2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas 2021.gada 12.novembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas 2021.gada 12.novembrī

Radio1 Jēkabpils no vada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Šonedēļ Jēkabpils novadā turpina veikt izbraukuma vakcinācijas speciāli pielāgotajā vakcīnbusā. Iespēja vakcinēties ir jebkuram iedzīvotājam, gaidot brīvā rindā. Šodien vakcinācijas busiņš piestāj: no pulksten desmitiem pie Kalna pagasta kultūras nama , pusdienlaikā – Aknīstē, pulksten 14.30 – Gārsenē, pulksten 15.40 – pie Asares kultūras nama. Jautājumu gadījumā aicina sazināties ar attiecīgā pagasta vai pilsētas sociālo darbinieku.

Lai nodrošinātu kvalitatīvas un regulāras fiziskās aktivitātes, novembrī  mājsēdes laikā interesentiem tiek nodrošinātas vingrošanas nodarbības Zoom platformā. Nodarbības vadīs sporta trenere un fizioterapeite Liene Dišlere. Nodarbību mērķauditorija ir iedzīvotāji pieaugušo vecuma grupā ar vidēji augstu fiziskās sagatavotības līmeni bez būtiskiem fiziskās veselības traucējumiem vai slimībām. Pirmā nodarbība tika aizvadīta jau Lāčplēša dienā, nākamās plānojas katru otrdienu un ceturtdienu plkst. 17.30 (izņemot 18. novembri). Katras nodarbības ilgums - 60 minūtes. Pieteikties var rakstot uz e-pasta adresi liena.d@inbox.lv  Tālrunis papildus sīkākai informācijai: 29254503.

Jēkabpils novada pašvaldība atgādina, ka līdz 15. novembrim veicams kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums. Nomaksāt nekustamā īpašuma nodokli iespējams pašvaldības norēķinu punktos, bankā, internetbankā, portālā epakalpojumi.lv un latvija.lv.  Veicot maksājumu internetbankā, būtiski ir pārliecināties, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par nodokļa nomaksu. Pārskaitījums veicams uz kādu no tiem pašvaldības kontiem, kas norādīti sagatavotajā maksāšanas paziņojumā.

Turpinām ziņas

Interesenti līdz 20. novembrim aicināti piedalīties auto-foto orientēšanās spēlē „Iepazīsti Jēkabpils novadu!” Foto rallija maršruts ved caur jauno Jēkabpils novadu, veroties Sēlijas un Latgales dabā, iepazīstot kultūrvietas un apmeklējot pasākumus, kā arī pavadot laiku aizraujošā veidā. Sacensībās var piedalīties jebkurš. Komandām nav nepieciešams iepriekš pieteikties. Līdz ko komanda ir gatava, tā var uzsākt savu ceļojumu! Dalībniekiem, orientējoties Jēkabpils novadā, jāatrod kartē atzīmētie objekti un pie tiem vismaz vienam komandas pārstāvim jānobildējas. Jo pie vairāk objektiem uzņemtas fotogrāfijas, jo vairāk punkti iegūti. Objektu kartē norādīti arī Jēkabpils novadā notiekošie pasākumi, kurus var apmeklēt, lai brauciens būtu interesantāks. 

Kad komanda ir apbraukusi visus kontrolpunktus, kurus bija plānojusi, vienam tās dalībniekam jāuztaisa publiski redzams Facebook ieraksts ar visām uzņemtajām fotogrāfijām vienkopus. Klāt jāpievieno komandas nosaukums, gūtie iespaidi un mirkļbirka #IepazistiJekabpilsNovadu  Foto rallija karte atrodama pašvaldības interneta vietnē jekabpils.lv

Līdz 12. decembrim vietnē vietagimenei.lv ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts izvērtēt pašvaldību sniegumu konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība”. Balsojot par, viņaprāt, ģimenēm draudzīgāko pašvaldību iedzīvotāji vienlaikus var arī atbalstīt savu pašvaldību cīņā par naudas balvām. Pašvaldība, kura tiks atzīta par ģimenei draudzīgāko valsts mērogā, saņems naudas balvu vismaz 25 tūkstoši eiro apmērā. Iedzīvotāju balsojumā ikvienam ir iespēja ne tikai novērtēt un sniegt priekšlikumus, atbalstot savu pašvaldību, bet balsot arī par citām ģimenei draudzīgām pašvaldībām. Turklāt balsot vars vairākkārt līdz pat šī gada 12. decembrim, autorizējoties ar sociālā tīkla Facebook kontu vai e-pastu. 

Laikā no 2021. gada maija līdz oktobrim norisinājās Latvijas Nacionālā kultūras centra rīkotais radošo projektu konkurss “Mantojums”. Konkursā piedalījās 97 audzēkņi no 17 mākslas un dizaina skolām. Jēkabpils mākslas skolas Zasas filiāles audzēknes Solveigas Smilškalnes darbs "Zasas cimda māja" šajā konkursā izcīnījis 1. vietu, savukārt Kārļa Lācīša darbs "Gaismas bruņas" – 2. vietu. Darbā "Zasas cimda māja" Solveiga izveidoja rotaļu māju un gaismas objektu, izmantojot vēsturiskā Zasas cimda rakstu un krāsu, savukārt darbā "Gaismas bruņas" Kārlis izveidoja atstarojoša materiāla "bruņas", iedvesmojoties no seno sēļu vīriešu arheoloģiskā tērpa siksnu sistēmas, kas ir tikai sēļu ciltij raksturīgs tērpa elements. Abu darbu izveides gaitu uzraudzīja skolotājas Anda un Ieva Svarānes.

Un vēl

Pašvaldības aģentūra “Jaunāmuiža” aicina darbā MASIERI-FIZISKO AKTIVITĀŠU ORGANIZATORU uz pilnu slodzi, 5 darba dienas nedēļā.  Galvenie pienākumi:
• Sagatavot un veikt klientiem masāžu ārstniecībā, profilaksē un rehabilitācijā, aprūpēt klientus pēc masāžas.
• Veidot fizisko aktivitāšu grupas un organizēt vingrošanu grupās.
• Nodrošināt klientiem ar kustību traucējumiem individuālo fizioterapijas pakalpojumu. Sīkāka informācija un citas vakances atrodamas Jēkabpils novada pašvaldības interneta vietnē  jekabpils.lv, sadaļā Pašvaldība – Vakances.

Atstājiet komentāru