2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 28.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 28.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Latvijas Pašvaldību savienība aicina visas Latvijas pašvaldības – pilsētas un novadus, trešdien, 2.martā, pulksten 18 vienoties vienlaicīgā atbalsta mītiņā, paužot solidaritāti Ukrainai tās cīņā pret Krievijas militāro agresiju un par valsts neatkarības saglabāšanu. Ikviena pašvaldība trešdienas vakarā ir aicināta organizēt atbalsta mītiņu savā teritorijā, kādā pašvaldībai nozīmīgā vai publiski zināmā vietā, mudinot iedzīvotājus ierasties ar Ukrainas karogiem vai citu atribūtiku, kas nepauž naidu vai agresiju. Ar atbalsta akcijām iedzīvotāji ir aicināti paust, ka Krievijas uzbrukums Ukrainai ir uzbrukums visai Eiropai.

Vakar notika Preiļu novada domes ārkārtas sēde. Tajā tika lemts par atbalsta sniegšanu Ukrainas bēgļiem un par to, kā tiks koordinēta valsts un pašvaldības darbība. Tika diskutēts par to, kādu atbalstu kopumā Latvija var sniegt Ukrainai. Preiļu novada pašvaldībai ir izveidots saraksts ar tās pārvaldībā esošajiem internātiem un citām telpām, kurās varētu izmitināt bēgļus. Bet tā kā prioritāte izmitināšanai ir vietējās ģimenes, kas varētu sniegt arī pirmo emocionālo un sociālo atbalstu, vēl joprojām darbojas anketa, ko pašvaldība izveidoja jau piektdien. Tā             pieejama pašvaldības mājaslapā. Preiļu novada dome arī vienojās par 5 tūkstoši eiro finansiālu atbalstu Ukrainai. 

Turpinām ziņas

Pagājušās nedēļas nogalē  102. dzimšanas dienu Salaspils novadā svinēja Helēna Zunde. Ievērojamo jubileju kundze sagaidīja Slokas Veselības un sociālās aprūpes centrā, kur viņu sveica gan centra darbinieki, gan vistuvākie cilvēki – meita un mazmeita. Ar videozvanu gaviļniecei vislabākos vēlējumus teica un ziedu pušķi nosūtīja arī Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars. Helēna Zunde nāk no lielas ģimenes, no Latgales laukiem. Tas laikam devis spēku tik ilgam mūžam. Kundze izaudzinājusi divas meitas un izauklējusi divus mazbērnus un pieredzējusi mazmazbērnu nākšanu pasaulē. 

Pamatojoties uz Ogres novada pašvaldības domes lēmumu izsludināts konkurss “Sakrālā mantojuma celtņu saglabāšana Ogres novadā”. Konkursa mērķis ir saglabāt un attīstīt valsts un vietējās nozīmes kultūras pieminekļus – baznīcas, kā arī sakrālo mantojumu, kas atrodas Ogres novada administratīvajā teritorijā. Projektu iesniegumu iesniegšanas gala termiņš ir  25. marts.

Tuvojoties pavasarim, Lielzalves muižas ļaudis – biedrība “Sēļu klubs” – dabas draugus aicina izgatavot putnu būrīšus parka putniem. Ideja izvietot muižas parkā putnu būrīšus un veidot “Putnu ciemu”, pagājušajā pavasarī radusies muižas atdzimšanas darbos iesaistītajiem puišiem, kuri izgatavojuši pirmos būrīšus, lai parku pieskandinātu dažādu putnu treļļi, padarot pastaigas arī ausīm tīkamas. Tā kā parks ir plašs, šo tradīciju nolemts turpināt arī šogad. Būrīšus var izgatavot un izvietot parkā dažādām putnu sugām. Putnu būrīšus Lielzalves muižā jānogādā līdz 26. martam.

Un vēl

No 26. aprīļa līdz 22. maijam Pļaviņās norisināsies “Pļaviņu skvoša līga”. Pasākumu organizē biedrība “Skvoša Klubs Pļaviņas”. Pasākumā aicināti piedalīties gan biedrības biedri, gan arī citi interesenti, dalību iepriekš saskaņojot ar organizatoriem. “Pļaviņu Skvoša Līga” tiks aizvadīta ar rankedin.com palīdzību. Tiks izveidotas grupas, vienā posmā katra grupa izspēlēs apļa turnīru. Pirmā posma dalībnieki tiks sagrupēti pēc “Skvoša Klubs Pļaviņas” reitinga. Plašāka informācija par Pļaviņu skovša līgu pieejama Aizkraukles novada pašvaldības mājaslapā.

Atstājiet komentāru