2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 16.martā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 16.martā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina darbā ūdensapgādes un kanalizācijas ārējo tīklu un sistēmu daļas vadītāju. Galvenie darba pienākumi - organizēt, vadīt un uzraudzīt Ūdensapgādes un kanalizācijas ārējo tīklu un sistēmu daļas darbinieku ikdienas darbu. Darba alga 1210 pirms nodokļu nomaksas, darba izpildei tiek nodrošināta automašīna, veselības apdrošināšana. Darba CV un motivācijas vēstuli, izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdz iesniegt līdz 25. martam, sūtot pa pastu uz: Liepu iela 2, Preiļi, Preiļu novads, LV – 5021 vai elektroniski uz E-pasta adresi: psaimnieks@preili.lv.

Preiļu novada sadraudzības pilsēta Ukrainā Ņižina saņēmusi sarūpēto palīdzības kravu. Preiļu novada pašvaldība pateicas ikvienam novada iedzīvotājam, kaimiņu novadiem, "Viduslatgales Pārnovadu fondam" un uzņēmējiem par sarūpēto palīdzības kravu, kas tika veiksmīgi nogādāta Ņižinas iedzīvotājiem. Iedzīvotāji savus ziedojumus joprojām var nogādāt pakalpojumu centrā „Līči”. Darba dienās no 16.00 līdz 19.00. Kontakti – Lidija Ceriņa 29609440 vai Vitālijs Plivda 26533550.

Šī gada kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Muzeju nozares attīstības programma” projektu konkursā atbalstīts Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeja projekts “Pēteris Zeile. Domu un atmiņu makšķernieks”. Projekta realizācijai piešķirti 4 tūkstoši eiro. Piesakot dalību projektu konkursā, muzeja kolektīvs ir iecerējis izveidot interaktīvu, pārvietojamu ekspozīciju, kas veltīta Preiļu novadā dzimušā filozofa un kultūrvēsturnieka Pētera Zeiles mantojumam. 

Ekspozīcijas ideja saistīta ar Pētera Zeiles aizraušanos ar grāmatu lasīšanu, kas aizsākās jau agrā bērnībā, tāpēc ekspozīciju paredzēts veidot kā atveramu lielformāta “grāmatu”, savukārt nosaukums balstīts Zeiles lielākajā hobijā – makšķerēšanā, kas aizsākās bērnībā Dubnas upē. Tāpēc pavasarī pie Dubnas plānots organizēt vienas dienas makšķerēšanas un zīmēšanas plenēru bērniem un jauniešiem un tapušos darbus iekļaut ekspozīcijā. Tiks sagatavots arī īpašs piedāvājums skolām ar uzdevumiem un spēlēm.

Ekspozīcija tiek veidota, balstoties 2021. gada Pētera Zeiles meitas Zanes Zeiles bagātīgajā dāvinājumā, kas saistīts ar viņas tēva personību un radošo darbību. Projekta aktivitātes paredzēts realizēt līdz šī gada decembrim.

Turpinām aktualitātes

Viduslatgales pārnovadu fonds sadarbībā ar Preiļu novada un Līvānu novada pašvaldībām izsludina projektu konkursu “Iedzīvotāji veido savu vidi – 2022”. Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir līdz 11. aprīlim. Projektu īstenošanas laiks no 25. aprīļa līdz 30. oktobrim. Grantu summa Preiļu novada projektiem ir 9 tūkstoši 900 eiro. Viena projekta granta summa ir 550 eiro. Projekta iesniedzējam jāparedz līdzfinansējums vismaz 10% apmērā no pieprasītā granta. Projekta pieteicējs var būt biedrība, nodibinājums vai iedzīvotāju iniciatīvas grupa. Vairāk informācijas Preiļu novada pašvaldības mājaslapā. 

21. martā pulksten 17.30 tiek organizēta Aglonas pagasta iedzīvotāju tikšanās ar Preiļu novada domes vadību un speciālistiem, lai izrunātu jautājumus, kas skar Aglonas Tūrisma un informācijas centra darbību, Radošo industriju centra stratēģiju, kā arī citas pagasta aktualitātes.
Ieeja uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu, jālieto medicīniskā mutes un deguna aizsargmaska vai respirators.

Viduslatgales pārnovadu fonds aicina aicinām uzņēmējus un ikvienu interesentu piedalīties 22. marta vebinārā “Vai ir iespējama ētiska komunikācija? – godīgums sabiedriskajās attiecībās un reklāmā” vairāk uzzināt par sabiedrisko attiecību un reklāmas ētiskajiem aspektiem. Vebināru vadīs Kristīne Tjarve, komunikācijas nozares profesionāle ar gandrīz 20 gadu stāžu, Latvijas Asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem valdes priekšsēdētāja. Vebinārs notiks 22. martā no 13 līdz  16 ZOOM platformā. Pieteikšanās saite publicēta pašvaldības mājaslapā. 

Un vēl

Preiļu novada pašvaldība aicina 24. martā apmeklēt tiešsaistes tikšanos “Pieredzes stāsti. Tūrisms”. Pasākuma laikā uzņēmēji stāstīs ar savām veiksmēm un neveiksmēm darbojoties tūrisma jomā.  Ar jaunas svinību un atpūtas vietas “Karina Home” radīšanas stāstu dalīsies Karīna Stivriņa.  Savukārt Inga Gavrovska izstāstīs par savu sapni - vasaras mājiņu  izveidi Ildza ezera krastā “Pazust Latgalē”. Preiļu novada Tūrisma attīstības un informācijas centra pārstāvji iepazīstinās ar aktuālo informāciju par nozari, dalīsies pieredzē, kā aizritējis darbs ierobežojumu apstākļos. Lai pietiektos dalībai pasākumā nepieciešams aizpildīt pieteikuma formu, kas publicēta pašvaldības mājaslapā. 

Preiļu novada kultūras iestādes aicina atzīmēt  Jāzepa dienu un atbalstīt Ukrainas kara skartos iedzīvotājus. 19. martā 14 Rožkalnu kultūras namā notiks Jāzepa dienai veltīts koncerts “Kad sirdī pavasaris”, tajā uzstāsies Preiļu un kaimiņu novadu amatiermākslas kolektīvi. Savukārt, Stabulnieku kultūras namā Jāzepa dienas koncerts “Pasniedz roku, draugs” sāksies 16.  Abos pasākumos ieeja ir bez maksas, bet būs pieejamas Viduslatgales pārnovadu fonda ziedojumu kastītes, kur varēs ziedot Ukrainas kara skartajiem iedzīvotājiem un bēgļiem.

Atstājiet komentāru