2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 14.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 14.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Andreja Upīša vārds vismaz pagaidām paliks Skrīveros ielas, skolas un bibliotēkas nosaukumā. Reaģējot uz priekšlikumu Upīša vārdu no nosaukumiem svītrot, to pamatojot ar rakstnieka darbību padomju varā, vakar Aizkraukles novada domes deputāti pieņēma zināmu kompromisu. Nosaukums paliks, bet Upīša mantojuma izvērtēšanai rīkos konferenci un aptaujās iedzīvotājus.

Pieminot 1942. gada 8. janvārī izdarītās “Ģintermuižas” 443 slimnieku masu slepkavības upurus, pie memoriāla Būriņu mežā pāris kilometru no Jelgavas pilsētas robežas Garajos kalnos tradicionāli pulcējās slimnīcas “Ģintermuiža” pārstāvji, kā arī nogalināto piederīgie. Par slimnīcas “Ģintermuiža” vēsturi un jo īpaši par tās “melno dienu” 1942. gada 8. janvārī interesējas skolēni un citi vēstures pētnieki, tajā skaitā ārzemnieki. Patlaban Ģintermuižas piemiņas memorials ir atjaunots un pieejams apskatei. 

Apkopoti balsojuma rezultāti par katrā plānošanas reģionā iedzīvotāju trīs visaugstāk novērtētajām pašvaldībām. Zemgales plānošanas reģionā par ģimenēm draudzīgām iedzīvotāji atzinuši Aizkraukles novadu, Jelgavas novadu un Jelgavu. Pārējos plānošanas reģionos iedzīvotāju balsojumā par ģimenēm draudzīgākajām atzītas: Kurzemes plānošanas reģionā – Ventspils, Saldus novads un Liepāja; Latgales plānošanas reģionā – Preiļu novads, Rēzekne un Ludzas novads; Vidzemes plānošanas reģionā – Varakļānu novads, Valkas novads un Gulbenes novads; Rīgas plānošanas reģionā – Ādažu novads, Jūrmala un Siguldas novads.

Turpinām ziņas

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirknis sācis administratīvā pārkāpuma procesu par epidemioloģiskās drošības pārkāpumiem Bauskas novada domes sēdē 2021. gada 25. novembrī. «Bauskas Dzīve» 26. novembrī lūdza Valsts policijai skaidrot esošo regulējumu par epidemioloģiskajiem noteikumiem. Domes sēdes laikā deputāti un citas personas, nelietoja sejas aizsargmaskas. Valsts policija pēc neilga laika paziņoja, ka attiecībā uz šo domes sēdi likumsargi sākuši resorisko pārbaudi. 11. janvārī pieņemts lēmums par administratīvā pārkāpuma procesa sākšanu. 

Jau ziņots, ka par «Covid-19» infekcijas izplatības ierobežošanai noteikta epidemioloģiska drošības pasākuma neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz četrsimt naudas soda vienībām, bet juridiskai personai – no divdesmit astoņām līdz tūkstoš naudas soda vienībām.

Reizē ar jauno gadu spēkā stājušies Valmieras novada pašvaldības rosinātie ierobežojumi rūpnieciskajai zvejai Burtnieka ezerā, kas paredz samazināt gan zvejas tīklu limitu, gan arī nozvejas daudzumu zandartiem un līdakām. Tas ir kā kompromiss, jo Burtnieku novadā savulaik lēma vispār aizliegt ezerā rūpniecisko zveju. Tagad izskan iecere Burtnieku zandartu iekļaut Eiropas aizsargāto nacionālo produktu reģistrā. 

Un vēl

Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 12. janvārī braucis ar autobusu Ērgļi- Vestiena- Bērzaune- Madona plkst. 13.10. Reisu izpildījis SIA "Latvijas Sabiedriskais autobuss". Pasažieris braucis no Ērgļiem līdz Madonai un braucis atpakaļ ar autobusu Madona- Ērgļi- Sausnēja-Liepkalne- Upmalas, arī SIA "Latvijas Sabiedriskais autobuss" reiss pulksten 15 no Madonas līdz Ērgļiem. Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli.

Atstājiet komentāru