2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2021.gada 25.novembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2021.gada 25.novembrī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Viduslatgales pārnovadu fonds aicina Līvānu novada uzņēmējus un citus interesentus piedalīties vebinārā “Vai dzīvot bez atkritumiem ir tīri un labi?” Iedzīvotāji, uzņēmumi, organizācijas un pašvaldība – šādā savienībā pilsētas telpā top pēdējos gados arvien plašāk zināmā ideja par dzīvi bez atkritumiem jeb zero waste.  Latvijā kopš 2019. gada “Tīri. Labi. Pilsēta bez atkritumiem” aizmetņi radušies Līvānos, Cēsīs un Salaspilī, iezīmējot gan katras pilsētas stiprās puses un izdošanās, kā arī to, cik atšķirīgas var būt vietas, kas atrodas vien mazliet vairāk nekā simts kilometru attālumā viena no otras.  Gunita Vaivode – Līvānu novada domes vides speciāliste vebinārā stāstīs par pašvaldības pieredzi, piedaloties iniciatīvā. Vebinārs notiks 30. novembrī no 13:00 – 16:30 ZOOM. Tam pieteikties var Līvānu novada pašvaldības mājaslapā. 

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa lietvedībā atrodas kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu, kur atbildība paredzēta Krimināllikuma 228.panta pirmajā daļā, par 16.septembrī Līvānos, Meža ielā konstatēto Līvānu pilsētas kapu vietu apgānīšanu. Valsts policija aicina personas, kuru tuvinieku kapu kopiņas cietušas 16.septembrī Līvānu pilsētas kapu vietu apgānīšanā, līdz 2022.gada 10.janvārim vērsties pie procesa virzītāja, zvanot pa tālruni 28344037 vai rakstot iesniegumu Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirknī Līvānos, Liepu ielā 2.

Turpinām aktualitātes

Līvānu novada pašvaldība nolēmusi no 26. novembra uz šķīdoņa laiku slēgt kustību transportam ar kopējo masu lielāku par 3, 5, 7 vai 10 tonnām, atkarībā no ceļa stāvokļa, uz pagasta nozīmes ceļiem Līvānu novada Jersikas, Rožupes, Rudzātu, Sutru un Turku pagastos. Ceļu lietošanas ierobežojumi Līvānu novadā būs spēkā, līdz iestāsies pastāvīgs zemes sasalums. Iespējama atsevišķu ceļu slēgšana pilnībā auto un traktor transportam, izņemot operatīvo transportu. Vairāk informācijas iespējams iegūt zvanot uz tālruņa numuru 65307273 vai 29359849, kā arī vēršoties attiecīgajā pagasta pārvaldē.

“Savpatība” – skanošs vides mākslas objekts, kas aicina saredzēt un sadzirdēt pašam sevi. Tas pabijis vairākās Latvijas vietās un šonedēļ priecē līvāniešus.
Muzikālajā noformējumā izmantots latviešu komponistu Santas Ratnieces un Ērika Ešenvalda radītie skaņdarbi, savukārt spoguļu šķautnēs redzami režisora Roberta Rubīna dokumentētie Latvijas tīrradņu dziedājumu kadri, kurus projekta idejas autors, diriģents Sigvards Kļava saticis savā pētnieciskajā ceļā vairāku gadu garumā. Aplūkot skanošo vides objektu “Savpatību” iespējams gan dienā, gan naktī pie Līvanu stikla un amatniecības centra, līdz 28. novembrim.

Līvānu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušām personām ar 1. un 2. invaliditātes grupu, bērniem ar invaliditāti, politiski represētajām personām un aizgādņiem no šā gada 22. novembra līdz 30. decembrim tiks izmaksāts ikgadējais Ziemassvētku pabalsts 30 eiro apmērā. Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus sakarā ar Covid-19 izplatību pabalsts tiks izmaksāts ar pārskaitījumu uz iesniegumā norādīto konta numuru. Vairāk informācijas iespējams iegūt zvanot pa tālruni 66954906 vai vēršoties kādā no novada pagastu pārvaldēm.

Un vēl

Sabiedrības integrācijas fonda rīkotajā konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” līdz 12. decembrim vietnē vietagimenei.lv ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts izvērtēt pašvaldību sniegumu. Balsojot par, viņaprāt, ģimenēm draudzīgāko pašvaldību iedzīvotāji vienlaikus var arī atbalstīt savu pašvaldību cīņā par naudas balvām. Lielā naudas balva paredzēta 25 tūkstoši eiro, bet kopējais konkursa balvu fonds ir 100 tūkstoši eiro. Līvānieši aicināti balsot par savu pašvaldību.

Jau ziņots, ka Līvānu novada pašvaldība konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” ieguva galveno nomināciju, un par naudas balvu pie Līvānu Uzņēmējdarbības atbalsta centra tika uzstādīts rotaļu kuģis, kas ir kļuvis par iecienītu bērnu atpūtas vietu. 

Savukārt pērn Līvānu novada pašvaldība ierindojās 1.vietā Latgales plānošanas reģiona pašvaldību grupā un saņēma divas naudas balvas. Viena no tām bija specbalva Līvānu 1.vidusskolai par nozīmīgu ieguldījumu izglītības procesa nodrošināšanā un veiksmīgu sadarbību ar skolēniem un viņu ģimenēm – 2 tūkstoši 500 eiro. Pieliekot klāt pašvaldības finansējumu, tika izveidots rotaļu laukums mazākajiem bērniem, kuri ar prieku to izmanto. 

Otrā balva, kas tika piešķirta par titulu “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latgales plānošanas reģionā 2020”, ir 12 tūkstoši 500 eiro. Šie līdzekļi tika izmantoti rotaļu un trenažieru laukumu izveidei piecos Līvānu novada pagastos: Jersikā, Turkos, Sutros, Rožupē, Rudzātos.

Atstājiet komentāru