2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 7.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 7.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Daļai Jaunjelgavas pilsētas — skolai, bērnudārzam un astoņām daudzdzīvokļu mājām — siltumu iegādājas no privātā uzņēmuma “Ekosil”, kas pa pašvaldības siltumcaurulēm nonāk pie iedzīvotājiem. Kopš 2014. gada siltuma tarifs nav palielināts, kopš šī gada augusta uzņēmums veica aprēķinus un saistībā ar enerģētikas cenu pieaugumu valstī aicināja no 1. februāra mainīt līdzšinējo tarifu, jo citādāk draud risks, ka uzņēmums nespēs iegādāties apkures nodrošināšanai nepieciešamo šķeldu. Aizkraukles novada domes deputāti to apstiprināja. Līdz šim siltuma tarifs Jaunjelgavas pilsētā bija 36,5 eiro par megavatstundu. Savukārt jaunais tarifs jeb reālās izmaksas par siltumenerģijas nodrošināšanu veido - 65,58 eiro par megavatstundu.

Aizkraukles novada domes deputāti par Jaunjelgavas kultūras centra direktora pienākumu izpildītāju iecēla iestādes lietvedi Madaru Mikulovu. Līdzšinējā direktore Anita Ostrovska no  februāra sāka strādāt Aizkraukles novada Kultūras pārvaldē par metodiķi. Vakantajai direktora vietai izsludināja konkursu, pieteicās divas pretendentes. Taču pašvaldības deputāti nolēma, ka ar direktora izvēli pagaidām nesteigsies. Līdz brīdim, kad tiks izraudzīts jaunais kultūras centra direktors, iestādes vadītāja pienākumi uzticēti Madarai Mikulovai.

Pagājušā gada nogalē Pļaviņu bibliotēka izdeva pirmo Literāro lapu ar novadnieku dzejoļiem un atmiņu aprakstiem. Literāro lapu ar septiņu autoru darbiem varēja lasīt bibliotēkā, elektroniski Pļaviņu mājas lapā, bibliotēkas facebook vietnē. Pļaviņu bibliotēkas iecere ir katru ceturksni izdot Literāro lapu, tās mērķis - iepazīstināt iedzīvotājus ar novada cilvēkiem, kuri ar radošu vārda spēku dāvā sev un citiem dzeju, stāstus, domrakstus, esejas, atziņas un atmiņu aprakstus. Pļaviņu bibliotēka aicina atsaukties ļaudis un iesūtīt literāros darbus elektroniski  e-pastā: biblioteka@plavinas.lv vai ienest bibliotēkā. 

Turpinām ziņas

Par 151 tūkstoti 569 eiro tiek rekonstruētas Sasmakas ezera slūžas un uzlabota to pārvaldība. Iesaistoties Kurzemes plānošanas reģiona īstenotajā projektā "Ezeru pārvaldība un apsaimniekošana Kurzemē un Ziemeļlietuvā", Talsu novada pašvaldība ir veikusi daļēji sabrukušo Sasmakas ezera slūžu rekonstrukciju, kas nodrošinās iespēju novērst plūdu risku, stabilizēt ūdens līmeni ezerā, tādējādi sniedzot lielu ieguldījumu Sasmakas ezera ekosistēmas stāvokļa uzlabošanai nākotnē. 

Pēc vērienīgiem pārbūves un restaurācijas darbiem 28.janvārī ekspluatācijā nodota Cesvaines pils, kas jau 12.februārī atkal vērs durvis apmeklētājiem. Pils atjaunota, īstenojot pārrobežu sadarbības projektu "Kultūras un vēsturiskā mantojuma saglabāšana un veicināšana Latvijā un Krievijā". Kultūrvēsturiskās vērtības atjaunotas arī Daugavpilī un Krievijas pilsētā Pleskavā. Projekta kopējās izmaksas ir 4  miljoni 114 tūkstoši 247 eiro, tajā skaitā Cesvaines pils atjaunošanai iztērēti miljons  711tūkstoši  930 eiro. Atklāšanas dienās 12.un 13.februārī ikviens interesents pili varēs apmeklēt bez ieejas maksas.

Un vēl

Februāra beigās notiks auto-foto orientēšanās pasākums “Pa Bauskas novada līkločiem”. Tas norisināsies 26.februārī, no pulksten 10. Orientēšanās pasākumu rīko biedrība “Laiks jauniešiem” sadarbībā ar Īslīces pagasta pārvaldi. Pasākuma laikā dalībniekiem būs jāatrod un jānofotogrāfējas pie kartē atzīmētiem kontrolpunktiem un jāizpilda dažādi papilduzdevumi. Plānots, ka pasākums ilgs aptuveni 4 – 5 stundas, kā arī mērojamā distance lēšama līdz 200 kilometriem. Auto-foto orientēšanās sākuma un noslēguma punkts ir Īslīces kultūras nams. Reģistrācija pasākumam paredzēta līdz 23.februārim biedrības mājaslapā laiksjauniesiem.lv.

Atstājiet komentāru