2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas 2021.gada 3.decembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas 2021.gada 3.decembrī

Radio1 Jēkabpils novada mazpilsētu un pagastu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Rīt, 4. decembrī notiks izbraukuma vakcinācija Dignājā un Dunavā. Tādējādi tiks turpināta pirms dažām nedēļām Jēkabpils novadā uzsāktā iedzīvotāju vakcinēšana tālākajās novada vietās, šajā reizē dodot iespēju saņemt otro poti tiem, kuri ar pirmo poti tikai vakcinēti pirmajā izbraukuma reizē. Tāpat būs iespēja saņemt arī pirmo poti un veikt balstvakcināciju. Tāpat ka iepriekš, vakcīnbusā būs iespēja vakcinēties brīvās rindas kārtībā:
4. decembrī plkst. 9:30 brīvā rinda būs Vandānos, Dignājas pagastā,
plkst. 12:00, brīvā rinda Sudrabkalnā (pie veikala), Dunavas pagastā,
plkst. 13.00 brīvā rindā pie Dunavas skolas (pagalmā), Dunavas pagasts.                           
Mediķi informē, ka vakcinācijai būs pieejamas trīs dažādas vakcīnas: Pfizer, Moderna un Janssen. 

Jēkabpils novada domes apstiprinājusi Jēkabpils novada attīstības programmu 2021. – 2027. gadam. Tas ir vidēja termiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurš kalpo kā vadlīnijas novada attīstības politikas veidošanai, dažādu pašvaldības institūciju darbības plānu izstrādei, pašvaldības budžeta veidošanai un investīciju piesaistei. Iepazīties ar dokumentu 1. redakciju iespējams Jēkabpils novada pašvaldības interneta vietnē jekabpils.lv

Jēkabpils novada dome apstiprinājusi noteikumus un nolikumus par kārtību, kādā nevalstiskajām organizācijām tiek piešķirts pašvaldības finansējums. Apstiprināti "Noteikumi par finansējuma piešķiršanu biedrībām un nodibinājumiem”, "Nolikums par kārtību, kādā nevalstiskās organizācijas iesniedz projektus konkursam" un "Nolikums par kārtību, kādā nevalstiskās organizācijas iesniedz pieteikumus projektu līdzfinansēšanai”. Sīkāka informācija par finansējuma piešķiršanas nosacījumiem un pieteikumu veidlapas pieejamas pašvaldības mājaslapā.

No 1. janvāra ūdenssaimniecības pakalpojumus Ābeļu pagasta ciemā "Brodi" sniegs SIA “Jēkabpils ūdens”. Ar adresēm, kuras skars pakalpojumu izmaiņas, var iepazīties interneta vietnē jekabpilsudens.lv  Ābeļu pagasta ciemam "Brodi" no 1.janvāra tiks piemērots vienotais spēkā esošais tarifs: ūdensapgādes pakalpojumiem 0,88 EUR/ m3 bez PVN, kanalizācijas pakalpojumiem 1,24 EUR/m3 bez PVN. Par decembrī saņemtajiem pakalpojumiem būs vēl jānorēķinās ar Ābeļu pagasta pārvaldi, taču no janvāra ūdens patēriņa skaitītāja rādījumi būs jāpaziņo SIA “Jēkabpils ūdens”.

Visiem pakalpojuma lietotājiem nepieciešams noslēgt sabiedriskā ūdenssaimniecības pakalpojuma līgumu ar SIA “Jēkabpils ūdens”, līdzi ņemot dokumentu, kas apliecina nekustamā īpašuma piederību un personu apliecinošu dokumentu. Līgumus slēgšana ar SIA “Jēkabpils ūdens” klātienē notiks:
•    2021. gada 13. decembrī no plkst. 9.00 līdz 17.00 Ābeļu pagasta pārvaldes telpās (adrese: “Pagastmāja”, Brodi);
•    līdz 2022. gada 11. janvārim katru otrdienu SIA “Jēkabpils ūdens” telpās (adrese: Jaunā ielā 60, Jēkabpils) no plkst. 8.00 līdz 17.00 (ar pārtraukumu no pl. 12.00 līdz 13.00);
•    no 2022. gada 12. janvāra katru darba dienu SIA “Jēkabpils ūdens” telpās, Jaunā ielā 60, Jēkabpils.
Ja pakalpojuma saņēmējam ir elektroniskais paraksts, līgumu var slēgt attālināti, sazinoties ar klientu apkalpošanas daļu.

Turpinām aktualitātes

Veselības veicināšanas projektā rīt, 4. decembrī Jēkabpils novada Salas pagasta Gustiņu kalnā notiks orientēšanās sacensības „Ziemas sagaidīšana Gustiņkalnā”. Dalībniekiem jāierodas no plkst. 11.00, starts atvērts no plkst. 11.00 līdz 13.00. Visi dalībnieki pārvietojas apzīmētā distancē 3,5 km garumā. Dalībnieki, kas veiksmīgi veiks distanci, saņems balvu. Sacensībām nepieciešams iepriekš pieteikties līdz šodienas vakaram (3. decembrim) plkst. 21.00 pa tel. 29162633 vai e-pastu osksm@inbox.lv . Dalībniekiem jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Veselības veicināšanas projektā iedzīvotāji aicināti piedalīties bezmaksas astoņās apzinātības nodarbībās tiešsaistes platformā ZOOM. Apzinātības prakse ir zinātniskos pētījumos balstīta metode fiziskās un psiholoģiskās veselības atjaunošanai un profilaksei. Vingrināšanās stiprina imūnsistēmu, atvieglo daudzas psiholoģiskas ciešanas, piemēram, mazina bezmiegu, trauksmi, fobijas. Uzlabo psiholoģiskās funkcijas - attīsta empātiju, uzmanību un līdzcietību. Nodarbības notiks otrdienās 1 stundu. Tuvākā nodarbība 7. decembrī plkst. 18:30. Sīkāka informācija pa tel. +371 28612924 (Santa).

Vēršot uzmanību uz cilvēka emocionālo un fizisko veselību, Zemgales NVO Centrs sadarbībā ar partneriem no Sēlijas – Vidusdaugavas NVO centru un biedrību “Sēlijas laivas” līdz pat Ziemassvētkiem aicina piedalīties trīs tiešsaistes raidījumos ceturtdienu vakaros ar nosaukumu ''Veselības kokteilis'' plkst. 20:00 ZOOM platformā. Pirmā saruna ''Veselības kokteilī'' notika jau vakar, nākamie pasākumi – 9. un 16. decembrī pulksten 20:00. Sīkāka informācija atrodama Zemgales NVO centra Facebook lapā.

Un vēl

Šovakar (3. decembrī) tiek iedegtas Ziemassvētku egles visās Jēkabpils novada pilsētās – Aknīstē, Viesītē un Jēkabpilī. Lai neradītu pulcēšanos, konkrēts laiks, kad egle tiks iedegta, netiek norādīts.

Savukārt rīt, 4. decembrī no plkst. 16.00 līdz 21.00 laukumā pie Salas pagasta pārvaldes ēkas iedegsies Ziemassvētku egle un būs apskatāma vides instalācija „Rūķa svētku jampadracis”. Būs iespējams vērot, kā konditorejā darbojas rūķis Gardummice.

Foto: Spodra Purviņa

Atstājiet komentāru