru aicināts ikviens, lai spēlētu virtuālo izlaušanās spēli. Pirms tikšanās platformā ZOOM jāsagatavo papīra lapa un rakstāmais, jāpieslēdzas no datora un jāpārliecinās vai ir iespēja ieslēgt mikrofonu. Pieslēgšanās saiti jāmeklē  Jēkabpils novada jauniešu mājaslapā jekabpils.lv.  

Turpinām ziņas

No 5.novembra lauksaimnieki var sākt aizpildīt informāciju Vienotajā platību maksājumu iesniegumā nākošajai saimniekošanas sezonai– Provizorisko iesniegumu.  Ja nepieciešams, Provizoriskā iesnieguma sadaļā vai Lauku bloku precizēšanas sadaļā LAD Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā var veikt lauku bloku precizēšanu. Pabeigt platību maksājumu iesnieguma iesniegšanas procesu varēs 2022.gada aprīlī un maijā.

Variešu pagasta “Koklēs” 30.oktobrī noslēdzās biedrības “Aloksnīte” realizētais LEADER apmācību projekts - nodarbības "Radīšanas – Darīšanas laiks". Projekta realizēšanas laikā tika sasniegts tā mērķis - sniegtas zināšanas un praktiskas iemaņas mašīnadīšanā, punktiņmandalu tehnikā un dekoratīvu elementu no polimēru māla izgatavošanā. Apmācību laikā zinoši un iedvesmojoši nodarbību vadītāji veicināja dalībnieku radošumu, iniciatīvu, viņi tika iedrošināti būt uzņēmīgiem, radīt pārliecību par savām idejām un spējām tās īstenot pēc apmācību noslēguma.  Mācību dalībnieki turpinās darboties biedrības telpās un izmantot apgūtās prasmes, kas vienlaicīgi ir arī radošs laika pavadīšanas veids.

Jēkabpils centrs sadarbībā ar biedrību Zero Waste Latvija organizē tiešsaistes pasākumu "Ievads Zero Waste dzīvesveidā", kas notiks 10. novembrī pulksten 13:00-14:30, tiešsaistes platformā ZOOM. ZeroWaste dzīvesveids tulkojot no angļu valodas, nozīmē bezatkritumu dzīvesveids. Kā samazināt ikdienā to atkritumu daudzumu, kuru Tu saražo? Kāpēc tas ir tik svarīgi, un kāpēc atkritumu šķirošana neizglābs pasauli? Atbildes uz šiem jautājumiem un vairāk varēs uzzināt, apmeklējot pasākumu. Tāpat arī Jēkabpils novadā vienīgā beziepakojumu veikala “Klētnīca” dibinātāja Maira Tropa dalīsies pieredzē par to, kas jāzin pirms došanās un kā iepirkties šāda koncepta veikalos. Saite uz pasākumu pieejama Jēkabpils novada mājaslapā un facebook kontā. 

Un vēl

11. novembris – diena, kad pieminam un godinām Latvijas brīvības cīnītājus. Ik gadu šajā dienā visā Latvijā un arī Jēkabpils novadā tiek svinēta Lāčplēša diena, iedegtas neskaitāmas sveču liesmiņas, pieminot Latvijas valsts armijas uzvaru pār Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku. Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, Jēkabpils novada iedzīvotāji aicināti, individuāli vai ģimenes lokā – visas dienas garumā pieminēt tos, kas vairāk nekā pirms gadsimta atdeva savu dzīvību par Latvijas brīvību, noliekot ziedus un sveces pie Jēkabpils novada pilsētu un pagastu piemiņas vietām brīvības cīnītājiem, kā arī iededzot svecītes māju logos un pagalmos. 

Jēkabpils novada pašvaldība novēl skaistu un gaišiem mirkļiem piepildītu valsts svētku laiku. Lai mūsu ikdienas gaitās netrūkst vienotības un gaismas!

Atstājiet komentāru