2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 10.martā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 10.martā

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu biedrībā “Baltā māja” izvietota ziedojumu kastīte, kur iedzīvotāji var ziedot skaidrā naudā, lai atbalstītu karadarbībā cietušos Līvānu sadraudzības pilsētā Kameņec Podoļskā, liecina informācijha pašvaldības mājaslapā. Ziedot var katru darba dienu no pulksten deviņiem līdz diviem dienā, vēršoties pie biedrības darbiniekiem. Sadraudzības pilsētai iespējams ziedot arī, pārskaitot naudas līdzekļus uz bankas kontu. SEB banka, Swedbank un Banka Citadele ir atcēlušas komisijas maksu par pārskaitījumiem uz Ukrainu. SEB banka un Swedbank norāda, ka atgriezīšot arī iekasēto komisiju par jau veiktajiem pārskaitījumiem kopš 24. februāra. Ziedojuma rekvizīti pieejami Līvānu novada pašvaldības mājaslapā.

Līvānu novada valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Rīgas ielā 77, no marta ir atsācis klientu pieņemšanu klātienē. Visiem apmeklētājiem ieeja Līvānu novada pašvaldības administrācijas ēkā ir iespējama tikai pa centrālajām durvīm no Rīgas ielas puses.  Iekšpagalma ieejas durvis apmeklētājiem slēgtas. Apmeklējot Anitas Baumanes ģimenes ārsta praksi, ieeja būs iespējama arī pa iekšpagalma durvīm, zvanot ģimenes ārstei pa domofonu, kas ierīkots līdzās ieejas durvīm. Valsts ieņēmumu dienesta speciālisti pieņem klātienē pirmdienās un ceturtdienās. Pārējās pašvaldības ēkā izvietotās iestādes Nodarbinātības valsts aģentūra, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, Zvērināta notāre Gunta Daugaviete klientu pieņemšanu turpina organizēt iepriekšējā kārtībā – iepriekš piesakoties vai apkalpojot attālināti.

Turpinām ziņas

Līvānu novada Centrālās bibliotēkas projekts “Jaunietis-lasītājs!?” ir literāru tikšanos cikls, kurā Līvānu 1. vidusskolas skolēni iepazīsies ar  rakstniecēm Lauru Vinogradovu, Sabīni Košeļevu, Kristu Annu Belševicu un rakstnieku Māri Bērziņu un viņu sniegumu literatūrā, lai nodrošinātu literāri augstvērtīgu tikšanos, ar autoriem  sarunāsies kultūras žurnāliste Liega Piešiņa. Projekta mērķis ir  lasīšanas veicināšana  un latviešu oriģinālliteratūras popularizēšana  Līvānu novada pusaudžu un jauniešu vidū. Rakstniece Krista Anna Belševica un latviešu literatūras pazinēja Liega Piešiņa Līvānu 1. vidusskolā viesosies 30. martā.

Līvānu stikla un amatniecības centra logos atklāta gleznotājas Vijas Stupānes darbu izstāde, kurā apkopotas viņas radītās gleznas par ziedu tematiku. Izstādi “Viss ziedos” amatniecības centra logos varēs aplūkot līdz 2.aprīlim. Savukārt Līvānu stikla un amatniecības centra iekštelpās atklāta stikla mākslinieka Daiņa Gudovska radīto stikla darbu izstāde “Atmiņu arheoloģija”. Viņa darbu izstādi Līvānu stikla un amatniecības centrā varēs aplūkot līdz 30.aprīlim.

Līvānos norisinājies novada čempionāts spiešanā guļus. Komandu konkurencē spēcīgākie bija aizkrauklieši, 2.vietu ieguva Jēkabpils sportisti, bet 3.vietu – Gulbenes pārstāvji. Jēkabpilieši sacensībās ieguva vēl divas pirmās, divas otrās un vienu 3.vietu, kas iegūta individuālajā vērtējumā. Savukārt 1.vietu grupā – Seniori2 izcīnīja Līvānu novada sportists Georgijs Stoļerovs. Absolūti labākos sportistus grupā nosaka Vilksa koeficients, ņemot vērā sportista personīgo svaru un paceltos kilogramus. Detalizētāk ar sportistu sasniegumiem iespējams iepazīties pašvaldības mājaslapā livani.lv.

Un vēl

Līvānu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus, kuri vēlas apmeklēt savu piederīgo atdusas vietas Draudzes kapsētā, neizmantot ceļu, kas ved caur Līvāniem, jo šobrīd laika apstākļu ietekmē ir izveidojušās bedres un iesēdumi. Tiklīdz laika apstākļi būs piemēroti un ceļš būs apžuvis, tiks veikta greiderēšana, jo slapju vai sasalušu ceļu greiderēt nedrīkst. Kamēr ceļa stāvoklis ir slikts, iedzīvotāji aicināti uz Draudzes kapsētu braukt pa apvedceļu caur Jaunsilavām.

Atstājiet komentāru