2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2022.gada 18.janvārī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2022.gada 18.janvārī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils novada pašvaldība arī šogad turpina organizēt izbraukuma vakcināciju novada tālākajās teritorijās, lai iespēju vakcinēties nodrošinātu pēc iespējas lielākam iedzīvotāju skaitam. Šī gada pirmajā izbraukuma vakcinācijā, kas notika 13.janvārī Dunavā, Sudrabkalnā, Dignājas pagastā un  Ābeļu pagastā, balstvakcīnu saņēma 21 cilvēks, bet viens cilvēks saņēma pirmo poti pret Covid -19. Savukārt 15.janvārī izbraukuma vakcinācijā Aknīstē, Gārsenē, Asarē un Ancenē balstvakcīnu saņēma 63 cilvēki, pieci cilvēki saņēma pirmo poti pret Covid -19, viens- otro poti, kā arī viens cilvēks saņēma poti pret gripu.

Šajā nedēļā izbraukuma vakcinācijas buss dosies uz Kalna pagastu, Kūku, Mežāres, Atašienes un Vīpes pagastiem. Vakcīnbusā pie mediķiem iedzīvotāji aicināti veikt balstvakcināciju, bet būs iespējams saņemt arī pirmo vai otro poti pret Covid-19. Izbraukuma vakcinācija brīvās rindas kārtībā notiks:
22.janvārī-
•    Kalna pagasts, Vidsalas ciemats no plkst. 9:30- 10:30;
•    Kalna pagasts, Dubulti no plkst. 11:30 - 12:30
29.janvārī -
•    Kūku pagasta pārvalde no plkst. 9:15 - 10:15;
•    Mežāres pagasta padome no plkst. 11:00- 12:00;
•    Atašienes pagasta pārvalde no plkst. 13:00- 14:00;
•    Vīpes pagasta padome no plkst. 15:00- 16:00

Turpinām aktualitātes

Jēkabpils novada pašvaldībā turpinās  2021.gada 4.martā Lauku atbalsta dienestā apstiprinātā projekta “Koka takas/laipas izbūve uz Marinzejas ezera krastu Atašienes pagastā Krustpils novadā” īstenošana. Tā mērķis ir turpināt nozīmīga kultūrvēstures un dabas objekta - Marinzejas muižas parka - labiekārtošanu, šīs vietas potenciāla un pievilcības attīstīšanu, nodrošinot jaunas iespējas Marinzejas muižas parka infrastruktūras daudzveidīgai izmantošanai, dabas vides izziņai un rekreācijai. 

Iedzīvotājiem balsojot, noskaidrotas divas Latvijas 2022. gada ģeovietas. Viena no tām ir Krustalīča klintis Jēkabpils novada Sēlpils pagastā, otra Kraukļa klintis Aizkraukles novadā. Tās ir vienas no iespaidīgākajām dolomītiežu kraujām Latvijā. Gada ģeovietas nosaukums tiek piešķirts ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību Latvijas īpašajiem ģeoloģiskajiem veidojumiem un to problēmām, sniegt par tiem informāciju, rosināt vietas tālāku izpēti, atjaunošanu, sakopšanu un labiekārtošanu.

Jēkabpils sporta centrs sadarbībā ar Latvijas Kērlinga asociāciju Jēkabpils sporta halles ledus laukumā organizē atklātos treniņus kērlingā. Šobrīd ieplānotas divas nodarbības: 
•    sestdien, 22. janvārī, plkst. 16.30-18.00;
•    svētdien, 23. janvārī, plkst. 10.00-12.00.
Uz treniņu iepriekš jāpiesakās Jēkabpils sporta halles informācijas centrā vai zvanot pa tālruni: 25917332. Lai piedalītos treniņā, jāuzrāda derīgs Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikāts un personu apliecinošs dokuments. Līdzi nepieciešams ņemt siltus maiņas apavus, kā arī ģērbties silti un ērti. Vairāk: Jēkabpils sporta centra mājaslapā.

Un vēl

20. janvārī notiks Barikāžu atceres pasākumi un iekursies atmiņu ugunskuri visā Jēkabpils novadā.

SĒLPILĪ un Sēlijā

20. janvārī Sēlpilī norisināsies "Ugunskuru sasaukšanās Sēlpils pagastā". Galvenais ugunskurs atradīsies apdzīvotā vietā Sēlija. Tas tiks iedegts kopā ar sieviešu vokālo ansambli "Tik un tā" plkst. 18.00.

SAUKĀ

20. janvārī plkst. 16.00 iedegsies atmiņu ugunskuri un sveču liesmiņas varoņu piemiņai Saukas ciemā.

LONĒ

20. janvārī Lones ciemata centrā pie estrādes, ceļa malā iedegsies ugunskurs un arī piemiņas liesmiņas, vēstījot atmiņas par šo laiku garām braucējam un tiem, kuri piedalījās!

VIESĪTĒ

20. janvārī no 15.00 līdz 18.00 pie Kultūras centra “Sēlija” iedegsies atceres ugunskurs ”Pieminēsim Barikāžu laiku”. Ieklausoties tā laika dziesmās un stāstījumos, pakavēsimies atmiņās par 1991. gada janvāra notikumiem.

BIRŽOS

Barikāžu laika ugunskurs pie Biržu tautas nama iedegsies 20. janvārī no plkst. 15.00 līdz 18.00. Apmeklētāji aicināti atnākt, atnest un pievienot savu malkas pagali atceres ugunskurā. Varēs dalīties atmiņās, sildīties pie atmiņu ugunskura ,cienāties ar zāļu tēju. 

Plkst. 16.00 atceres pasākumos iedzīvotāji aicināti piedalīties pie Ābeļu pagastā pie Tautas nama, Dignājas pagastā Vandānos, Dunavas pagastā pie Tautas nama, Leimaņu pagastā Tautas nama estrādēm Kalna pagastā A. Grīna parkā, Zasas pagastā pie Tautas nama, savukārt plkst. 13.00 Rubenes pagastā Saules skvērā. Atnāciet, līdzi ņemot savas malkas pagalītes, lai godinātu tos ļaudis, kuri 1991. gada notikumos nosargāja mūsu Latvijas neatkarību.

Visu piemiņas brīžu apmeklētāji aicināti ievērot valstī noteiktos Covid-19 pulcēšanās ierobežojumus.

Atstājiet komentāru