2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 27.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 27.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Siguldā 25. decembrī, atrokot sniegu, glābēji palīdzēja sešiem cilvēkiem izkļūt no avarējuša autobusa. VUGD informē, ka sestdien ap pussešiem vakarā tika saņēmts izsaukums uz Turaidas ielu Siguldā, kur bija avarējis pasažieru autobuss. Transportlīdzeklis bija ieslīdējis grāvī un sasvēries uz vienu pusi, kas radīja problēmas atvērt durvis. Glābēji atraka sniegu no autobusa aizmugurējām durvīm un palīdzēja izkļūt no autobusa sešiem cilvēkiem. 

Nākamgad plānoti attīrīšanas darbi visvairāk piesārņotajā militārajā objektā Latvijā – Lielvārdes bāzē. Izmantojot Luksemburgas piešķirto līdzfinansējumu 6,9 miljonu eiro apmērā, Nacionālie bruņotie spēki turpina darbu pie padomju armijas atstātā grunts un gruntsūdens piesārņojuma attīrīšanas militārajos objektos. Jau sekmīgi veikta piesārņotas grunts sanācija Jūras spēku bāzē Daugavgrīvā, kur tika likvidēts piesārņojuma avots - pazemes naftas produktu rezervuārs. Savukārt Zemessardzes 19.bataljona bāzē Ulbrokā pēc bijušās degvielas glabātavas demontāžas un visvairāk piesārņotās grunts ekskavācijas, uzstādīta sanācijas sistēma, lai turpinātu iesāktos darbus. 

„Aicinām reņģi atpakaļ ēdienkartē!” – ar šādu mudinājumu Limbažu novadā iznākusi „Reņģēdāju pavārgrāmata”, tajā apkopotas vairāk nekā 200 reņģu un brētliņu receptes. Šīs pavārgrāmatas idejas autors ir Dzintris Kolāts, kurš savulaik Salacgrīvā aizsāka arī Reņģēdāju festivālu. Grāmata  nav tikai recepšu apkopojums, bet tajā ir arī nelieli stāsti par reņģu zvejniekiem un pavāriem.

Turpinām ziņas

Jau divus gadus Covid-19 ierobežojumu dēļ Ziemassvētkus aizvadām bez publiskiem pasākumiem ar lielu skaitu apmeklētāju. Taču, lai radītu Ziemassvētku noskaņu Augšdaugavas novada bērniem, notika kopīga ēstgatavošana ārā ar pavāru. Vispirms bērni kopā ar Ziemassvētku vecīti, labo feju un citiem tēliem dziedāja, dejoja un kopīgi rotāja eglīti. Pēc labi padarīta darba par īpašu pārsteigumu parūpējās šefpavārs Haralds Saušs. Ar viņa palīdzību bērniem bija iespēja uz ugunskura un līdzās esošā grila pagatavot paštaisītus hotdogus.

Kokneses novada Vecbebros uz Ornicānu dīķa ir sagatavota slidošanas trase 280 metru garumā, informē Staburags. Trase ir 4-6 metru plata ar centrālo laukumu slidošanai pulciņā.  Slidošana notiek uz dabīgā ledus vietā, kur vasarā ir aktīva bebrēniešu peldvieta. Trase tiks uzturēta tikai nelielas sniega segas apstākļos.  Auto novietošana veicama laukumā pie Vecbebru tehnikuma viesnīcas ēkas. Slidu uzvilkšanai ir uzstādīts neliels soliņš. Atkarībā no laika apstākļiem, gadu mijas tuvumā var tikt izsludināta sacensība slidošanai pa apli.

Un vēl

Sakarā ar ūdens līmeņa paaugstināšanos Aiviekstes upē slēgts ceļa Gostiņi—Apvedceļš—Spridzēni posms zem dzelzceļa tilta. Jau ziņots, ka Daugavā pie Pļaviņām un lejpus Jēkabpils izveidojušies ledus sastrēgumi, kas ietekmē ūdens līmeni Aiviekstē. Arī Aiviekstē cēlies ūdens līmenis, izveidojies ledussastrēgums un applūdušas zemākās vietas. Sinoptiķi prognozē, ka pastiprinoties salam, gaidāma jaunu vižņu veidošanās, kas arī turpmāk var izraisīt ūdens līmeņa paaugstināšanos.

Atstājiet komentāru