2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 30.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 30.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Zemgales novadu uzņēmējiem un to pārstāvošām nevalstiskajām organizācijām tiek piedāvāta iespēja apgūt Norvēģijas tirgu un doties tirdzniecības misijā. Projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Zemgales plānošanas reģionā” aktivitātēs aizvadītajā gadā noritējuši četri bezmaksas semināri un divas divu dienu apmācības, tādējādi stiprinot Zemgales uzņēmumu kapacitāti un eksportspēju. Jaunajā gadā uzņēmējiem būs iespēja pieteikties mācībām par Norvēģijas tirgu, kā arī kopā ar uzņēmējus pārstāvošām NVO doties apmaksātā tirdzniecības misijā vai piedalīties biznesa izstādē Norvēģijā. Projekta laikā kopumā paredzēti 40 semināri un sešas mācības par uzņēmuma vadīšanu, uzņēmuma efektivitāti un izaugsmi.  Projekta kopējais budžets ir 969 tūkstoši 256 eiro.

Graudaugu raža šogad Latvijā bija par 30% mazāka, nekā plānots. Biedrības “Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš norāda, ka šogad mēnesi par agru iestājās karstums, kas burtiskā nozīmē izkaltēja laukaugus, tajā skaitā dārzeņus, bet vēlāk dārzeņu novākšanu apgrūtināja lietavas. Pēc Lazdiņa teiktā, šobrīd Latvijā ir apdrošināti sējumi apmēram 350  līdz 400 tūkstošu hektāru platībā, kas ir 30% no kopējās platības. 

No 1. janvāra visā jaunajā Aizkraukles novadā pašvaldības grāmatvedība tiks kārtota vienotā sistēmā. Līdz ar to apmē¬ram divas nedēļas janvāra sākumā kasēs ne¬būs iespējami skaidras naudas norēķini, un iedzīvotājiem jāseko līdzi informācijai rēķinos, lai ar laiku norēķiniem izmantotu jaunos pašvaldības kontus. Kokneses apvienības pārvaldes kase būs slēgta no 30. decembra līdz 17. janvārim. Ilze Samsone, kura no 1. janvāra vadīs Aizkraukles novada pašvaldības Finanšu un grāmatvedības nodaļu, informē, ka noslēdzot 2021. gadu un uzsākot jauno, grāmatvežiem jāveic visu grāmatvedības datu pārnešana jaunajā sistēmā, līdz ar to nav iespējams nodrošināt skaidras naudas apriti.

Turpinām ziņas

Sociālās aprūpes centrs “Ziedugravas” Skrīveros ir vienīgā sociālās aprūpes iestāde Latvijā, kurai ir savs oficiāli Valsts heraldikas komisijā apstiprināts ģerbonis. Vēl tikai jāsagaida Kultūras ministrijas apstiprinājums un ģerbonis jāreģistrē. “Ziedugravu” ģerboņa autors ir mākslinieks Edgars Sims. Ģerbonī zelta laukā attēlota zaļa spāre, uz tās sudraba pīpeņu vītne ar ziediem. Ziedi uz spāres ir “Ziedugravu” nosaukuma grafiskais attēlojums — zaļa grava ar ziediem uz tās. Pīpenes ģerbonī iekļautas, jo pirms Otrā pasaules kara vietā, kur tagad ir sociālās aprūpes centrs, bija dārzniecība, kurā tika kultivēti ārstniecības augi. 
Turpinām ziņas

Akreditāciju līdz 2026.gada 30. jūnijam saņēmuši 15 muzeji Latvija. To vidū arī Viesītes muzejs “Sēlija”, kā arī Cēsu Vēstures un mākslas muzejs, Druvienas Vecā skola-muzejs, muzejs “Ebreji Latvijā”, Brāļu Jurjānu memoriālais muzejs “Meņģeļi”, Ogres Vēstures un mākslas muzejs un Latvijas Ugunsdzēsības muzejs. Tāpat uz pieciem gadiem akreditēts Vārkavas novadpētniecības muzejs-tūrisma informācijas centrs, , Latvijas Ceļu muzejs, Jaunmoku pils muzejs, Pāles novadpētniecības muzejs, Rundāles pils muzejs, kā arī Latvijas Nacionālais dabas muzejs. Akreditēts arī “Latvenergo” koncerna Enerģētikas muzejs un Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs.

Un vēl

Tuvojoties ziemas saulgriežiem un gadu mijai, pilsētas un pagasti tika tērpti svētku rotā. Turpinot jau pagājušajā gadā iesākto akciju “Citāds laiks, citāda egle”, Pļaviņu kultūras centrs aicināja iedzīvotājus, iestādes un uzņēmumus laikā, kad pulcēšanās un pasākumu apmeklēšana paredz virkni ierobežojumu, radīt svētkus sev un citiem, darinot netradicionālas egles no sadzīves materiāliem, kuras tumšajā laikā iespējams izgaismot. Radošajā akcijā iesaistījās un arī savu “Citādo egli” veidoja desmit pilsētas iestādes un uzņēmumi. Nu šīs svētku rotas greznojās parkā pie Pļaviņu kultūras centra un tās priecē garāmgājējus un pilsētas viesus. Tās būs skatāmas līdz 16. janvārim.

Atstājiet komentāru