2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 13.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 13.aprīlī

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada pašvaldība aicina darbā uz nenoteiktu laiku Saunas pagasta pārvaldes vadītāju.  Pretendentiem nepieciešama augstākā izglītība, pieredze darbā pašvaldībā vismaz divi gadi. Darba alga bruto – tūkstoš 200 eiro. Pieteikumu  un dzīves aprakstu, izglītību apliecinošu  dokumentu kopijas var iesniegt personīgi  Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā (1. stāvā) Raiņa bulvārī 19, Preiļos, vai nosūtot  uz e-pastu: dome@preili.lv, vai pa pastu Preiļu novada pašvaldībai uz adresi: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, Preiļu novads, LV-5301 līdz 20. aprīļa plkst. 10. Tālrunis uzziņām: 65322766.
 
6. aprīlī Preiļu novada pašvaldības centrālajā ēkā un vairākās iestādēs  karjeras izglītības pasākumā “Ēnu diena” viesojās jaunieši, kas lielu interesi izrādīja par pašvaldības vadošajiem amatiem. “Ēnots” tika domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns, izpilddirektors Aigars Zīmelis, pašvaldības juristi, kultūras darbinieki un pašvaldības policijas darbinieki. Pašvaldības speciālisti bija jauniešiem sarūpējuši interesantus uzdevumus un iesaistīja darba pienākumu veikšanā. Pašvaldība arī turpmāk vēlas īstenot neformālus pasākumus, lai veicinātu savstarpēju saikni starp jauniešiem un pašvaldību.
 
Turpinām aktualitātes
 
Preiļu Galvenajā bibliotēkā no 8. aprīļa līdz 1. jūnijam  skatāma Kristīnes Nicmanes  keramikas darbu un fotogrāfiju izstāde “Mana vieta, mana pasaule”. Kristīne Nicmane ir keramikas darbnīcas “Jašas podi” dibinātāja no Preiļu novada Aizkalnes pagasta. Viņas darbi atšķiras ar unikālu, Latgales pusei neraksturīgu vizuālo tēlu.
 
8.-9. aprīlī Daugavpilī norisinājās Starptautiskais boksa turnīrs “Ringa karalis”, kurās piedalījās apmēram 80 dalībnieki no Lietuvas un Latvijas. Preiļus turnīrā pārstāvēja  boksa kluba “13Th Round” audzēknis Andrejs Gorbans. Jaunietis aizvadīja divas cīņas – vienā no tām rezultāts bija neizšķirts, otrajā – uzvara.
 
No 6. aprīļa līdz 4. maijam Preiļu novada pašvaldības centrālās administrācijas ēkā Raiņa bulvārī 19 apskatāma Latvijas un Lietuvas fotomākslinieku darbu izstāde “Vēsturiskie parki un to iemītnieki”, kurā iemūžināts gan vēsturisko muižu parku kultūras mantojums, gan dabas bagātības. Izstāde notiek projektā “Vides kvalitātes uzlabošanas pasākumi publiskajās ūdenstilpnēs Latvijā un Lietuvā” un tajā kopā apskatāmi 20 darbi, kuros iemūžināti vēsturiskie muižu parki Preiļos, Laukesā un Kamarišķos, kā arī Sartu reģionālais parks.
 
Fotogrāfiju autori – vietējie fotomākslinieki, to vidū arī preilieši - Ieva Babre un Viktors Agurjanovs. Izstāde ir ceļojoša un līdz šim bija apskatāma Lietuvā. Pēc 4. maija tā ceļos uz Preiļu Galveno bibliotēku.
 
Un vēl par Lieldienu pasākumiem
 
Uz Lieldienām Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs aicina ekspozīcijā “Muzeja stāsti Latvijai” apskatīt Līvānu novada Rožupes pagastā dzīvojošās ukrainietes Ļubovas Trūpas darinātās Lieldienu dekoratīvās olas un iepazīt ukraiņu ornamentus un košās krāsas. Dekoratīvās Lieldienu olas Ļubova darina smalkā krustdūriena izšūšanas tehnikā. Visi nepieciešamie materiāli tiek pasūtīti no Ļvivas.  Rokdarbi apskatāmi no 11. aprīļa līdz 2. maijam Raiņa bulvārī 28.
 
Preiļu Galvenā bibliotēka aicina visus interesentus 16. aprīlī 13.00 apmeklēt Lieldienu olu krāsošanas meistarklasi. Darbnīcas vadīs Liene Gžibovska. Dalībnieki aicināti līdzi ņemt olas krsāšoanai, citi materiāli tiks nodrošināti.
 
17. aprīlī no 13.00 līdz 16.00 visi interesenti aicināti uz pasākumu “Lieldienas Jasmuižā visai ģimenei”. Parka estrādē no plkst. 13.00 līdz plkst. 16.00 svētki visai ģimenei - ar dažādām aktivitātēm (Lieldienu kross, olu kaujas, putnu būrīšu darbnīca, svētku zupa) darbosies Saimes pagalms. Tāpat folkloras kopu balsis skanēs Šūpoļu kalnā no plkst. 13.00 līdz 14.00, bet Zaķu kalnā no plkst. 14.00 līdz 15.00 darbosies foto placis un būs mūziķa Kārļa Kazāka koncerts. 13.00 estrādē koncertēs Preiļu novada amatiermākslas kolektīvi, bet plkst. 15.00 Daiņa Skuteļa un Māra Elkšņa noskaņu koncerts.
 
Savukārt  17. aprīlī Galēnos 14.00 būs amatierteātra “Puncuļīši” izrāde ”Lieldienu autobuss – Puncuļīši pietur Galēnos”.
 
Bet 22.00  Riebiņu kultūras namā Lieldienu groziņballe kopā ar grupu “Galaktika”. Biļešu cena 5 eiro. Galdiņu rezervācija pa tālruni: 29945610.
 
18. aprīlī Preiļu parka estrādē no plkst. 14.00 līdz 16.00 pasākums visai ģimenei “Lieldienu prieki”.  Būs olu ripināšana un kaujas, šūpošanās, “zaķa loterija”, kā arī skanīgas dziesmas un dejas kopā ar deju kopām “Gaida” un “Dancari”, un folkloras kopu “Golūda”. Būs apskatāmi Lauku sētas iemītnieki – vistas, truši u.c.
 
Rušonas kultūras namā 16.00 būs  pasākums “Lieldienu lustes” ar amatiermākslas kolektīvu piedalīšanos. Pasākuma laikā būs iespēja ziedot Ukrainas atbalstam.

Stabulnieku kultūras namā 19.00 Lieldienu koncerts ar amatiermākslas kolektīviem. Ieeja: bezmaksas. Pēc koncerta plkst. 22.00 balle ar grupu “Kompromiss”. Ieejas maksa ballē 3 EUR. Galdiņu rezervācija pa tālruni 26166660. 

Atstājiet komentāru