2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 13.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 13.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Daugavpils domes Civilās aizsardzības komisijas sēdē pieņemts lēmums trūkstošo medicīnas personālu aizstāt ar studentiem un brīvprātīgajiem, bet tehniskos darbiniekus ar pašvaldību iestāžu un to kapitālsabiedrību darbaspēku, kā arī studentiem, kas vēl mācās. Šis lēmums saistīts ar satraukumu par slimnīcas darba nodrošināšanu no pirmdienas, 15. novembra, kad stāsies spēkā prasība par darbinieku vakcināciju pret Covid-19. Šis nedēļas sākumā nevakcinēti bija 300 slimnīcas darbinieki, bet nu šis skaits ir nedaudz sarucis. Sarakstus ar cilvēkiem, kas jau pirmdien varētu doties strādāt slimnīcā, veidos šodien un rīt.

Ģimenes ārste Linda Reicle vērsīsies Veselības inspekcijā, lūdzot vērtēt vairāku Liepājas ārstu rīcību, iespējams, atrunājot pacientus no vakcinācijas pret Covid-19. Ārstes lielāko sašutumu izraisījusi kritiskā situācija, kurā atrodas viņas aprūpē esoša nevakcinēta grūtniece. Visi viņas aicinājumi topošo māmiņu vakcinēties palika bez atbildes, jo ginekologam bijis cits viedoklis. Slimnīcā topošā māmiņa nonāca intensīvās terapijas nodaļā, bet ārste aiz izmisuma nolēma vērsties Veselības inspekcijā.

Turpinām ziņas

“Pārsteiguma kaste” — šāda aktivitāte norisinājās Koknesē saistībā ar Latvijas Sarkanā Krusta Viduslatvijas komitejas projektu “Brīvprātīgā darba veicināšana senioru dzīves kvalitātes paaugstināšanai”. Septembra beigās projektā tika apzināti Kokneses vientuļie seniori, lai projektā iesaistītie brīvprātīgie oktobrī varētu palīdzēt viņiem ar rudens velšu sagādi, konservēšanas padomiem plānotajā projekta aktivitātē “Rudens veltes dažādībai”. Tika sagatavotas un sadrukātas receptes, kā pagatavot ziemai dažādus salātus. Aktivitātes realizācijā  daudz palīdzēja Kokneses sociālā dienesta kolektīvs. Oktobra beigās vientuļniekiem tika piegādātas skaisti noformētās pakas ar krājumiem ziemai.

Sagaidot Latvijas valsts dzimšanas dienu, 17. novembrī pulksten 19 Kokneses kultūras namā notiks Lailas Ilzes Purmalietes un Antas Eņģeles koncerts. Ievērojot noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus, kultūras nama zālē vietu skaits būs ierobežots. Tāpēc koncerta apmeklējumam iepriekš jāpiesakās, zvanot pa tālruni  26574538. Koncerta dienā būs pieejamas tikai nepieteiktās vietas. Pasākums notiks "zaļajā režīmā", uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu kopā ar personas apliecinošu dokumentu.
 
Vakar sākta Jelgavas centrālās egles metāla konstrukcijas uzstādīšana. Konstrukcijā ievietos 33 dabīgās egles, kuru vainaga augstumi ir no 3,5 līdz 6,5 metriem. Jelgavas egles augstums sasniegs ap 18 metriem. Arī šogad egles uzstādīšana sākta jau novembra vidū, jo dekoratīvo bumbu izvietošana prasa laiku, kā arī LED virteņu daudzums eglē ir pieaudzis. 

Un vēl

Klajā nākusi vēsturnieka Zigmāra Turčinska grāmata "Ziemeļlatgales "Neatkarības vienība". Pretošanās padomju okupācijai 1946.–1954. gads”. Vēsturnieks Zigmārs Turčinskis savu jaunāko pētījumu ir veltījis pretošanās kustībai pret padomju okupāciju Latvijā, ko īstenoja nacionālo partizānu Ziemeļlatgales "Neatkarības vienība". Tas ir dokumentos un liecībās balstīts stāsts par šīs nacionālo partizānu organizācijas izveidi, darbību un bojāeju, vēstot arī par citām apkārtnes grupām. Šī monogrāfija ir tapusi kā veltījums, atzīmējot 75. gadadienu, kopš Ziemeļlatgalē sākās pirmās nacionālo partizānu cīņas.

Atstājiet komentāru