2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 25.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 25.aprīlī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jaunjelgavā sestdien notika protesta akcija pret seksuālo vardarbību un kara noziegumiem Ukrainā, ziņo Staburags.lv. Daļēji izģērbušās, “asinīm” notraipītā apakšveļā, aizsegtām sejām un uz muguras sasietām rokām, akcijas dalībnieces atgādināja par seksuālās vardarbības nežēlību. Katru dienu tiek publiskoti aizvien jauni necilvēcīgi pieredzes stāsti no Ukrainas. Sievietes tiek izvarotas, spīdzinātas un nogalinātas savu bērnu acu priekšā, no seksuālās vardarbības cieš arī nepilngadīgas meitenes un pavisam mazi bērni.

Pļaviņu pilsēta šogad svin nozīmīgu jubileju — pirms 95 gadiem 26. aprīlī noteiktas jaunās pilsētas robežas, bet pilsētas tiesības Pļaviņām piešķirtas 13. maijā. Gan šajos datumos, gan visa gada laikā paredzēti dažādi svētku pasākumi. Kā ik gadu, pirmais svētku brīdis būs tieši 26. aprīlī, kad Pļaviņu kultūras centrā notiks jubilejas atklāšanas pasākums “Pļaviņas — pilsēta mana”, kurā piedalīsies pilsētas dziedošie amatierkolektīvi. 

Pļaviņu Mākslas skolas pagalmā no jauna kūrās āra ceplis, kur tapa nākamie melnās jeb svēpētās keramikas darbi. Vienā “cepienā” bija māla trauki un citi darinājumi gan no Pļaviņu, gan Aizkraukles un Ērgļu mākslas skolām. Pēc 11 stundu kurināšanas ceplim, kas nodēvēts par “Pāvulu”, ļāva lēnām atdzist, un nākamajā dienā ikviens interesents bija aicināts uz tā atvēršanu. Atsedzot kārtu pa kārtai, rezultāts iepriecināja un pārsteidza, darbu tumšajiem toņiem laistoties dažādās nokrāsās un pat sudrabā. 

Turpinām ziņas

Konkurences padome piemērojusi AS “Liepājas autobusu parks” 43 tūkstoši 704 eiro sodu par atteikšanos padomei nodrošināt piekļuvi kompānijas īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošajiem kustamiem objektiem. Lieta ierosināta, lai pārbaudītu iespējamo pārkāpumu “Liepājas autobusu parka” darbībās, piedaloties rīkotajā iepirkumā par pasažieru pārvadājumiem. Uzliktais naudas sods jāsamaksā 45 dienu laikā. Lēmumu iespējams pārsūdzēt Administratīvajā tiesā.

Bauskas novada Grenctāles ciemā plānots izbūvēt bruģakmens celiņu, lapeni un ugunskura vietu. Pašvaldībā skaidro, ka Brunavas pagasta Grenctāles ciemā nepieciešams uzlabot zaļās zonas infrastruktūru, jo to iedzīvotāji izmanto regulāri. Labiekārtošanai piešķirts finansējums -  17 tūkstoši 596 eiro.

Un vēl

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs izdevis bukletu Jelgava 2022, kā arī 2022. gada tūrisma ceļvedi, kur  apkopota informācija par tūrisma un atpūtas iespējām Jelgavā un Jelgavas novadā. Bukletā Jelgava 2022 ir iekļauta pilsētas centrālās daļas karte un trīs dažādu garumu maršruti pa pilsētu. Maršruti ir vieglas grūtības pakāpes un ļaus iepazīt pilsētu no dažādiem skatu punktiem. Noskenējot materiālā ievietoto QR kodu, ikviens varēs noklausīties audio gida stāstus latviešu, angļu vai krievu valodā. Brošūrā iekļauta arī īsa informācija par Jelgavas populārākajiem apskates objektiem, idejas aktīvas atpūtas baudīšanai, kā arī kafejnīcas, restorāni un naktsmītnes.

Atstājiet komentāru