2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2021.gada 9.decembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2021.gada 9.decembrī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novadā no 1.jūlija līdz 8.decembrim kopumā reģistrēti 949 saslimšanas gadījumi ar Covid-19.  No 1.decembra, kad tika fiksēti 918 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, nedēļas laikā līdz 8.decembrim kopumā reģistrēts 31 saslimšanas gadījums. Savukārt pēdējo divu nedēļu laikā – 57. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju Līvānu novadā ir 535,9 saslimušie. Pēdējās nedēļas laikā Līvānu novadā nedaudz pieaugusi saslimstība ar Covid-19, jo pirms nedēļas 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju Līvānu novadā bija zemāka - 376,1.

Līvānu novada dome apbalvojusi Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas Mākslas  nodaļas audzēkņus, kuri guvuši panākumus vizuālās mākslas konkursā “Ziemassvētku apsveikuma kartīte”. Konkursa dalībniekus sveica Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle, kas pateicās bērniem par piedalīšanos konkursā un mūzikas un mākslas skolas Mākslas nodaļas pedagogiem par sadarbību. 

Konkursam tika iesniegti kopumā 36 darbi, kurus izvērtējot, komisija piešķīra mazās veicināšanas balvas Annikai Kivriņai, Poļinai Ustinovai, Katrīnai Vaivodei, Lukasam Meļņičenko un Enijai Bricei. Lielās veicināšanas balvas piešķirtas Elizabetei Aizpurei un Markusam Širinam par kopdarbu, kā arī Alisei Ancānei. Par uzvarētāju konkursā kļuva 13-gadīgā Ieva Stikāne, kuras darbs uzrunāja vērtētājus ar tā oriģinalitāti.

Līvānu novada pašvaldība aicina līdz 13. decembrim pieteikt kandidātus apbalvojumam "Gada balva sportā" nominācijās: "Gada cilvēks sportā" un "Labākā sporta komanda". Kandidātus apbalvojumam  Gada balva sportā var izvirzīt Līvānu novada domes deputāti, domes komitejas, komisijas, valsts un pašvaldību institūcijas, Līvānu novadā reģistrētas juridiskas personas, biedrības, nodibinājumi vai iedzīvotāji ne mazāk kā 10 pilngadīgas personas, kuru dzīvesvieta deklarēta Līvānu novada administratīvajā teritorijā un kuri parakstījuši iesniegumu, norādot paraksta atšifrējumu un deklarētās dzīvesvietas adresi.

Turpinām aktualitātes

Līvānu novada pašvaldības Vides komisija izbraukuma sēdē apsekoja Līvānu pilsētas kapu un Ebreju kapu teritoriju Meža ielā, kur iedzīvotāji un komunālā saimniecība bija rosinājuši veikt sauso koku izzāģēšanu. Ebreju kapsētas teritorijā konstatētas vairākas nokaltušas priedes, kuras komisija lēma nozāģēt. Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība to paveiks tuvāko nedēļu laikā. 

Savukārt Līvānu pilsētas kapsētas apsekošana bija saistīta ar jau agrāk aktualizēto putnu  - krauķu - koloniju savairošanos. Pašvaldība bija daudzkārt saņēmusi sūdzības no Līvānu pilsētas iedzīvotājiem par radīto troksni, nekārtību un putnu nodarītajiem postījumiem. Izvērtējot ornitoloģijas biedrības pausto viedokli, Līvānu novada domes vadība pieņēma lēmumu veikt ligzdu nojaukšanu kapsētas teritorijā, kas, pēc biedrības teiktā, jādara ziemas periodā. Vides komisijai apsekojot kapu teritoriju, tika konstatētas aptuveni 70 krauķu ligzdas 30 priežu galotnēs. Ligzdu nojaukšanai piesaistīs arboristus.  

Tautas lietišķās mākslas studijas “Dubna” audēju grupa vadītājas Ineses Valaines vadībā šī gada pavasarī saņēma apstiprinājumu savam projekta pieteikumam “Inventāra iegāde steļļu aprīkošanai”. Mazo grantu projektu konkursā “Iedzīvotāji veido savu vidi – 2021” studijai tika piešķirti 545 eiro. Par šiem līdzekļiem ir izgatavoti trīs jauni steļļu beņķi un 14 atspoles. Jau vairāk kā 40 gadus studijas aušanas darbnīcā audējas var apgūt vai pilnveidot aušanas prasmes. 

Jersikas pamatskola – Ekoskola – realizēja Viduslatgales pārnovadu fonda mazo grantu projektu konkursā "Iedzīvotāji veido savu vidi-2021", projektu “Sāc ar sevi, iesaisti citus!”. Par projektā piešķirtajiem līdzekļiem piepildīts sen lolots sapnis - skolas teritorijā uzbūvēja “Kukaiņu viesnīcu”, kura noderēs skolēniem veicot pētījumus un apgūstot dabas zinības, kā arī ieguva vienojošu, prezentatīvu tērpu- T-kreklus ar Ekoskolas logo. Projektā notika izglītojošas nodarbības, kurās mācījās pareizi šķirot atkritumus. 

Un vēl

Laikā, kad uz ūdenstilpēm veidojas ledus kārta, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Līvānu novada pašvaldība aicina būt piesardzīgiem un nekāpt uz pašvaldības teritorijā esošo ūdenstilpju ledus. Neraugoties uz sniega segu, ledus joprojām ir plāns, tādēļ atrasties uz tā ir bīstami!   VUGD un Līvānu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus būt līdzatbildīgiem, neriskēt ar savu veselību un dzīvību, kā arī nepaiet vienaldzīgi garām, ja redz, ka bērni vai jaunieši slidinās pa nedrošo ledu – brīdināt viņus par bīstamību. Savukārt, ja pamana, ka cilvēki ir aizgājuši pārāk tālu no krasta vai arī, ja cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties zvanīt 112!

Atstājiet komentāru