2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils radio1 Novadu ziņas 2022.gada 25.februārī

Jēkabpils radio1 Novadu ziņas 2022.gada 25.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Vakar notika Līvānu novada domes sēde, kurā tika izskatīts arī jautājums par atbalstu Ukrainas neatkarībai. Ņemot vērā notikumus Ukrainā, Līvānu novada dome izteica atbalstu Ukrainas Republikas neatkarībai un teritoriālajai nedalāmībai, uzsverot, ka domās un sirdīs ir kopā ar Līvānu sadraudzības pilsētas Kameņec Podoļskas, Sudakas pilsētas Dačnoje ciemata un visas Ukrainas iedzīvotājiem. Līvānu novada dome aicina Latvijas Republikas augstākās amatpersonas, Saeimu un Ministru kabinetu nekavējoties nosodīt Krievijas rīcību un spert maksimāli spēcīgus un atbildīgus soļus Krievijas agresijas pārtraukšanai un palīdzības sniegšanai Ukrainai. Līvānu novada dome aicina novada iedzīvotājus saglabāt mieru un cieņu vienam pret otru, jo, tikai esot vienoti, mēs varam būt stipri un novērst situācijas tālāku saasināšanos.

Vakar parakstīts nodomu protokols par Liepājas Universitātes reorganizācijas sākšanu. Tādējādi tikšot radīta pilnīgi jauna un Latvijā vēl nebijuša modeļa universitāte, vienlaikus saglabājot tās identitāti un autonomiju. Šonedēļ valdība piešķīra 373 tūkstoši eiro, kas tiks izmantoti Liepājas universitātes infrastruktūras attīstīšanai. Jau ziņots, ka pērn rudenī valdība nolēma, ka gada laikā Liepājas universitāti pievienos kādai no zinātnes universitātēm. Pievienošanas mērķis ir palīdzēt veidot zinātnes ekosistēmu Liepājā.

Atzīmējot latviešu mākslinieka Vilhelma Purvīša 150.jubilejas gadu, Ogres novada kultūras, mākslas, tūrisma, sporta un izglītības iestādes aicina iepazīt mākslinieku un viņa daiļradi. Vilhelms Kārlis Purvītis dzimis 1872.gada 3.martā, 3.Rīgas apriņķa Zaubes pagasta "Jaužos", mūsdienu Ogres novadā. Purvītis ir licis pamatus ainavu glezniecībai, Latvijas mākslas starptautiskajai atpazīstamībai un daudz enerģijas ieguldījis Latvijas mākslas izglītības sistēmas veidošanā. Ogres novadā Purvīša dzimšanas dienai veltītie notikumi sāksies februāra beigās un ilgs līdz pat augustam.

Turpinām ziņas

Vakar Aizkraukles novadā notika viens no starptautisko militāro mācību “Saber Strike 22” taktiskajiem posmiem. Tajā bija iesaistītas vairākas Zemessardzes 3. Latgales brigādes vienības, kas trenēja uzņemošās valsts atbalsta funkciju sabiedroto valstu vienībām, veica taktisko maršu, kā arī notika pretgaisa aizsardzības spēju treniņš ar Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona karavīru un zemessargu piedalīšanos. Nacionālie bruņotie spēki aicina Latvijas iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret notiekošajām NBS un sabiedroto valstu vienību iepriekš plānotajām militārajām mācībām visā Latvijas teritorijā. 

Sestdien, 12. martā, Ventspils, Jūrmalas parkā jau 8. gadu pēc kārtas notiks ventspilniekiem iemīļotā Sniegpulkstenīšu stādīšanas talka. Ikviens interesents tiek aicināts doties uz Jūrmalas parku, lai kopīgi sagaidītu pavasari daudz ziedošāku un ar pozitīvām emocijām iestādītu savu sniegpulkstenīti. Uz talku varēs ierasties gan ar saviem sniegpulkstenīšu stādiem, gan tos saņemt stādīšanas vietā, taču stādiņi būs pieejami ierobežotā daudzumā. Tādi palīgrīki, kā lāpstas un cimdi ir jāņem līdzi pašiem, lai raitāk ritētu stādīšanas darbi. Pērn iedzīvotāji kopīgi iestādīja aptuveni 5 tūkstoši sniegpulkstenīšu stādiņus, kas turpmākos gadus kalpos kā pirmie pavasara vēstneši Jūrmalparkā.

Un vēl

Saistībā ar ūdens līmeņa paaugstināšanos Pļaviņu novadā Aiviekstes upē, slēgts ceļa  "Gostiņi - Apvedceļš - Spridzēni" posms zem dzelzceļa tilta. Sinoptiķi informē, ka Latvijas rietumu un centrālajos rajonos nokrišņu un vējuzplūdu ietekmē turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās. Applūst palienes un zemākās vietas, ūdens krājas zemākajās vietās un ieplakās. Vairākās centrālo rajonu upēs iet ledus, veidojas ledus sastrēgumi un krasi paaugstinās ūdens līmenis. Latvijas austrumu daļas upēs nokrišņu un kūstošā sniega ietekmē paaugstinās ūdens līmenis. Iespējama palieņu applūšana. Straujākos upju posmos iespējama arī ledus iešana.

Atstājiet komentāru