2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 26.janvārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 26.janvārī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde izsludina konkursu uz Tūrisma attīstības un informācijas centra tūrisma darba organizatora amatu ar darba vietu Aglonā. Mēnešalga: pirms nodokļu nomaksas 900 eiro.  Pieteikumu ar dzīves aprakstu jeb CV, izglītību apliecinošu  dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e-pastu: ktp@preili.lv vai pa pastu: Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldei, Raiņa bulvāris 28, Preiļi, Preiļu  novads, LV-5301 līdz 11. februāra pulksten 12. Tālrunis uzziņām: 28001177. 

Preiļu novada Labklājības pārvalde izsludinājusi atklātu konkursu uz sociālā prūpes centra  “Preiļi” vecākās medicīnas māsas amatu, piedāvājot pilnu darba slodzi, atsaucīgu kolektīvu, labus darba apstākļus, sociālās garantijas, atalgojumu 1093 eiro pirms nodokļu nomaksas.  Amata pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš –  līdz 31. janvāra pulksten 16. Iesniedzamie dokumenti: Motivācijas vēstule, aprakstot savu līdzšinējo pieredzi, kas palīdzēs vadīt medicīniskās aprūpes darbu un nodrošināt medicīnisko pakalpojumu pieejamību centra “Preiļi” klientiem, Dzīves gājuma apraksts jeb CV, izglītību un kvalifikāciju apliecinošu dokumentu kopijas. Plānotais darba attiecību uzsākšanas laiks –7. februāris.

Preiļu novada Labklājības pārvalde informē,  ka personas no trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām, kurām ir izsniegta atbilstoša Labklājības pārvaldes izziņa, bez maksas varēs saņemt medicīniskās sejas maskas, vienai personai tiks izsniegts  viens iepakojums, kurā ir 50 maskas. Tās, uzrādot derīgu trūcīgas/maznodrošinātas mājsaimniecības izziņu, varēs saņemt Preiļos, Aglonas ielā 1a, Preiļu novada Labklājības pārvaldē, kā arī attālinātajos klientu pieņemšanas punktos pie sociālā darba speciālistiem pagastu pārvaldēs.

Turpinām aktualitātes

Viduslatgales  Pārnovadu fonds 2. februārī aicina uz vebināru “Vienai sezonai vai vairākām paaudzēm-kā rodas ilgtspējīgi zīmoli?" Vebināru par ilgtspējīga zīmola veidošanu vadīs lektore Anete Urka. Lektorei ir nozīmīga pieredze gan zīmolu veidošanā un vadībā, gan uzņēmējdarbībā. Pieredzes stāstā par zīmola izveidi un lomu uzņēmuma atpazīstamībā dalīsies SIA “Liepkalni” mārketinga daļas vadītāja Ieva Zariņa. Vebinārs būs noderīgs un saistošs ne tikai uzņēmējiem, bet ikvienam interesentam, kas vēlas izzināt patērētāju kultūras norises un zīmolvedības aktualitātes. Vebinārs notiks 2. februārī no plkst. 13:00 līdz 16:30. ZOOM platformā. Pieteikšanās saite publicēta preili.lv.

4. februārī 17 notiks tiešsaistes (attālināta) sanāksme īpaši aizsargājamās dabas teritorijas, dabas lieguma “Dubnas paliene” dabas aizsardzības plāna sabiedriskajai apspriešanai. Plānu Dabas aizsardzības pārvaldes uzdevumā izstrādā SIA “Vides Konsultāciju Birojs”. Dalībai sanāksmē jāreģistrējas iepriekš, rakstot uz e-pastu birojs@vkb.lv.  Iedzīvotāji, zemju īpašnieki, uzņēmēji un ikviens interesents tiek aicināts iepazīties ar plānu un piedalīties sabiedriskās apspriešanas sanāksmē, lai saņemtu aktuālo informāciju un savlaicīgi paustu konstruktīvu viedokli par plānoto teritorijas apsaimniekošanu un izmantošanu! Vairāk informācijas: preili.lv . 


Un vēl par kultūras pasākumiem Preiļu novadā

28. janvārī 19 Riebiņu Kultūras namā tiks demonstrēta filma “Tizlenes”. Ieejas maksa: 2 euro. Savukārt Sīļukalnu Kultūras namā 28. janvārī 19.00 Sīļukalna Kultūras nama sieviešu vokālā ansambļa “Aicinājums” jubilejas koncerts – Gada balvas pasniegšana. 

29. janvārī no 11.00 Stabulnieku sporta laukumā Ziemas ragutiņu rallijs. Dažādas stafetes mājsaimniecību komandām un individuāli, silta tēja un ziemas prieki. Iepriekšēja pieteikšanās zvanot uz tālruni 26166660.

29.janvārī plkst.14.00 Aglonas brīvdabas estrādē "Sniega diena". Programmā: Retro ragaviņu stafete, Sniegavīru spēle, Slotu hokejs, Māksla sniegā, silta tēja un putra. Komandā viena mājsaimniecība! Pēc pieteikšanās katrai komandai tiks noteikts ierašanās laiks. Pieteikšanas līdz 27.janvārim pa tālr.:29294465. Radošākajai un košākajai komandai specbalvas!

Saunas Tautas namā 29. janvārī 18.00 vakarēšana “No senču gudrības pūra”. Dziesmas, stāsti, rotaļas un mīklas kopā ar folkloras kopām “Naktineica” un “Golūda”.

No 20. janvāra līdz 28. februārim Preiļu Galvenās bibliotēkas 2. stāvā skatāma informatīva ceļojošā izstāde “Tavai Baltajai mājai 25”. Biedrība “Baltā māja” ir brīvprātīga, nepolitiska, nevalstiska organizācija. Tās darbība vērsta uz visa vecuma un dzimumu cilvēku integrāciju sabiedrībā, pilsoniskas sabiedrības attīstību un izglītošanu, sociālo pakalpojumu sniegšanu, nodarbinātības veicināšanu.

Preiļu novada Kultūras centrā 3. februārī plkst. 17.30 animācijas filma visai ģimenei ,,Dullā vista Turu“. Biļetes cena 2.00 eiro; pieaugušajam un bērnam - 3.00 eiro. 

11. februārī plkst. 19.00 Preiļu pilsētas 94. dzimšanas dienai veltīts sarīkojums “Preiļu vārds sasauc mirkļus”. Programmā: Preiļu novada domes priekšsēdētāja ĀrijaVucāna svētku apsveikums, konkursa uzvarētāju apbalvošana, akustiska svētku koncertprogramma ar latviešu estrādes mūzikas māksliniekiem Antru Stafecku un Ati Ieviņu, taustiņinstrumenti - Māris Elksnis. Ieeja: bez maksas. Pieejama vietu rezervācija pa tālr. 292 353 18.

Visi pasākumi notiks  “zaļajā režīmā”, ievērojot pandēmijas ierobežojumus. 

Atstājiet komentāru