2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 14.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 14.jūnijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00 

Pasažieru pārvadājumi pilsētās bez pašvaldību dotācijām nebūtu iespējami, norāda lielāko pilsētu pasažieru pārvadātāji. Biļešu cenas nereti sedz tikai pusi no brauciena cenas, bet straujais degvielas cenu kāpums vairs neļauj paļauties uz dotācijām, izmaksas ir pārāk augstas un uzņēmumi sāk optimizēt savu darbu. Visaugstākā viena brauciena cena sabiedriskajā transportā ir Jelgavā. Pērkot biļeti pie vadītāja un maksājot ar skaidru naudu, pie iekāpšanas jāatstāj 1,5 eiro. Tas ir trīs reizes vairāk nekā Jēkabpilī, Jūrmalā un Rēzeknē. Pasažieru pārvadītāji atzīst, ka gaidāma biļešu cenu paaugstināšana.

Aizkrauklē Daugavas krastā, blakus daudzfunkcionālajam veloparkam, tiks izvietots informācijas stends, kurā varēs uzzināt par Daugavas ģeomorfoloģiju veloparka apkārtnē. Stendā tiks iekļauta informācija par floru, faunu, unikālām ģeoloģiskajām un ģeomorfoloģiskajām dabas vērtībām, kā arī to izmaiņām pirms un pēc Pļaviņu hidroelektrostacijas būvniecības. Stends būs ilgtspējīgs un informatīvs mācību materiāls, un ikviens tūrisma nozares speciālists un iedzīvotājs varēs papildināt savas zināšanas un kompetenci par ģeotūrismu. Stenda apmeklētāji savas zināšanas varēs pārbaudīt arī interaktīvā stenda spēlē – viktorīnā.

Pagaidām vēl nenoskaidroti ļaundari aizbēruši Durbes upes izteku no Durbes ezera. To pēc iedzīvotāju ziņojumu saņemšanas aizvadītās nedēļas nogalē konstatējis Valsts vides dienests. Dienestā informēja, ka Dienvidkurzemes novada pašvaldībai tika uzdots nekavējoties atjaunot upē ūdens tecējumu. Vakar vides inspektori, atkārtoti apsekojot pārkāpuma vietu, pārliecinājās, ka upes caurtece atjaunota. Šobrīd notiek faktu skaidrošana, tiks uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta. 

Turpinām ziņas

Ar Covid-19 inficēto skaits kopumā ir palielinājies 19 pašvaldībās, 22 tas ir samazinājies, bet divās palicis nemainīgs. Augstākais saslimstības līmenis ar Covid-19 Latvijā joprojām ir Krāslavas novadā.Divu nedēļu kumulatīvā saslimstība valstī kopumā pašlaik ir 121,1 gadījums uz 100 tūkstoši iedzīvotāju un šis līmenis tiek pārsniegts 15 Latvijas pašvaldībās. 

Saslimstības līmenis ar Covid-19 augstāks nekā valstī vidēji ir Jūrmalā, Mārupes, Ventspils, Tukuma, Ādažu, Ropažu, Salaspils un Līvānu novadā, Rīgā, Daugavpilī, kā arī Ķekavas, Augšdaugavas un Valmieras novadā. Savukārt Varakļānu novadā nav reģistrēts neviens saslimušais, bet Valkas novadā inficēto skaits nepārsniedz piecus. 

18. jūnijā Ventspilī atklās zinātnes centru ''VIZIUM'', kas būs unikāla vieta Latvijā, kurā ar tehnoloģiju, radošo darbnīcu un zinātnes šovu palīdzību visu vecumu interesentus izglītos par STEM jomu – zinātni, tehnoloģijām, inženierzinātnēm un matemātiku. Atklāšanas pasākumu varēs apmeklēt ikviens, piedaloties dažādās bezmaksas aktivitātēs, kas tiks organizētas pie zinātnes centra, kā arī apmeklējot VIZIUM ekspozīciju zāles.

Un vēl

Līvānu Stikla un amatniecības centrā atklāta mākslinieces Līgas Jukšas gleznu izstāde “Līdzsvars”. Tajā apkopoti pēdējo četru gadu laikā tapušie darbi, kuros atspoguļotas cilvēku emocijas, kas saistās ar pēdējā laika pārdzīvojumiem sabiedrībā - kovidinfekciju un karu Ukrainā. Tāpat ir eksponēti darbi, kas vēsta par cerību uz labāku nākotni. Izstāde “Līdzsvars” Līvānu Stikla un amatniecības centrā būs skatāma līdz 10.jūlijam.

Atstājiet komentāru