2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 21.decembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 21.decembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Ar mērķi pievērst īpašu vecāku vērību bērnu drošībai un veselībai svētku laikā, Jēkabpils reģionālā slimnīca 22.decembrī organizē bezmaksas semināru vecākiem par bērnu drošību, pirmās palīdzības sniegšanu, bērnu uzturu un citām aktuālām tēmām. Seminārā uzstāsies:
•    No pl.19:00-20:30 – Bērnu traumatologs Jānis Upenieks (Traumatisms bērnu vidū, pirmās palīdzības sniegšana, ieteikumi (praktisko gadījumu analīze). Biežākās traumu gūšanas situācijas un kā no tām izvairīties, kā sniegt palīdzību katrā no situācijām);
•    No pl.20:30-21:00 - Pediatrs Liene Smane (Veselīga uztura ieteikumi bērniem, citi aktuālie jautājumi).

Jēkabpils reģionālā slimnīca nodrošina iespēju vakcinēties pret gripu un/vai pret Covid-19 vakcinācijas punktos Jēkabpils poliklīnikā, Jēkabpils stadionā Brīvības ielā 289 (tribīņu ēkā, uz šo vakcinācijas punktu var doties BEZ IEPRIEKŠĒJA PIERAKSTA. Darba laiks – no pl.8:30-16:00, kā arī izbraukuma vakcinācijā ar vakcīnbusu, informācijai par tā maršrutu aicina sekot līdzi Jēkabpils novada mājas lapā jekabpils.lv.

Pieteikties vakcinācijai var šādos veidos:
•    Zvanot uz Jēkabpils vakcinācijas kabinetu – t.62102798 vai 27824773;
•    Jēkabpils reģionālās slimnīcas mājas lapā jrslimnica.lv, sadaļā “e-pieraksts”.

Turpinām aktualitātes

Ūdens līmenis Daugavā Jēkabpilī turpina samazināties.  Pirmdienas rītā tie bija 3.44 m. Līmenis ir samazinājies arī pie Zeļķu tilta līdz atzīmei 5.51m. Šobrīd vižņu sablīvējums augšpus Daugavas vērojams pie Pļaviņām. Posmā pie Prižiem vižņi pavirzījušies pa straumi uz leju no Jēkabpils attīrīšanas iekārtām, t.i. aptuveni 2.5 km līdz Ādmināniem Salas pagastā.

Jēkabpils sporta halle aicina 23. decembrī, un 30. decembrī doties uz slidošanas pasākumu “Karnevāls uz ledus”! Plkst. 18.00 uz pasākumu tiek aicinātas ģimenes*, bet plkst. 20.00 notiks atvērtā slidošana. Apmeklētāji tiek aicināti ierasties tērpti kostīmos, pilnām saujām laba garastāvokļa un kabatās saslēptiem jokiem. Jūs sagaidīs sporta talismans lūsis Lūsija, ikviens varēs piedalīties dažādos konkursos un laimēt balvas, nofotografēties un baudīt slidošanas prieku svētku atmosfērā. Turklāt atraktīvāko tērpu īpašnieki saņems pārsteiguma balvas. 

Leģendām apvītais Zasas muižas parks visu decembra mēnesi aicina grupas ziemīgā ekskursijā ar gida stāstījumu. Iepriekš jāpiesakās (T.:25465787). Ekskursantus uzņem zaļajā režīmā. Bērni līdz 12 gadiem nāk kopā ar vecākiem, tests nav jāveic. Bērniem līdz 7 gadu vecumam sejas maska nav jālieto. No 12 gadu vecuma jāuzrāda vakcinēšanās vai pārslimošanas Covid-19 sertifikāts.

Zasas muižas parks līdz nākamā gada 6.janvārim gaida ikvienu interesentu, lai baudītu ziemīgi gaismotu pastaigu. Parka teritorijā vairāki gaismas objekti, netradicionāla Ziemassvētku egle un, protams, brīnišķa svētku sajūta pāri visam! Pastaigas laikā lūgums ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus!

Un vēl

Gārsenes pilī tiek organizēta seno apsveikuma kartiņu izstāde. Aicina ikvienu piedalīties izstādē, atnesot kādu senu apsveikuma kartiņu. Tās var nogādāt Gārsenes pilī sev vēlamā laikā, sazinoties pa telefonu 26367150(Dace) vai atstājot Gārsenes bibliotēkā. Izstāde atvērta līdz 2022.gada 10. februārim  darba dienās no plkst.8.00-16.00. Pasākums notiek zaļajā režīmā.

Atstājiet komentāru