2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 24.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 24.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 u 16.00

Siguldas novada pašvaldība izsludinājusi metu konkursu par Raiņa parka labiekārtojuma izstrādi vairāk nekā 7 hektāru platībā, būvniecībai perspektīvā plānojot 1,5 miljonu eiro finansējumu un sadalot to vairākās kārtās. Jau šobrīd ir noslēgusies Raiņa parka velo pumpu trases un skeitparka projektēšana. Šo objektu būvniecību plānots uzsākt šajā sezonā. Tikmēr noritēs metu konkursa padziļināta izstrāde un projektēšana pārējās teritorijas attīstībai. Savukārt nākamajās kārtās metu konkursa pretendentiem jāizstrādā vadlīnijas Raiņa parka neizmantotajai daļai no Raiņa parka iežogotās daļas līdz Siguldas dzelzceļa stacijai un autoostai, ūdenstornim. 

23. janvārī Skrundai apritēja 26 gadi. Par godu šai jubilejai Skrundas kultūras nams piedāvā aktīvu erudīcijas spēli "Cilpo Skrundā". To pilsētas iedzīvotāji un viesi var spēlēt ar telefona palīdzību. Spēlēs rīkotāji norāda, ka jautājumu cilpas no punkta uz punktu vedīs pa pilsētas skaistākajām vietām, atklās paslēptus dārgumus, iekvēlinās azartu un ļaus uzzināt interesantus faktus no mūsdienām un vēstures. Lai to spēlētu, telefonā jābūt lejupielādētai "LOQUIZ" lietotnei. Spēles sākums atrodas pie Skrundas Kultūras nama.

Jaunais gads vēsturniekam un novadpētniekam, muzeja “Ebreji Daugavpilī un Latgalē” izveidotājam un vadītājam Josifam Ročko sācies ar priecīgu notikumu – kārtējās grāmatas iznākšanu. Šoreiz tā ir “Daugavpils ebreju kopienas hronoloģija. 1940–2020”, kas izdota krievu valodā. Grāmatā ir ziņas par tūkstoš 75 datumiem un notikumiem, kā arī 50 fotogrāfiju, kuras atspoguļo kopienas dzīves dažādus periodus. Metiens ir neliels – tikai 100 eksemplāru. Grāmatu var iegādāties, tieši sazinoties ar autoru.

Turpinām ziņas

Kopš 9. decembra, kad Aizkraukles novada domes deputāta Andra Ambaiņa pilnvaras izbeidzās pirms termiņa, viņam kļūstot par Pļaviņu apvienības pārvaldes vadītāju, viņa deputāta vieta domē kļuva brīva, informē Staburags. No partijas “Apvienība IEDZĪVOTĀJI” Aizkraukles novada domē ievēlēja divus deputātu kandidātus — Andri Ambaini un Jāni Sarmi Bajinski. Vēlēšanu komisija 14. decembrī lēma par nākamā deputāta kandidāta, kas palika aiz svītras, Rolanda Klibiķa aicināšanu stāties deputāta vietā. 20. decembrī uz iesnieguma pamata viņš atteicās no šī piedāvājuma, kā rezultātā 14. janvārī vēlēšanu komisija novada domei atsūtīja lēmumu par Aizkraukles novada domes deputāta kandidāta Jurija Maškova uzaicināšanu Andra Ambaiņa vietā. Jurijs Maškovs piekrita uzņemties šos pienākumus, un viņam apstiprinātas deputāta pilnvaras. 

Līdz februāra beigām Ādolfa Alunāna memoriālajā muzejā Jelgavā apskatāma mākslinieces Elitas Kaņepes izstāde “Pasaku un ziedu valstībā”.  Māksliniece pasteļos ļāvusies ziedu valdzinājumam, savukārt zīmējumos skatītājus gaida tikšanās ar mīļiem un sirsnīgiem pasaku tēliem. Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs apmeklētājiem atvērts no otrdienas līdz svētdienai no pulksten 10 līdz 17.

Savukārt Pļaviņu kultūras centrā līdz 12. februārim skatāma „Vecmeistaru gleznu izstāde”, kas veltīta Pļaviņu pilsētas 95 gadu jubilejai. Tajā aplūkojami darbi, ko veidojuši ar šo pilsētu saistīti mākslinieki – Velta Toropina, Edīte Krastenberga, Dagmāra Staprēna, Mārīte Kluša, Aleksandrs Štrāls un Arnolds Tigins. Gleznas ir no Aizkraukles Vēstures un mākslas muzeja krājumiem.

Un vēl

Publikas simpātijas sākusi iekarot jauna rokmūzikas grupa “Stop Acting”, kuras pamata sastāvs ir no Pļaviņām un Stukmaņiem. Decembra beigās tā izdeva savu pirmo singlu “Alchemist”, informē Staburags. Kā grupa mūziķi sāka darboties kopā aptuveni pirms trijiem gadiem. Tajā vispirms apvienojās skolasbiedri Žanete Felsa, kura spēlē bungas, Henrijs Jaudzems (elektriskā ģitāra) un Arnolds Rullis (basģitāra). Viņiem pievienojies vokālists Edgars Bikse, kura dzimtā vieta ir Latgale, bet nu jau visi jaunieši dzīvo un strādā Rīgā, kur palikuši pēc studijām.  Mēģinājumos kopā viņi tiekas reizi nedēļā īrētās telpās, kas piemērotas mūzikas grupām, pārējā brīvajā laikā muzikāli pilnveidojoties paši. Par savu publiku grupa uzskata visus, kuriem tuva rokmūzika.

Atstājiet komentāru