2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 8.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 8.jūnijā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina darbā siltumapgādes daļas vadītāju. Galvenie darba pienākumi plānot, vadīt un koordinēt Siltumapgādes daļas darbu un siltumapgādes daļas darbinieku darbu; nodrošināt operatīvu un kvalitatīvu siltumapgādes pakalpojuma sniegšanu klientiem; plānot un organizēt uzņēmuma siltumtīklu rekonstrukcijas, modernizācijas un avāriju novēršanas darbus. Pieteikumu vakancei  - CV, motivācijas vēstuli un izglītības dokumentu kopijas - aicina iesniegt līdz 22. jūnijam Preiļu novada pašvaldībā vai iesūtīt e-pastā: psaimnieks@preili.lv ar norādi “Siltumapgādes daļas vadītāja vakancei”.

Maija beigās Latvijas Universitātes Jēkabpils filiālē tika noslēgts Preiļu novada pašvaldības sadarbības līgums ar Latvijas Universitāti. Preiļu novada domes priekšsēdētāja Ārija Vucāna un augstskolas rektora Indriķa Muižnieka parakstītais līgums paredz Preiļu novada pašvaldības un Latvijas Universitātes sadarbību novada iedzīvotāju izglītības paaugstināšanai, mūžizglītības koncepcijas īstenošanai  un novada ekonomikas straujākai attīstībai.

Pamatojoties uz Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” 6. jūnija atzinumu, ūdens Preiļu pilsētas parka dīķa peldvietā Daugavpils ielā 53a, Preiļos atbilst kvalitātes normām. Pašvaldība aicina iedzīvotājus izmantot publisko peldvietu un citas Preiļu muižas kompleksa un parka teritorijā pieejamās atpūtas iespējas. Aktuālā informācija - preili.lv, kā arī sociālā tīkla facebook lapās –  Preiļu novada pašvaldība un Preiļu muižas komplekss un parks.

Preiļu novada Tūrisma attīstības un informācijas centrs aicina piedalīties aptaujā par tūrisma pakalpojumu piedāvājumu un kvalitāti Preiļu novadā! Aptaujā Preiļu novada iedzīvotāji un īpaši viesi aicināti piedalīties no 1. jūnija līdz 30. septembrim. Aptaujā ir 25 jautājumi, lai iegūtu iespējami plaši informāciju par dažādiem tūrisma jomas aspektiem, piemēram, apmeklētajiem tūrisma objektiem, saņemto pakalpojumu, informāciju centra darba kvalitāti un citiem. Aptauja ir pieejama vairākos veidos: mājaslapā visitpreili.lv, gan arī kā QR kods abos novada tūrisma informācijas centros Preiļos un Aglonā. 

Turpinām aktualitātes

Sākusies pieteikšanās bērnu nometnei “DĀRGUMU LĀDE”, ko organizē biedrība “Jaunie Spārni”. Nometnes vadmotīvs  – ģimenes vērtības. Tā notiks  no 27. jūnija līdz  1. jūlijam atpūtas bāzē ZOLVA Rušonas pagastā. Dalībniekiem jābūt 10-14 gadus veciem un deklarētiem Preiļu novadā. Lai pieteiktos dalībai nometnē, organizatori lūdz sniegt pieteikumu uz e-pasta adresi: jaunie_sparni@inbox.lv. Dalībnieku skaits – 20 bērni. 

Raiņa muzejs „Jasmuiža” 11. jūnijā pulksten 10 aicina uz aušanas meistarklasi. Lai popularizētu aušanas prasmes Raiņa jaunības un viņa ģimenes dzīvesvietā – “Jasmuižā”, keramiķa Andreja Paulāna rekonstruētajā darbnīcā varēs iepazīt aušanas procesu, sākot no audu uzmešanas lielajās stellēs līdz pat lupatu deķa aušanai. Nodarbības vadītāja Anita Vjakse parādīs, kā sagatavot materiālu, aprēķināt materiālu, uzmest un aprēķināt velku diegus, kā arī iekārtot tos stellēs un aust. Aicina darbnīcai pieteikties līdz 10. jūnijam pa tālruni 29326833 vai e-pastu jasmuiza@memorialiemuzeji.lv. Dalība meistarklasē ir bez maksas.

Preiļu novada pašvaldības iestādēs vasaras darbu veiks 32 skolēni. Lai veicināt skolēnu lietderīgu brīvā laika pavadīšanu vasaras brīvlaikā, jaunu prasmju un iemaņu apgūšanu, un pirmās darba pieredzes gūšanu, Preiļu novada pašvaldība organizē skolēnu vasaras nodarbinātības programmu. Nodarbinātie skolēni strādās vienu mēnesi četras stundas dienā, 20 stundas nedēļā, saņemot atlīdzību pēc valstī noteiktās minimālās stundas tarifa likmes par faktiski nostrādātajām stundām. Skolēni izvēlējušies strādāt sociālās aprūpes centros, parkos, jauniešu centros, pagastu pārvaldēs un citās iestādēs. 

Un vēl

Ar koncertu un zaļumballi 10. jūnijā tiek atklāta vasaras sezona Preiļu parka estrādē. Klausītājus un skatītājus pulksten 20 sagaida koncerts, kurā uzstāsies latviešu ekoloģiskās mūzikas grupa “Ducele.  No  pulksten 22 līdz  3 naktī būs zaļumballe – spēlēs Juris Ostrovskis. Īpašie pusnakts viesi grupa “Latgalīšu reps”. Visa vakarā garumā uzkodu zona. Ieeja: no pulksten 20, ieejas maksa- pieci eiro. No pulksten 22 – septiņi eiro.

Atstājiet komentāru