2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 27.janvārī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 27.janvārī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novadā pēdējo nedēļu laikā pieaugusi saslimšana ar Covid-19, liecina Slimību profilakses un kontroles centra sniegtā informācija. Otrdien reģistrēti 54 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt kopumā kopš pagājušā gada jūlija – tūkstoš 288. Tajā skaitā pēdējo divu nedēļu laikā – 265. Janvāra trešajā nedēļā Līvānu novadā ar Covid-19 saslima 177 iedzīvotāji, kas salīdzinot ar janvāra otro nedēļu ir par 151 gadījumu vairāk. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju Līvānu novadā ir pieaugusi līdz 2 tūkstoši 491,5 saslimušie. 

Jau ziņots, ka ievērojot SARS CoV-2 vīrusa Omikron varianta straujo izplatību Eiropā un, lai mazinātu plašas Covid-19 infekcijas izplatības risku Latvijā un turpinot iepriekšējā gadā uzsākto pieeju – vakcinācija pret Covid-19 ir maksimāli tuvu cilvēka ikdienas gaitām, un lai panāktu vienmērīgu vakcinācijas pieejamību visos Latvijas novados, Nacionālais veselības dienests sadarbībā ar pašvaldībām papildus ir atvēris vairākus vakcinācijas centrus, tajā skaitā Līvānos. Šeit vakcinācijas centrs ir izvietots Līvānu kultūras centrā.

Vakar tika sasaukta Līvānu novada Civilās aizsardzības komisijas sēde, kas norisinājās attālināti videokonferences režīmā. Sanāksme tika sasaukta, lai pārrunātu ūdens līmeņa paaugstināšanās riskus un iespējamo atbildīgo dienestu rīcību plūdu un palu gadījumā, lai pasargātu iedzīvotājus un mazinātu iespējamās sekas. Šobrīd ūdens līmenis novada ūdenstilpnēs nerada bažas, kā arī situācija tiek regulāri kontrolēta, veicot bīstamāko teritoriju apsekošanu. Pārrunājot iespējamo rīcības plānu plūdu un palu gadījumā, Līvānu novada Civilās aizsardzības komisija apzināja pieejamos resursus, ko nepieciešamības gadījumā varētu piesaistīt pretplūdu un evakuācijas pasākumiem gan no pašvaldības, gan citiem valsts atbildīgajiem dienestiem.

Lai mazinātu krauķu radīto troksni, nekārtību un nodarītos postījumus Līvānu pilsētas kapsētā un tās apkārtnē, šonedēļ profesionāli arboristi pilsētas kapsētā sākuši krauķu ligzdu nojaukšanu, izzāģējot zarus uz kuriem tās atrodas. Kopumā līdz marta sākumam plānots nojaukt 70 ligzdas. Darbu veikšana saskaņota ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību un saņemta atbilstoša Dabas aizsardzības pārvaldes atļauja. Arborista pakalpojumu apmaksai pašvaldība atvēlējusi 3 tūkstoši 913 eiro.

Turpinām ziņas

2021. gada iedzīvotāju balsojumā par Ģimenei draudzīgu pašvaldību Līvānu novada pašvaldība saņēmusi tūkstoš 710 balsis un sasniedzot 16,08 % iedzīvotāju aktivitāti, kas ir viena no augstākajām aktivitātēm Latgales plānošanas reģionā un Latvijā. 2022. gada pavasarī konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” Sabiedrības integrācijas fonds apkopos Latvijas pašvaldību piedāvātos pakalpojumus un atbalsta pasākumus ģimenēm, piešķirot kādai no pašvaldībām statusu “Ģimenei draudzīga pašvaldība”. Līvānu novada iedzīvotāji, balsojot par ģimenei draudzīgāko pašvaldību, norādījuši, ka Līvānu novada dome rūpējas par jauno paaudzi, ka ģimenēm patīk te dzīvot, ka ir pietiekams atbalsts ģimenēm, bērniem pieejami bērnu laukumi, atbalsta bērnu ēdināšanu izglītības iestādēs, kā arī minēti vēl citi pašvaldības labie darbi. 

Aizvadītā gada nogalē Līvānu novada pašvaldība izsludināja kandidātu pieteikšanu pašvaldības apbalvojumam “Gada balva sportā 2021”. Nomināciju “Gada cilvēks sportā” Līvānu novada dome nolēma piešķirt velosporta aktīvistam Dainim Skrūzmanim, apbalvojumu “Gada labākā sporta komanda” -   basketbola komandai “Līvāni”. Tāpat tika nolemts piešķirt apbalvojumu nominācijā „Gada mecenāts sportā”   - uzņēmējam Ziedonim Zepam. Savukārt gada notikums sportā 2021 tika noteikts iedzīvotāju balsojumā un par to kļuva Līvānu futbola komandas starts Latvijas FF 3. līgas Austrumu reģionā. Plašāk par visiem sportistiem piešķirtajiem apbalvojumiem lasiet pašvaldības mājaslapā livani.lv.

Un vēl

Līvānu novada Centrālā  bibliotēka ir saņēmusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas īstenotā projekta “Vērtīgo grāmatu iepirkuma programma publiskajām bibliotēkām” iegādātās 353 grāmatas par summu 3 tūkstoši 576 eiro, kas paredzētas visām Līvānu novada bibliotēkām. Vērtīgo grāmatu iepirkuma programma publiskajām bibliotēkām īstenota, pamatojoties uz Latvijas Kultūras ministrijas izstrādāto rīcības plānu Covid-19 seku likvidēšanai. Iepirkumam piešķirtais finansējums – 300 tūkstoši eiro no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Atstājiet komentāru