2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 13.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 13.jūnijā

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.

Sagaidāmā mājokļu pabalsta pieprasījumu skaita pieauguma dēļ var aizkavēties citu sociālo pakalpojumu sniegšanu pašvaldībā, sarunā ar aģentūru LETA pieļāva Aizkraukles novada sociālā dienesta vadītājs Edvarts Pāvulēns. Dienests pārvirzīs resursus, lai spētu izskatīt katru mājokļa pabalsta pieteikumu.  Tā kā pabalstu piešķir uz trim mēnešiem, tas dienestam varētu būt īslaicīgs šķērslis. Aizkraukles novada sociālajam dienestam šobrīd trūkst sociālo darbinieku. Pēc Pāvulēna domām, lielāks atalgojums šo situāciju strauji nemainīs.

Vasaras vidū koknesieši svinēs pilsētas svētkus “Sajūti Koknesi!” Ar daudzveidīgu pasākumu programmu 1. un 2. jūlijā Koknesē būs gaidīti svētku svinētāji, lai sajustu senās Hanzas pilsētas burvību un tās šodienas pievilcību. Svētkos koknesieši iedejos kopīgu deju, tāpat šajā dienā paredzēta laivu piestātnes atklāšana un peldlīdzekļu parāde. Svētki iesāksies 1. jūlija vakarā pulksten 20 Kokneses viduslaiku pilsdrupās ar pasaules mūzikas grupas “KANISAIFA” koncertu. Nelabvēlīgos laikapstākļos koncerts notiks Kokneses kultūras centrā. 2. jūlijā visas dienas garumā Kokneses kultūras centrs sadarbībā ar Kokneses apvienības pārvaldi un Aizkraukles novada un  Kokneses tūrisma informācijas centru piedāvās pasākumus bērniem un pieaugušajiem.

Pēc divu gadu pārtraukuma Rundāles pils muzejs 2.jūlijā aicina apmeklētājus uz tradicionālajiem Dārza svētkiem rožu ziedēšanas laikā. Dienas gaitā notiks spēles, darbnīcas un koncerti bērniem, kā arī amatnieku izstrādājumu, mājražojumu un stādu tirdziņš. Šogad Dārza svētki ir veltīti pils dārza rekonstrukcijas tēmai, un apmeklētājiem būs iespēja uzzināt un apskatīt, kā noritēja pils baroka dārza atjaunošana. Vakarā paredzēts Kurzemes hercoga kapelmeistara Johana Ādama Hillera operetes uzvedums jeb dziesmuspēle "Mīla uz laukiem". Lai izvairītos no drūzmēšanās un ietaupītu rindā stāvēšanas laiku, biļetes uz Dārza svētkiem aicinām iegādāties iepriekš muzeja mājaslapas sadaļā Dārza svētki.

Turpinām ziņas

Lai veicinātu iespējas iedzīvotājiem no nolietotās elektrotehnikas šķirties videi draudzīgā veidā, Latvijas Zaļais punkts kopā ar SIA “Eco Baltia vide”, “Tet” un “Maxima Latvija” no šā gada aprīļa Latvijā īsteno kampaņu “Elektrotehnikas šķirošanās tūre”. Tās pirmajā posmā nevajadzīgo tehniku konkrētos datumos bez maksas var nodot kādā no kampaņas tūres 28 pieturpunktiem pie veikaliem “Maxima”. Preiļos un tuvējos reģionos dalībai akcijā pieteicās 40 iedzīvotāji, pārstrādei kopā nododot 2,4 tonnas iekārtu. Katram kampaņas dalībniekam elektronikas nodošanas brīdī bija iespēja reģistrēties izlozei par veikalu tīkla “Maxima” dāvanu kartēm 50 eiro vērtībā. Preiļos to ieguva Dinārs un Vija. Ar uzvarētājiem kampaņas rīkotāji sazināsies individuāli.

Mežā pie Baldones atklāti līdz šim nezināmi Otrā pasaules kara laika ebreju masu kapi. Visticamāk, noziegums veikts 1941.gada jūlijā - laikā, kad nacistiskā Vācijas armija bija okupējusi Latvijas teritoriju. Baldonē bija izveidota vietējā palīgpolicijas vienība, kas pastrādāja noziegumus pret baldoniešiem. Masu kapā atrastas 35 cilvēku mirstīgās atliekas, tajā skaitā arī septiņu bērnu, kuri visi ir bijuši Baldones iedzīvotāji. Muzejs lūdz ikvienu sniegt informāciju par ebrejiem Baldonē laika posmā no 1900.gada līdz mūsdienām.

Un vēl

Madonā uzstādīts jauns vides ob jekts – NLO.  Ilgi gaidītais notikums ir piepildījies. To veidojis mākslinieks Norberts Kudiņš un vides objekts uzstādīts Valdemāra bulvārī – līdzās Madonas novada bibliotēkai un Mīlestības graviņai. Madonas pašvaldība norāda, ka objekts tapis kā savdabīgs sveiciens pilsētas svētkos un aicina ikvienu aplūkot jauno vides objektu un fotogrāfēties uz tā fona.

Atstājiet komentāru