2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 24.februārī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 24.februārī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Ir noslēgusies ikgadējā iedzīvotāju aptauja par aizvadītā gada nozīmīgāko notikumu kultūrā. Aptauja tika veikta saskaņā ar noteikumiem „Par Līvānu novada domes apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību”, kas nosaka, ka Gada notikums kultūrā aizvadītajā gadā tiek noteikts elektroniski iedzīvotāju balsojumā. 

Atbilstoši aptaujas rezultātiem, vislielāko balsu skaitu un līdz ar to nomināciju “Gada notikums kultūrā 2021” ieguva divi 2021.gada kultūras pasākumi - notikumi:  Mairis Iesalnieks saņem Latvijas Folkloras biedrības Iedvesmas balvu nominācijā “Aktivitātes folkloras jomā 2020. gadā” un Līvānu ūdenstorņa izgaismošana. 3.vietu balsojumā ieguva notikums “Ivonnai Brūverei 1.vieta Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecības konkursā jauniešiem”.

Ņemot vērā situāciju kultūras jomā 2021.gadā, jau 2021. gada oktobrī tika nolemts neizsludināt kandidātu izvirzīšanu pārējās šī apbalvojuma nominācijām: Gada cilvēks kultūrā 2021, Gada labākais amatiermākslas kolektīvs 2021, Gada labākais sniegums profesionālajās mākslās 2021.

No marta Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra  atklāj lauksaimniecības sezonas sākumu un dosies maksimāli tuvu traktortehnikas atrašanās vietai veikt valsts tehnisko apskati. Lai piedalītos ceļu satiksmē, t.sk., arī pirms pavasara darbu uzsākšanas, traktortehnika un tās piekabes jāsagatavo un jāuzrāda ikgadējai tehniskajai apskatei. Apskates laikā vadītājam jābūt līdzi derīgai atbilstošas kategorijas traktortehnikas vadītāja apliecībai, tehnikas reģistrācijas apliecībai un jābūt derīgai OCTA polisei. Tehniskā apskate tiek veikta iespējami tuvu traktortehnikas atrašanās vietai. Līvānu novada pašvaldības mājaslapā livani.lv ir publicēts grafiks - traktortehnikas apskates vietas un laiki novadā. 

Turpinām aktualitātes

Lai saņemtu kompetentas atbildes, par to, kas ir plūdi un kā rīkoties plūdu situācijā, 18.februārī Jaunsilavas pamatskolas 5.un 6.klases skolēni klātienē tikās ar Līvānu  ugunsdzēsības un glābšanas dienesta posteņa komandieri Vladimiru Andrejevu. Vispirms  bija informatīva prezentācija, tai sekoja izsmeļošas atbildes uz visiem jautājumiem. Tikšanās noslēgumā uzmanīgākajiem un zinošākajiem klausītājiem, pareizi atbildot uz jomas profesionāļa jautājumiem, bija lieliska iespēja tikt pie vērtīgām un paliekošām balvām -  mugursomām, termokrūzēm, lietusmēteļiem un arī lukturīšiem. Nodarbība tika īstenota Eiropas Savienības finansētā projektā “Pārrobežu sadarbības uzlabošana plūdu prevencijā, vadībā un vides piesārņojuma mazināšanā”.  

Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skola sveic Eviju Reinholdi, Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas 3. saksofona spēles klases audzēkni, pedagogs Andrejs Ivanovs, ar iegūto 2. vietu starptautiskajā mūzikas konkursā Buon Natale Itālijā, Romā. Konkurss notika attālināti, vērtējot dalībnieku iesūtītos video ierakstus.

Turpinās Ūdens vingrošana Līvānu novada iedzīvotājiem 54+. Nodarbības notiek otrdienās pulksten 14 un ceturtdienās pulksten 15. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 26633894. Dalība: BEZMAKSAS. Nodarbībās var piedalīties personas, kurām ir: COVID19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Tiek piedāvāta arī ūdens vingrošana Līvānu novada bērniem un jauniešiem līdz 18 gadiem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm. Sākot no 1.marta otrdienās pulksten 15 Līvānu peldbaseinā “Upe”. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 26633894. Dalība: bezmaksas.

Un vēl

Ņemot vērā iedzīvotāju lūgumus, pavasarī pēc remontdarbu pabeigšanas atsāks darbu SIA “Līvānu siltums” kase Zaļajā ielā 39. Tas orientējoši varētu notikt maijā. Tāpat kā iepriekš kasē būs iespējams bez papildus komisijas maksas veikt komunālo pakalpojumu rēķinu un pašvaldības nekustamā īpašuma nodokļa apmaksu. Pašvaldība atgādina, ka pašlaik iedzīvotāji rēķinu un nekustamā īpašuma nodokļa apmaksu var veikt internetbankā, bet SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība" kasē Rīgas iela 2Bnorēķinus varēs veikt no nākamās nedēļas. Tāpat arī nekustamā īpašuma nodokļa apmaksu iespējams veikt pagastu pārvalžu kasēs - gan ar norēķinu kartēm, gan skaidrā naudā.

Atstājiet komentāru