2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils Radio1 pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 14.decembrī

Jēkabpils Radio1 pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 14.decembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Trešdien,15. decembrī Jēkabpils novadā izbraukuma vakcinācija norisināsies Ābeļu un Salas pagastos, kā arī Jēkabpilī, turpinot pirms dažām nedēļām Jēkabpils novadā uzsākto iedzīvotāju vakcinēšanu, šajā reizē dodot iespēju saņemt otro poti tiem, kuri ar pirmo poti tika vakcinēti pirmajā izbraukuma reizē. Būs iespēja saņemt arī pirmo poti un veikt balstvakcināciju. Izbraukuma laikā Salas pagastā mediķi apmeklēs tikai iepriekš pieteiktos seniorus viņu dzīves vietās.

15. decembrī iedzīvotājiem būs iespēja vakcinēties arī brīvās rindas kārtībā:
•    no plkst. 11.15-13.00 Bebru ielas mikrorajonā (veikala “Beta” stāvlaukums, Atmodas iela 7)
•    no plkst. 13.30-14.30 pie Sporta nama, Brīvības ielā 2J (bijušās Lauktehnikas rajonā)
•    no plkst. 15.30-16.00 Brodu centrā pie Ābeļu pagasta pārvaldes, Aldaunes ielā 13

Šogad pēdējie izbraukuma vakcīnbusa reisi plānoti:
•    22.12.2021. Jēkabpilī (Jaunā, Draudzības aleja, Nameja, Viesturu, Viesītes ielas)
•    27.12.2021. Kūku, Mežāres, Atašienes un Vīpes pagastos.
Sīkāk par izbraukuma vakcināciju lūgums sekot Jēkabpils novada pašvaldības mājas lapā jekabpils.lv.

Turpinām aktualitātes

Jēkabpils novada, Zasas pagasta “Bērzzemniekos” realizēts iedzīvotāju grupas “Bērzzemnieku Mājas” projekts “Āra dzīvojamās istabas labiekārtošana”. Projektā izvirzītie mērķi bija – uz purvainās saliņas tiek uzvesta melnzeme, izveidoti apstādījumi ar kultūras augiem, uzstādīts informatīvs stends, iegādāts katls un statīvs ugunskuram, kā arī iegādāts galds ar 2 soliem. Realizējot projektu ir iegūta sakopta vide, kur iedzīvotāji, atpūtnieki var pavadīt brīvo laiku dabā, gan makšķerēšanas entuziasti.

Jēkabpils sporta halles ledus arēnā ir pieejama atvērtā slidošana. Slidošana notiek divos epidemioloģiskās drošības režīmos. Ledus laukumu iespējams iznomāt skolēnu grupām, hokeja komandām, darba kolektīviem. Tas piemērots slidošanai, hokeja spēlēm un treniņiem, kā arī kērlinga spēlēšanai. Halles apmeklējuma laikā visiem jāvalkā mutes un deguna aizsegi, tos drīkst noņemt tikai slidošanas laikā. Ierodoties, lūdzu, sagatavojiet uzrādīšanai Covid-19 sertifikātus, testu rezultātus vai citu atbilstošu informāciju, kā arī personu apliecinošus dokumentus! Slidošanas grafiks no 13. līdz 19. decembrim ir pieejams Jēkabpils sporta centra mājaslapā un sociālajos medijos.

Jēkabpils novada kultūras pārvalde 15. decembrī aicina seniorus uz bezmaksas koncertiem. Tā būs skaista dāvana svētku gaidīšanas laikā, brīdis sev, pārdomām un brīnišķīgām melodijām.
•    Salas kultūras namā plkst. 14.00 uzstāsies māsas Legzdiņas ar koncertprogrammu “Reiz Ziemassvētkos”. Ieeja ar ielūgumiem, kurus iespējams izņemt Salas kultūras nama administrācijā 3. stāvā vai stundu pirms pasākuma. 
•    Plkst. 14:00 Lones Tautas namā notiks brāļu Auzānu koncerts “Baltie Ziemassvētki”. Uz šo koncertu lūgums pieteikties, zvanot uz tālruņa numuru 26513349.
•    Gārsenes kultūras namā plkst. 15.00 uzstāsies Juris Ostrovskis, grupas "Patrioti.lg" dalībnieks, menedžeris un vairāku dziesmu autors. Zināmākās dziesmas ir "Daugaveņa", "Latgaleite" un "Lobs cylvāks". Interesentiem zvanīt uz tālruņa numuru 26232509.
•    Leimaņu Tautas namā pulksten 12 seniorus priecēs mūziķi Aivars Gudrais un Zane Gudrā koncertprogrammā “Un ja uz Bētlemi es ietu”. Interesentiem zvanīt uz tel. nr. 28315265. 
•    Mežāres kultūras namā pulksten 12 uzstāsies Kaspras Markševics. Interesentiem zvanīt uz tālruni -  28681859. 


Viesītes Kultūras pilī 19. decembrī plkst. 15.00 norisināsies grupas Baltie Lāči koncerts “Adventes vaiņagā”. Koncerts ir bezmaksas ikvienam interesentam, ar personalizētām ieejas kartēm. Tās iespējams izņemt Viesītes Kultūras pilī. Interesentus aicinām sazināties, zvanot uz tel. nr. 26513349. 

Jēkabpilī 26. decembrī Krustpils kultūras namā norisināsies koncertprogramma “Lai dzirkstī”, uz kuru senioriem ir iespēja izņemt bezmaksas ielūgumus. Klausītājus koncertā ar skaistākajām ārijām un populārākajiem duetiem no iemīļotām operām un operetēm priecēs burvīgā soprāna īpašniece Laima Krīgere (Austrija) un skanīgais baritons Nauris Indzeris. Laima Krīgere, ceļā no Rīgas uz Austriju veiks muzikālu apstāšanos Jēkabpilī, lai piepildītu ikkatra klausītāja sirdi ar siltumu, gaismu un mūziku. Pasaules un latviešu komponistu skaņdarbus izpildīs pianiste Helēna Laukmane un arfiste Jekaterina Suvorova.

Visos pasākumos apmeklētājiem pirms pasākuma jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, derīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personalizēta biļete vai ielūgums.

Un vēl

Jēkabpils novada pašvaldībā izsludināti konkursi uz šādiem amatiem:
 SPORTA ORGANIZATORS (Ābeļu/Dunavas/Dignājas/Rubeņu/Zasas/Kalna un Leimaņu pagastos)
 SPORTA ORGANIZATORS (Aknīstē, Aknīstes/Gārsenes/Asares pagastos)
 BŪVVALDES INSPEKTORS (Jēkabpilī)
 CEĻU BŪVINŽENIERIS (Jēkabpilī)
 BĀRIŅTIESAS PSIHOLOGS (Jēkabpilī)
 EKSPOZĪCIJU UN IZSTĀŽU KURATORS (Viesītē)
 KULTŪRAS PĀRVALDES VADĪTĀJS
Vairāk par vakancēm informāciju  var meklēt Jēkabpils novada mājaslapā jekabpils.lv sadaļā: Vakances.

Atstājiet komentāru