2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 10.decembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 10.decembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Vakar, 9. decembrī Salas kultūras namā norisinājās tūrisma speciālistu apmācības par Strūves ģeodēziskā loka vēsturi un zinātniskiem sasniegumiem. Tās notika Latvijas Lietuvas programmas projekta "STRUVE" laikā un nodarbībās piedalījās Anīkšču reģionālā parka direkcijas speciālisti no Lietuvas, bijušā Salas novada un Jēkabpils novada pašvaldības speciālisti, kuri strādā tūrisma jomā. Mācību mērķis bija palielināt tūrisma speciālistu zināšanas par Strūves ģeodēziskā loka vēsturi un zinātniskajiem sasniegumiem projektā iesaistītajiem partneriem Latvijā un Lietuvā.

Šodien, 10. decembrī notiks izbraukuma vakcinācija pret Covid-19 notiks vēl četrās Jēkabpils novada vietās – Kalna pagastā, Gārsenes un Asares pagastā, kā arī Aknīstē. Būs iespēja vakcinēties arī brīvās rindas kārtībā:
•    No pulksten 10.00 Kalna pagastā pie kultūras nama.
•    No pulksten 12.15 Aknīstē, Skolas ielā 7 – pie pārvaldes ēkas.
•    No pulksten 14.30 Gārsenes pagastā – pie pagasta pārvaldes.
•    No pulksten 15.40 Asares pagastā – pie kultūras nama.

Nākamajā nedēļā izbraukuma vakcinācija turpināsies, kad 15. decembrī izbraukuma vakcinācija būs Salas un Ābeļu pagastos, kā arī Jēkabpils pilsētā. Vakcinācijā būs pieejamas Pfizer, Moderna un Janssen vakcīnas. Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte) un potēšanas pase (ja tāda ir). Plašāku informāciju skatīt pašvaldības mājas lapā www.jekabpils.lv 

Un vēl

 Ņemot vērā laikapstākļus, meteoroloģiskās prognozes, kā arī iespējamību, ka neveidojas pietiekami izturīga ledus kārta, no 7. decembra, iedzīvotājiem liegts atrasties uz Jēkabpils novada administratīvajā teritorijā esošo ūdenstilpju ledus. Rīkojums nosaka, ka nedrīkst atrasties uz Daugavas, Dienvidsusējas un Ziemeļsusējas upēm; uz Piksteres, Saukas, Viesītes, Klauces, Ilzu, Viesītes, Zuju, Vecmuižas ezeriem, kā arī Viesītes mazā ezeriņa; uz Pils, Kena, Zasas un Rubeņu parka dīķiem; uz Radžu ūdenskrātuves; uz Dzirnavu dīķa Gārsenē, kā arī Biržu dzirnavezera un dīķa ledus pie Salas sporta laukuma. 

Atbildība par atrašanos uz ledus ir noteikta Administratīvo sodu likumā par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā. Par likuma pārkāpumu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu.



Atstājiet komentāru