2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils radio1 Novadu ziņas 2022.gada 14.martā

Jēkabpils radio1 Novadu ziņas 2022.gada 14.martā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Humānās palīdzības kravu ukraiņu karavīriem gatavo Pļaviņu biedrība “Laime Saimē”. Cilvēki aicināti ziedot apavus, silto apakšveļu, apģērbu, cimdus, konservus, mugursomas, medicīnas preces un citas lietas, kas noderētu karavīriem. Ir iespēja ziedot naudu biedrības kontā, kas publicēts novada pašvaldības mājaslapā, ar norādi “Ukrainas karavīriem”. Par ziedojumiem var sazināties ar biedrības vadītāju pa tālruni - 29163297. 

Arī Līvānu novadā notiek līdzekļu vākšana Ukrainai. Jā vēlaties atbalstīt karadarbībā cietušos Līvānu sadraudzības pilsētā Kameņecā-Podoļskā Ukrainā, ziedojot SKAIDRĀ NAUDĀ, to var izdarīt biedrībā “Baltā māja”, kur izvietota ziedojumu kastīte. Katru darba dienu no 9.00 līdz 14.00, vēršoties pie biedrības darbiniekiem. Adrese: Stacijas ielā 2,  Līvānos, tālrunis: 65381707. Plašāk par iespējām ziedot informācija publicēta Līvānu novada mājaslapā.

Pagājušajā nedēļā notika Preiļu novada Pensionāru biedrības  atklātā valdes sēde,  kurā piedalījās daudzi seniori ne tikai no Preiļiem, bet arī no novada pagastiem. Tās mērķis – aprunāties par atbalstu ukraiņu tautai. Pasākums sākās ar lūgšanu. Pēc tam iespēju robežās  klātesošie  seniori ziedoja naudu  Ukrainas sadraudzības pilsētas Ņižinas atbalstam.

Turpinām ziņas

No 14. līdz 27. martam Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina piedalīties izzinošā foto orientēšanās aktivitātē “Jelgavas pulksteņi – iegriez pavasara laiku”. Maršrutu un uzdevumus ikviens bez maksas var lejupielādēt nolasot aktivitātes QR kodu, kas pieejams mājaslapā visit.jelgava.lv. Doties Jelgavas pulksteņu medībās var individuāli, ģimenes vai draugu lokā.  Foto orientēšanās laikā būs jāapmeklē 12 pulksteņi pilsētā, jāatbild uz jautājumiem, kas saistīti ar katru no tiem.

Rundāles multifunkcionālā centra zālēs sestdien atklāja un līdz 8. aprīlim apskatāma starptautiska mākslas izstāde «Īstenība, Labestība, Pacietība». Kopš 2004. gada jūlija starptautiskā izstāde «Īstenība, Labestība, Pacietība» ir tikusi eksponēta vairāk nekā tūkstoš reižu un apceļojusi vairāk nekā 50 valstis visā pasaulē. Šoreiz  izstāde atvesta uz Pilsrundāli. Mākslas darbu kolekcijas mākslinieciskās idejas autors un iedvesmotājs ir viens no pazīstamākajiem mūsdienu ķīniešu skulptoriem – profesors Džan Kuņluņs. 

Un vēl

Kā ierasts – ziemai atkāpjoties un laikam kļūstot siltākam, Latvijā atgriežas putni, kas ziemu pavadījuši siltajās zemēs. Līdz brīdim, kad elektrības stabu galos iekārtotajās ligzdās nolaidīsies pirmie baltie stārķi, vēl dažas nedēļas jāpagaida, taču gulbji, dzērves, zosis un vēl virkne citu putnu savu atgriešanos jau sākuši. Latvijas Ornitoloģijas biedrības biedrs, putnu vērotājs Mareks Kilups skaidroja – putnu migrācijas ceļi ved arī pār Ukrainas teritoriju, kurā šobrīd notiek kara darbība. Viņš prognozēja, ka nemieri var ietekmēt migrāciju, taču kopumā lidotāji spēj pielāgoties un nopietnu ietekmi šajā ziņā karš Ukrainā neatstās.

Atstājiet komentāru