2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 13.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 13.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Ar diskusijām par vietējo produktu plašāku izmantošanu, pavāru konkursiem un produktu kvalitātes izvērtējumu, Hanzas peronā Rīgā pagājušajā nedēļā aizvadīts Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra rīkotais pasākums «Novada garša». Ja šogad diskusijās uzsvars bija likts uz Latvijā audzētās un iegūtās pārtikas lielāku pieejamību izglītības iestādēs un iedzīvotājiem, noskaidroti labākie pavāri, tad produktu kvalitātes konkursā mazajiem ražotājiem bija iespēja iegūt profesionālas žūrijas vērtējumu savam produktam. Šāds konkurss notika otro reizi un, salīdzinot ar pagājušo gadu, kad vērtēšanai bija iesniegti 72 produkti, šogad to skaits sasniedza 167. Produktu konkursā četras bronzas medaļas ieguva Talsu novada zemnieku ražotā produkcija. 

Subates pasta nodaļa 20.decembrī sāks darbu jaunās un ērtākās telpās Tirgus laukumā 20. Subates pasta nodaļa kļuvusi modernāka un pieejamāka apmeklētājiem, jo jaunajās telpās nodrošināta pieejamība klientiem ar kustību traucējumiem un jaunajiem vecākiem ar bērnu ratiņiem. Klientiem nodaļā pieejami atvērtā tipa preses izdevumu un citu preču stendi, ļaujot pārskatāmi izvēlēties nepieciešamo pirkumu. 

Turpinām ziņas

Līdz 10. janvārim Latvijas Kultūras akadēmijas koledža un Kokneses apvienības pārvalde aicina ikvienu doties neaizmirstamā svētku noskaņu pastaigā "Reiz Koknesē", kuras laikā Kokneses parka teritorijā tiks izvietoti dažādi vides elementi. Pastaigu taka, kura vīsies no Kokneses parka vārtiem līdz Kokneses viduslaiku pilsdrupām, priecēs apmeklētājus ar mirdzumu, prieku un svētku dekorācijām. Pastaigas jāieplāno dienas tumšajā daļā, kā arī aicinām paņemt līdzi kādu karstu dzērienu, saģērbties silti un omulīgi, lai nesteidzīgi varētu baudīt Kokneses parka elpu.

Rūpējoties par Preiļu novada iedzīvotāju veselību, pašvaldība informē, ka šajā gadā tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš Preiļos nenotiks. Lēmums pieņemts, ņemot vērā joprojām augstos saslimstības rādītājus un kopējo epidemioloģisko situāciju valstī, kā arī noteiktās drošības prasības. Pašvaldība norāda, ka kumulatīvie saslimstības rādītāji valstī un Preiļu novadā ir kritušies, salīdzinot ar iepriekšējiem mēnešiem, tomēr joprojām pastāv liels risks, ko plašāka iedzīvotāju pulcēšanās varētu tikai veicināt.  Šobrīd svarīgi ievērot visus piesardzības pasākumus, lai mazinātu slimības izplatību.

Skrīveru kultūras centra logos skatāma tekstilstudijas “Putnukalns”, kuru vada tekstilmāksliniece Baiba Vaivare, lielo vilnas lakatu izstāde “Svētki”, informē staburags.lv. Logos apskatāmi lakati, kas darināti saistībā ar projektu “Tradicionālo lielo vilnas lakatu aušana”, un vakara stundās tie ir skaisti izgaismoti. Tagad, kad atjaunota Skrīveru kultūras centra fasāde un nama priekšā nozāģētas vecās tūjas, tā logos iekārtotās izstādes var izbaudīt pilnā krāšņumā. Skrīveriešu un viesu priekam svētku laikā tapis vēl kāds skaists objekts. Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas pagalmā izveidota izgaismota Latvijas kontūra ar sarkanu sirsniņu centrā — vietā, kur ir Skrīveri.

Un vēl

Turpinot tradīcijas, arī šogad gada nogalē Jelgavas novada jaunrades nams "Junda" rīko "Rūķu ciema" aktivitātes. Tiesa, šogad ciemošanās "Lediņu" "Rūķu ciemā" iespējama tikai virtuāli. "Junda" ir izveidojusi mājaslapu rukuciems.lv ar kuras starpniecību ikviens var doties virtuālā ceļojumā pa "Rūķu ciemu", ielūkojoties rūķu ikdienas dzīvē, darbojoties kopā ar tiem un reizē rodot svētku sajūtu.

Atstājiet komentāru